На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите лекційне заняття доцентки кафедри Оксани Петруші. Тема лекції – «Прискорене тестування термінів зберігання».
Лекційне заняття було присвячене сучасним, інноваційним підходам у методах ASTL (Accelerated Shelf-Life Testing) прискореного дослідження мінімального терміну придатності харчової продукції. Розглядався теперішній стан класифікації та підходів у методах ASTL. Наведено приклади застосування підходів прискореного псування харчових продуктів, які на сьогодні отримали своє місце у сфері стандартизованих методів визначення окремих характеристик жирів та олій.
Лекторка акцентувала на можливості застосування таких методів встановлення мінімального терміну придатності та дослідження окремих видів псування. Не оминула увагою і проблеми використаннях ASTL-методів.
Для наочного розуміння студентами матеріалу викладачкою наведено приклади досліджень вітчизняних та європейських науковців.