Н У Х Т

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 жовтня 2019

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу.

Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Нові професійні компетентності формували студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у кращих 5-зіркових готельних підприємствах сонячного узбережжя Болгарії.

Головним завданням виробничої практики була практична діяльність у закладах ресторанного господарства готельних підприємств, під час якої вони ознайомлюються зі структурою підприємств, організацією послуг харчування, виробничих і сервісних процесів, а також функціональними обов’язками працівників. Це дозволило майбутнім бакалаврам з готельно-ресторанної справи закріпити та поглибити теоретичні знання з організації та технології обслуговування відповідно до міжнародних стандартів, ознайомитися з інноваційними технологіями готельно-ресторанного бізнесу та вдосконалити рівень володіння іноземними мовами.

16 жовтня відбулося офіційне вручення сертифікатів міжнародної практики. Болгарські партнери подякували завідувачу кафедри Віктору Доценку і відповідальній від кафедри, доценту Олені Шидловській за високий рівень організації практики та освітньо-професійну підготовку здобувачів вищої освіти.

Враження студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від міжнародної практики:

Анна Нечипорчук, група ГС-4-5, староста:
«Практика в Болгарії дала мені можливість реально пізнати стандарти якісного обслуговування. Готель «Grifid Bolero», а саме його бездоганний персонал, навчив мене працювати максимально швидко, використовуючи усі свої фізичні та розумові здібності. Не виснажуватися та виглядати спокійно, навіть коли ситуація виходить з-під контролю. Також, за час проходження практики, мені вдалося удосконалити свої навички англійської мови і набути навиків спілкування болгарською мовою».

Тетяна Туз, група ГС-4-5:
«Практику я проходила в готелі «Grifid Vistamar», що обслуговує близько 1000 туристів щотижня, тому від відповідальності кожного працівника залежить спільний успіх. Як результат, я отримала мовну практику, спробувала себе на різних посадах: офіціант, бариста, бармен. Дуже задоволена тим, що мала змогу спілкуватися з людьми з різних куточків світу».

Катерина Лакома, група ГС-4-4, староста:
«Це літо стало найяскравішим у моєму житті. Нова країна, нові друзі і найголовніше – перший досвід роботи за спеціальністю за кордоном. Мені дуже пощастило з колективом, адже на роботі було не тільки пізнавально, а й весело. Час пролетів непомітно, були і моменти, коли дуже хотілось додому, але в кінці практики не вірилося, що уже пора повертатися в Україну, де я більше не побачу своїх уже рідних кухарів, офіціантів і менеджерів, не почую болгарської мови. Дякую кожному за найкраще літо».

 

Опублікований: 22-10-2019
Читайте також:
Діджитал-профорієнтація від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

6 квітня 2024 року викладацько-студентський колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) імені проф. В.Ф. Доценка гостинно зустрічав майбутніх вступників в онлайні на традиційному OPEN DAY. Відкрила профорієнтаційний івент в освітньому діджитал-просторі деканка факультету Віта Цирульнікова, яка презентувала учасникам пе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діджитал-профорієнтація від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 08 квітня 2024

Розпочалася основна сесія ЗНО для вступників до магістратури

10 серпня розпочалася основна сесія ЗНО для вступників до магістратури, яка триватиме до 17 серпня й пройде в Україні та 13 країнах Європи. У 2022 році майбутнім магістрантам Навчально-наукового інституту економіки і управління нашого університету при вступі на спеціальності «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася основна сесія ЗНО для вступників до магістратури 11 серпня 2022

Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+

За ініціативи гарантки освітньої програми «Менеджмент», доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Світлани Дунди та доцентки Тетяни Якимчук відбулася зустріч здобувачів освітньої програми зі здобувачкою групи МН-2-5а Тамарою Баталовою, яка у весняному семестрі навчається у Щецинському університеті (Польща) за програмою міжнародної академічної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+ 10 квітня 2024

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води

Однією з найстарших в нашому університеті є кафедра технології цукру і підготовки води. Маючи давні славні традиції підготовки високоякісних фахівців галузі для України й інших країн світу, її науково-викладацький склад дуже відповідально ставиться до організації навчального процесу, однією із вагомих і важливих складових якого є практична підготов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води 19 листопада 2020