Н У Х Т

Секретні коди від дверей кар’єрного ліфта у міжнародній компанії відкрила здобувачам випускниця кафедри економіки і права

19 лютого 2021

Секретні коди від дверей кар’єрного ліфта у міжнародній компанії відкрила здобувачам випускниця кафедри економіки і права

17 лютого 2021 р. у Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ відбулася зустріч із випускницею магістратури кафедри економіки і права 2020 р., аудитором третього року міжнародної аудиторської компанії PwC (головний офіс у Осло, Норвегія) Анастасією Черній. У зустрічі взяли участь викладачі кафедри економіки і права, найактивніші здобувачі вищої освіти освітніх програм «Економіка підприємства», «Економіка і правове забезпечення бізнесу», «Підприємництво, торгівля та біржова  діяльність».

Тема зустрічі – «Як побудувати кар’єру у міжнародній компанії, здобуваючи освіту за спеціальністю 051 «Економіка» у Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ».

На початку зустрічі спікерка подякувала викладачам за отримані знання, дирекції інституту за розвиток ділових якостей під час роботи за сумісництвом, керівниці бакалаврської та магістерської робіт, кандидатці економічних наук, доцентці Інні Ковальчук за спрямування у професійній діяльності та підтримку на шляху вступних випробувань, підготовку до співбесід у компанії PwC.

Анастасія Черній зазначила, що з перших днів роботи у київському офісі PwC відчувала себе впевнено завдяки отриманим глибоким знанням з економіки підприємства, на що звернула увагу здобувачів вищої освіти та викладачів кафедри економіки і права. Гостя зазначила, що на перших етапах роботи бракувало знань із бухгалтерського обліку і англійської мови. Працювати у міжнародній аудиторській компанії – це зобов’язання перед собою постійно навчатись і вдосконалюватись. Саме завдяки цьому, наполегливості та діловим якостям Анастасія подала запит на переведення і успішно пройшовши Skype-співбесіду отримала запрошення працювати у норвезькому офісі компанії.

Пропозиції випускниці щодо посилення наповненості дисциплін взяті до уваги гарантами освітніх програм «Економіка підприємства» та «Економіка і правове забезпечення бізнесу», їх винесуть на обговорення на засіданні кафедри економіки і права у лютому-березні 2021 р.

Основними порадами випускниці, яка зараз обіймає посаду аудитора у норвезькому офісі PwC у Осло, були: не витрачати час на дрібниці, цікавитись економічними новинами на світовій арені, вчити іноземну мову, фокусуватися на цілях, посилювати відповідальність, розпочинати трудову кар’єру лише з роботи за фахом навіть на найнижчій посаді не раніше 2 семестру 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр».

У межах дисципліни «Бізнес-культура та етика підприємництва» Анастасія Черній розповіла про спокійне, приховане від оточуючих особисте життя норвежців, які цінують професіоналізм, уникають зверхнього ставлення до колег нижчого кар’єрного статусу, використовують листування та Google-meet під час дистанційної роботи, оберігають власні традиції сімейного дозвілля, ведуть спортивний спосіб життя. Також спікерка зазначила, що з січня по квітень у міжнародних аудиторських компаніях «busy season», тому понаднормові години роботи підлягають обліку і обміну на додаткові дні відпустки у менш завантажений літній період.

У планах гості на майбутнє для підвищення кар’єрними сходами до позиції менеджера скласти усі екзамени ACCA з міжнародних стандартів обліку, які проводяться асоціацією дипломованих сертифікованих бухгалтерів.

Зустріч видалася досить насиченою, слухачі жваво брали участь у обговоренні, а випускниця із задоволенням відповідала на усі їхні питання. Майбутні фахівці зрозуміли, що секретні коди від дверей кар’єрного ліфта набагато простіші, ніж вони уявляли. 

Опублікований: 19-02-2021
Читайте також:
Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у рамках вивчення дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для здобувачів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» відбулася гостьова лекція на тему «Технологічні рішення компанії «Lesaffre» у замор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика 11 лютого 2025

Офіційні результати виборів ректора НУХТ

11 листопада в університеті завершився тривалий і непростий процес виборів ректора. Через пандемію коронавіруса і введений навесні 2020 року карантин, вони були відтерміновані на осінь. І хоч у країні зберігається вкрай напружена ситуація, значні послаблення Урядом України карантинного режиму дали можливість завершити в університеті виборчу кампані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Офіційні результати виборів ректора НУХТ 12 листопада 2020

І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології: тестування знань – необхідна умова для руху вперед

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології та біоінженерії. В інтелектуальному змаганні взяли участь найкращі здобувачі 2-4 курсів освітнього ступеня «бакалавр» і здобувачі 1 курсу освітнього ступеня «магістр» спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», які у повній мірі мали мож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології: тестування знань – необхідна умова для руху вперед 01 березня 2024

Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Європейський досвід виготовлення десертів» за участі власниці сімейної кондитерської «Sweet Kingdom», кандидата технічних наук Наталії Пастушенко. Фахівчиня-практик ознайомила викладачів кафедри з асортиментом кондитерських виробів, популярних серед споживачів, а також із новими тен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи 09 червня 2021