Н У Х Т

Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

22 march 2019

Про гуманізацію і гуманітаризацію освіти подискутувала завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

22 березня завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко стала учасником VII Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми вищої професійної освіти» в рамках ІІ Міжнародного симпозіуму «Гуманітарний дискус мультикультурного світу: наука, освіта, комунікація».

Поєднання гуманітарної підготовки з професійною кваліфікацією майбутніх спеціалістів – одна з найактуальніших проблем діяльності вищих навчальних закладів технічного профілю.

Гуманізація і гуманітаризація освіти повинні відновлювати єдність культури та освіти. Інженерові, наприклад, необхідно зрозуміти, де закінчується технічний прогрес. Будь-який спеціаліст мусить відчувати, де починаються моральні аспекти його діяльності і в чому полягає його особиста відповідальність за її результати.

Від гуманізації освіти багато в чому залежить інтелектуально-творчий потенціал особистості. Гуманітарна підготовка повинна спрямовуватися на виховання індивіда як активного і вольового суб'єкта, здатного до самостійних зусиль у навчанні. А сучасні методи викладання гуманітарних дисциплін частіше затемнюють зміст, ніж розкривають його. Це добре відчувається на прикладі студентів, які спроможні переказати все те, що їм викладали, але не в змозі використати здобуті знання у новій ситуації, їх знання скоріше визначаються шириною обхвату, ніж глибиною розуміння. Виш повинен вчити студента мати власну думку, повинен стати школою мислення, а не школою запам'ятовування і відтворення інформації. 

Published on: 22-03-2019
Read also:
Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» та «Біологія»

На жаль, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України №508 від 31 травня 2022 року у зв’язку з воєнним станом проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2021-2022 н.р. за всіма спеціальностями було скасоване. Проте, незважаючи на всі обставини, в ході незалежного зовнішнього оцінювання рецензенти високо оціни...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» та «Біологія» 22 june 2022

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Есьми Халікової і Юлії Звягінцевої-Семенець. Дисертаційна робота Есьми Халікової «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних п...

READ YOURSELF

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації 01 february 2019

88-ма – працює!

Триває робота 88-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Основні дискусії та обговорення здобутків творчої молоді відбуваються онлайн на постерних секціях, посилання на які можна знайти на сайті Конференції. Запрошуємо долучатися до дискусії в...

READ YOURSELF

88-ма – працює! 10 may 2022

День вишиванки на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка підвели підсумки діджитал-флешмобу до Дня вишиванки. Вишиванка – не просто одяг, а оберіг українського народу і символ нашої єдності. Одягаючи вишиванку, ми плекаємо національну ідентичність, автентичність, самобутність, зберігаємо традиції. Здобувачі освіти, вик...

READ YOURSELF

День вишиванки на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 21 may 2024