Н У Х Т

Секретні коди від дверей кар’єрного ліфта у міжнародній компанії відкрила здобувачам випускниця кафедри економіки і права

19 лютого 2021

Секретні коди від дверей кар’єрного ліфта у міжнародній компанії відкрила здобувачам випускниця кафедри економіки і права

17 лютого 2021 р. у Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ відбулася зустріч із випускницею магістратури кафедри економіки і права 2020 р., аудитором третього року міжнародної аудиторської компанії PwC (головний офіс у Осло, Норвегія) Анастасією Черній. У зустрічі взяли участь викладачі кафедри економіки і права, найактивніші здобувачі вищої освіти освітніх програм «Економіка підприємства», «Економіка і правове забезпечення бізнесу», «Підприємництво, торгівля та біржова  діяльність».

Тема зустрічі – «Як побудувати кар’єру у міжнародній компанії, здобуваючи освіту за спеціальністю 051 «Економіка» у Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ».

На початку зустрічі спікерка подякувала викладачам за отримані знання, дирекції інституту за розвиток ділових якостей під час роботи за сумісництвом, керівниці бакалаврської та магістерської робіт, кандидатці економічних наук, доцентці Інні Ковальчук за спрямування у професійній діяльності та підтримку на шляху вступних випробувань, підготовку до співбесід у компанії PwC.

Анастасія Черній зазначила, що з перших днів роботи у київському офісі PwC відчувала себе впевнено завдяки отриманим глибоким знанням з економіки підприємства, на що звернула увагу здобувачів вищої освіти та викладачів кафедри економіки і права. Гостя зазначила, що на перших етапах роботи бракувало знань із бухгалтерського обліку і англійської мови. Працювати у міжнародній аудиторській компанії – це зобов’язання перед собою постійно навчатись і вдосконалюватись. Саме завдяки цьому, наполегливості та діловим якостям Анастасія подала запит на переведення і успішно пройшовши Skype-співбесіду отримала запрошення працювати у норвезькому офісі компанії.

Пропозиції випускниці щодо посилення наповненості дисциплін взяті до уваги гарантами освітніх програм «Економіка підприємства» та «Економіка і правове забезпечення бізнесу», їх винесуть на обговорення на засіданні кафедри економіки і права у лютому-березні 2021 р.

Основними порадами випускниці, яка зараз обіймає посаду аудитора у норвезькому офісі PwC у Осло, були: не витрачати час на дрібниці, цікавитись економічними новинами на світовій арені, вчити іноземну мову, фокусуватися на цілях, посилювати відповідальність, розпочинати трудову кар’єру лише з роботи за фахом навіть на найнижчій посаді не раніше 2 семестру 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр».

У межах дисципліни «Бізнес-культура та етика підприємництва» Анастасія Черній розповіла про спокійне, приховане від оточуючих особисте життя норвежців, які цінують професіоналізм, уникають зверхнього ставлення до колег нижчого кар’єрного статусу, використовують листування та Google-meet під час дистанційної роботи, оберігають власні традиції сімейного дозвілля, ведуть спортивний спосіб життя. Також спікерка зазначила, що з січня по квітень у міжнародних аудиторських компаніях «busy season», тому понаднормові години роботи підлягають обліку і обміну на додаткові дні відпустки у менш завантажений літній період.

У планах гості на майбутнє для підвищення кар’єрними сходами до позиції менеджера скласти усі екзамени ACCA з міжнародних стандартів обліку, які проводяться асоціацією дипломованих сертифікованих бухгалтерів.

Зустріч видалася досить насиченою, слухачі жваво брали участь у обговоренні, а випускниця із задоволенням відповідала на усі їхні питання. Майбутні фахівці зрозуміли, що секретні коди від дверей кар’єрного ліфта набагато простіші, ніж вони уявляли. 

Опублікований: 19-02-2021
Читайте також:
Магістранти знайомляться з базовими можливостями Wed of Science для наукової діяльності

1 лютого 2024 року здобувачка освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко взяла участь у другому вебінарі із серії «Research Smarter» від «Clarivate». Цього разу учасники знайомилися з базовими можливостями Wed of Science для наукової діяльності. Найвідомішим продуктом компан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти знайомляться з базовими можливостями Wed of Science для наукової діяльності 06 лютого 2024

Вітаємо з ювілеєм нашого ректора!

Вельмишановний Олександре Юхимовичу! Прийміть щиросердечні вітання з нагоди Вашого ювілею від усього колективу навчально-наукового комплексу НУХТ! Ваші професіоналізм, безмежна відданість справі, талант керівника, працьовитість і наполегливість у досягненні поставлених цілей слугують розвитку й процвітанню нашого вишу. Пройшовши у нашому універс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо з ювілеєм нашого ректора! 12 серпня 2025

Практичні кейси від успішного випускника та стейкхолдера

Для ресторанного бізнесу України логістичні технології доставки страв, виробів, напоїв дають можливість збільшувати продажі та залучати нових споживачів до своїх підприємств харчування. Із новітніми технологіями доставки кулінарної продукції на вітчизняному ринку та особистим досвідом у цій галузі поділився успішний випускник нашого університету, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси від успішного випускника та стейкхолдера 03 квітня 2025

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій

Для технолога харчового виробництва знання мікробіології є невід'ємною частиною професії. Адже мікроорганізми використовуються для виробництва багатьох продуктів харчування – йогуртів, сирів, вина, пива, квашеної капусти тощо. Розуміння процесів бродіння та інших мікробіологічних перетворень дозволяє технологам-харчовикам створювати смачні, безпечн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій 18 квітня 2024