Н У Х Т

Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

22 березня 2019

Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

22 березня завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко стала учасником VII Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми вищої професійної освіти» в рамках ІІ Міжнародного симпозіуму «Гуманітарний дискус мультикультурного світу: наука, освіта, комунікація».

Поєднання гуманітарної підготовки з професійною кваліфікацією майбутніх спеціалістів – одна з найактуальніших проблем діяльності вищих навчальних закладів технічного профілю.

Гуманізація і гуманітаризація освіти повинні відновлювати єдність культури та освіти. Інженерові, наприклад, необхідно зрозуміти, де закінчується технічний прогрес. Будь-який спеціаліст мусить відчувати, де починаються моральні аспекти його діяльності і в чому полягає його особиста відповідальність за її результати.

Від гуманізації освіти багато в чому залежить інтелектуально-творчий потенціал особистості. Гуманітарна підготовка повинна спрямовуватися на виховання індивіда як активного і вольового суб'єкта, здатного до самостійних зусиль у навчанні. А сучасні методи викладання гуманітарних дисциплін частіше затемнюють зміст, ніж розкривають його. Це добре відчувається на прикладі студентів, які спроможні переказати все те, що їм викладали, але не в змозі використати здобуті знання у новій ситуації, їх знання скоріше визначаються шириною обхвату, ніж глибиною розуміння. Виш повинен вчити студента мати власну думку, повинен стати школою мислення, а не школою запам'ятовування і відтворення інформації. 

Опублікований: 22-03-2019
Читайте також:
Успішне випробовування Державним  комплексним кваліфікаційним іспитом

Протягом останніх днів січня в Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету складали державні  комплексні кваліфікаційні іспити студенти спеціальностей «Виробництво харчової продукції», «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса». Державні кваліфікаційні комісії очолили завідувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне випробовування Державним комплексним кваліфікаційним іспитом 30 січня 2018

Кафедра експертизи харчових продуктів у київській школі №121

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга завітала до середньої загальноосвітньої школи № 121 м. Києва. Школа була заснована у 1995 року, вона знаходиться у Солом’янському районі Києва і є центром, навколо якого зосереджуються всі заходи, що відбуваються в мікрорайоні....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів у київській школі №121 16 квітня 2024

Стартуємо: новий навчальний рік розпочався з Конференції трудового колективу університету

31 серпня у актовій залу університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулася Конференція трудового колективу університету. Конференцію зібрали замість традиційних зборів трудового колективу, що завжди відбувалися  в останні дні серпня, через карантинні обмеження, що не дозволяють зібрання, де не можна забезпечити площу 5 кв. м на одн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартуємо: новий навчальний рік розпочався з Конференції трудового колективу університету 31 серпня 2020

Викладачі університету поповнюють ряди експертів НАЗЯВО

Ще одна викладачка нашого університету увійшла до числа експертів з акредитації освітніх програм. Рішення щодо включення професорки кафедри економіки праці та менеджменту Світлани Бурлуцької до реєстру експертів було прийняте на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти 26 березня 2024 року. Процедура конкурсного відбор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету поповнюють ряди експертів НАЗЯВО 08 квітня 2024