Н У Х Т

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

12 april 2019

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка працювала у нашому університеті 11-12 квітня.

Це наукове свято ще раз нагадало про славні наукові і освітні традиції НУХТ, про роль творчої молоді у створенні нашого університету та становленні потужних, визнаних у світі наукових шкіл із усіх напрямів харчової науки.

Робота конференції проходила у 50 секціях, що представляли всі галузі харчової науки, техніки і технології. Виступили з доповідями понад 700 молодих вчених, аспірантів і студентів як із українських навчальних і наукових закладів, так і з інших країн.

Серед наших гостей найактивнішу участь у роботі конференції взяли делегації студентів і аспірантів Університету «Штефан чел Маре» (Румунія), Одеської національної академії харчових технології, Харківського політехнічного інституту, інститутів Національної академії наук України.

За результатами роботи конференції у трьох томах опубліковані понад 1700 тез доповідей, із них понад 100 – із університетів Білорусі, Молдови, Болгарії, Румунії та інших держав. Окремо зазначимо, що найбільшу кількість технічних доповідей надіслали представники Білоруського національного технічного університету (м. Мінськ).

Цього року з метою більш широкого просування результатів досліджень і наукових розробок молоді на секціях були організовані постерні сесії. Така форма представлення результатів досліджень сприяє більш швидкому та повному поширенню науково-технічної інформації, а колекції постерів і далі сприятимуть рекламі наших наукових шкіл. Усі учасники постерних сесій були окремо відзначені та представлені до нагородження дипломами I-III ступенів.

Слід звернути увагу на роботу англомовних секцій із процесів, обладнання і систем контролю харчових виробництв; харчових і хімічних технологій, а також економіки і управління. Всього понад 60 молодих науковців і студентів представили свої доповіді англійською мовою, а у збірнику тез доповідей близько 100 є англомовними.

Підсумовуючи результати роботи конференції, проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко подякував учасникам і гостям конференції за наполегливу працю, ентузіазм, увагу до нашої конференції, висловив упевненість, що присутня на конференції молодь гідно розвиватиме харчову науку.

Published on: 12-04-2019
Read also:
Відчуваємо підтримку іноземних колег!

Сьогодні в нашому університеті гаряче. З самого ранку розпочалися засідання численних секцій нашої традиційної, цього року ювілейної, 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Ми отримуємо вітання від наших добрих друзів, багаторічни...

READ YOURSELF

Відчуваємо підтримку іноземних колег! 11 april 2024

English Speaking Club EcoEurope NUFT: прокачай свої навички розмовної англійської

З початком семестру в університеті відновив свою роботу англомовний розмовний клуб EcoEurope, що був започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС. Проєкт виборола команда викладачів кафедри екології та екоменеджменту та кафедри біотехнології ...

READ YOURSELF

English Speaking Club EcoEurope NUFT: прокачай свої навички розмовної англійської 13 february 2024

Акредитація в сфері підготовки фахівців з автоматизації, як запорука успіху в майбутньому

Важливою подією в житті нашого університету і, зокрема кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління став початок вкрай важливої та надзвичайно необхідної процедури сучасного становлення освітнього процесу України – акредитації освітньо-професійної програми «Інтелектуальні комп’ютерні системи керування»  спеціальності 151 «Автоматизація та...

READ YOURSELF

Акредитація в сфері підготовки фахівців з автоматизації, як запорука успіху в майбутньому 23 january 2019

Нагорода німецькому партнеру вручена!

Висока нагорода від НУХТ – нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» успішно дісталася до Німеччини та вручена професору Стефану Юнге. Цю почесну місію виконала амбасадорка та випускниця нашого університету Марія Аліпатова, яка нині працює над виконанням інноваційних проєктів у Швеції та Німеччині, р...

READ YOURSELF

Нагорода німецькому партнеру вручена! 16 june 2023