Н У Х Т

Освіта молоді – основа відбудови України!

09 may 2022

Освіта молоді – основа відбудови України!

Для кожної країни її фахівці – це її майбутнє. Це чудово розуміють на вітчизняних підприємствах і тому усіляко підтримують профільну освіту та долучаються до розвитку науки та інновацій. Тож стейкхолдери просто ніяк не могли оминути своєю увагою роботу нашої 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Зокрема, в рамках роботи секції «Біотехнології та біоінженерія» відбулася зустріч із фахівцями провідних фармацевтичних підприємств України – Корпорації «Артеріум», АТ «Фармак» та «Юрія-Фарм». Незважаючи на воєнний стан, ці фармацевтичні гіганти продовжують працювати, підтримуючи нашу армію та економіку країни, а також не забувають про важливість роботи з майбутніми спеціалістами-біотехнологами.

А почалося все доволі зворушливо. Керівниця корпоративного університету Корпорації «Артеріум» Анна Єгорова побачила стендові доповіді наших здобувачів на сайті кафедри біотехнології і мікробіології, а також у мережі Facebook, і просто не змогла пройти повз старання студентів, які продовжують висвітлювати свою наукову діяльність навіть у таких непростих умовах й виступила з ініціативою зустрічі, до якої доєднала колег із компаній «Фармак» та «Юрія-Фарм». Так юні біотехнологи змогли дізнатися, як працює фармацевтична індустрія України від 24 лютого 2022 року. Хоча зараз доволі непросто комунікувати зі студентами, до події доєдналося досить багато здобувачів. Послухати спікерів було цікаво як аспірантам і магістрантам, так і бакалаврам.

Розпочала зустріч з привітального слова деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

Далі взяли слово представники Корпорації «Артеріум» – Анна Егорова та заступник виконавчого директора АТ «Київмедпрепарат» Дмитро Соколов. Вони розповіли, як компанія змогла зберегти усі робочі місця. Особлива увага приділена забезпеченню усім необхідним своїх робітників. «Артеріум» зміг надати можливість робітницям, у яких є діти, працювати, організувавши для них неофіційний дитячий садочок. Корпорація забезпечила бомбосховище, харчування та тимчасовий прихисток для сімей, які цього потребували. Також співробітники Корпорації активно займаються волонтерською діяльністю, та вже передали велику кількість ліків нашим ЗСУ.

Фахівчині АТ «Фармак», hr-менеджерка Тетяна Сендяєва, начальниця відділу набору та адаптації персоналу Надія Штепа та начальниця сектору планування та організації контролю Олена Вернидуб розповіли про свій досвід роботи під час воєнного часу. Нагадаємо, що «Фармак» постраждав від дій російських окупантів – під час танкової битви згорів склад під Макаровим. Незважаючи на це, підприємство продовжило свою роботу і вже збирається виходити на довоєнну потужність. Ця фармацевтична компанія також займається волонтерською діяльністю та забезпечує нашу армію. Також піклується про своїх робітників, а у разі повітряної тривоги направляє персонал до бомбосховища. «Фармак» оперативно підтримує зв’язок зі співробітниками через свої сторінки в соціальних мережах.

Наступними спікерами мали стати представники «Юрія-Фарм», але, на жаль, через технічні проблеми їм не вдалося доєднатися до заходу.

Стейкхолдери оцінили старання та мотивацію наших здобувачів і усім учасникам постерних доповідей передали цінні подарунки, зазначивши, що  війна не повинна стати на перешкоді навчанню та розвитку здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології, які є затребуваними нині на ринку праці.

Голова студентської ради НУХТ, магістрантка кафедри Ірина Ковшар подякувала нашим партнерам за підтримку наукового потенціалу біотехнологів. Також, вона висловила подяку і за попередні заходи, проведені за безпосередньої участі цих фармпідприємств – майстер-класи, вебінари, тренінги, спонсорську допомогу в організації та проведенні Всеукраїнської олімпіади з біотехнології та конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»; хакатони, Farmak_Lab, конференції Школи молодих вчених та спонсорську допомогу при проведенні Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з біотехнології від АТ «Фармак» тощо.

До слів подяки доєднався завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, який наголосив на важливості функціонування фармацевтичних підприємств у такий нелегкий час, а також подякував за небайдужість партнерів до наукового життя кафедри.

Наприкінці зустрічі здобувачі отримали відповіді на всі запитання, що їх цікавили.

Колективи факультету біотехнології та екологічного контролю та кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячні всім своїм партнерам, що знайшли час для зустрічі зі здобувачами і навіть у таку скрутну пору не забувають про важливість комунікації з майбутніми потенційними співробітниками. Студентам викладачі бажають усього найкращого та подальшої наснаги в їх науковому житті.

Пам’ятаймо, за нами правда, а отже й ПЕРЕМОГА! Всім мирного неба над головою!

Published on: 09-05-2022
Read also:
Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні

21 вересня до університету завітала аташе з питань університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Алікс де Гассар. Гостя поспілкувалася з ректором університету Олександром Шевченком і начальницею відділу міжнародних зв’язків Іриною Воловик. Пані аташе ініціювала цю зустріч аби налагодити регулярний контакт між нашим у...

READ YOURSELF

Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні 22 september 2021

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води

23 квітня студенти групи ТІ 2-7, що навчаються за спеціальністю «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали одне із провідних підприємств ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Студ...

READ YOURSELF

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води 25 april 2019

Студенти-менеджери персоналу – волонтери міжнародної HR-TECH конференції

Як бути інноваційним, якщо ти не Стів Джобс? Як креативна кампанія в соціальних мережах і гейміфікація допомогли відомому бренду оперативно закрити вакансії Z-кандидатами? WFM і віртуальні помічники – що нового в арсеналі ейчарів у Центральній та Східній Європі? Як побудувати start-up культуру в організації online? Це лише невелика частина кейсів ...

READ YOURSELF

Студенти-менеджери персоналу – волонтери міжнародної HR-TECH конференції 18 october 2019