Н У Х Т

Сучасні підходи до оцінювання терміну придатності харчових продуктів

16 березня 2023

Сучасні підходи до оцінювання терміну придатності харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите лекційне заняття доцентки кафедри Оксани Петруші. Тема лекції – «Прискорене тестування термінів зберігання».

Лекційне заняття було присвячене сучасним, інноваційним підходам у методах ASTL (Accelerated Shelf-Life Testing) прискореного дослідження мінімального терміну придатності харчової продукції. Розглядався теперішній стан класифікації та підходів у методах ASTL. Наведено приклади застосування підходів прискореного псування харчових продуктів, які на сьогодні отримали своє місце у сфері стандартизованих методів визначення окремих характеристик жирів та олій.

Лекторка акцентувала на можливості застосування таких методів встановлення мінімального терміну придатності та дослідження окремих видів псування. Не оминула увагою і проблеми використаннях ASTL-методів.

Для наочного розуміння студентами матеріалу викладачкою наведено приклади досліджень вітчизняних та європейських науковців.

Опублікований: 16-03-2023
Читайте також:
Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах

20 квітня 2023 р. у межах дисципліни «Дієтологія» для здобувачів 4 курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, які навчаються на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», відбулася гостьова лекція «Використання гідроколоїдів у харчових виробництвах». Метою лекції було ознайомлення з ін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники розповіли здобувачам освіти про використання гідроколоїдів у харчових виробництвах 21 березня 2023

В університеті відбувся День відкритих дверей

24 лютого в університеті відбувся День відкритих дверей. Цього дня дружна громада НУХТ зустрічала учнів загальноосвітніх навчальних закладів і студентів технікумів і коледжів та їх батьків зі всієї України традиційно цікавою насиченою програмою, щоб допомогти молоді зробити по-справжньому свідомий і зважений вибір майбутнього. Відвідувачі отримува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся День відкритих дверей 24 лютого 2018

Гарна новина для студентів

Міністерство цифрової трансформації завершило тестування цифрового студентського квитка і запустило його у відкритий доступ у мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія». Замовити його можна, встановивши собі додаток «Дія» або оновивши його до останньої версії. Е-квиток формуватиметься автоматично, якщо всі дані про студентський наявні в ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарна новина для студентів 14 квітня 2020

Доступ за кошти бюджету до Scopus та WoS для вишів і наукових установ України буде продовжено

МОН продовжує передплату на міжнародні наукометричні бази даних Scopus і Web of Science для всіх державних і комунальних вишів і наукових установ України. Низка закладів також отримає доступ до нових аналітичних інструментів. Відповідний наказ МОН був підписаний 29 травня 2020 року. Рішення приймалося на основі рекомендацій комісії, до якої входят...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доступ за кошти бюджету до Scopus та WoS для вишів і наукових установ України буде продовжено 05 червня 2020