Н У Х Т

Сучасні підходи до оцінювання терміну придатності харчових продуктів

16 березня 2023

Сучасні підходи до оцінювання терміну придатності харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите лекційне заняття доцентки кафедри Оксани Петруші. Тема лекції – «Прискорене тестування термінів зберігання».

Лекційне заняття було присвячене сучасним, інноваційним підходам у методах ASTL (Accelerated Shelf-Life Testing) прискореного дослідження мінімального терміну придатності харчової продукції. Розглядався теперішній стан класифікації та підходів у методах ASTL. Наведено приклади застосування підходів прискореного псування харчових продуктів, які на сьогодні отримали своє місце у сфері стандартизованих методів визначення окремих характеристик жирів та олій.

Лекторка акцентувала на можливості застосування таких методів встановлення мінімального терміну придатності та дослідження окремих видів псування. Не оминула увагою і проблеми використаннях ASTL-методів.

Для наочного розуміння студентами матеріалу викладачкою наведено приклади досліджень вітчизняних та європейських науковців.

Опублікований: 16-03-2023
Читайте також:
Хто може бути переведений на вільні бюджетні місця

Триває підтвердження вибору місця навчання вступниками до бакалаврату на місця за кошти фізичних та юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції. Виконати вимоги до зарахування – в електронному кабінеті або в університеті у присутності членів відбіркової комісії підписати заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хто може бути переведений на вільні бюджетні місця 13 серпня 2024

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 квітня 2020

Зробіть свій вибір!

11 листопада 2020 року в актовій залі університету відбудуться вибори ректора Національного університету харчових технологій. Час проведення виборів – з 9:00 до 15:00 Вибори проводяться таємним голосуванням. Наявність документа, що посвідчує особу, обов’язкова. У виборах беруть участь: кожний науковий, науково-педагогічний і педагогічний шта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зробіть свій вибір! 09 листопада 2020

Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції»

17 вересня 2024 p. у рамках спеціалізованих виставок «Inprodmash» і «Upakovka» наш університет спільно з Інститутом продовольчих ресурсів НААН і виставковою компанією «АККО Інтернешнл» провів ХII Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції». Незмінним модератором заходу виступив з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції» 18 вересня 2024