Н У Х Т

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

12 квітня 2019

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка працювала у нашому університеті 11-12 квітня.

Це наукове свято ще раз нагадало про славні наукові і освітні традиції НУХТ, про роль творчої молоді у створенні нашого університету та становленні потужних, визнаних у світі наукових шкіл із усіх напрямів харчової науки.

Робота конференції проходила у 50 секціях, що представляли всі галузі харчової науки, техніки і технології. Виступили з доповідями понад 700 молодих вчених, аспірантів і студентів як із українських навчальних і наукових закладів, так і з інших країн.

Серед наших гостей найактивнішу участь у роботі конференції взяли делегації студентів і аспірантів Університету «Штефан чел Маре» (Румунія), Одеської національної академії харчових технології, Харківського політехнічного інституту, інститутів Національної академії наук України.

За результатами роботи конференції у трьох томах опубліковані понад 1700 тез доповідей, із них понад 100 – із університетів Білорусі, Молдови, Болгарії, Румунії та інших держав. Окремо зазначимо, що найбільшу кількість технічних доповідей надіслали представники Білоруського національного технічного університету (м. Мінськ).

Цього року з метою більш широкого просування результатів досліджень і наукових розробок молоді на секціях були організовані постерні сесії. Така форма представлення результатів досліджень сприяє більш швидкому та повному поширенню науково-технічної інформації, а колекції постерів і далі сприятимуть рекламі наших наукових шкіл. Усі учасники постерних сесій були окремо відзначені та представлені до нагородження дипломами I-III ступенів.

Слід звернути увагу на роботу англомовних секцій із процесів, обладнання і систем контролю харчових виробництв; харчових і хімічних технологій, а також економіки і управління. Всього понад 60 молодих науковців і студентів представили свої доповіді англійською мовою, а у збірнику тез доповідей близько 100 є англомовними.

Підсумовуючи результати роботи конференції, проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко подякував учасникам і гостям конференції за наполегливу працю, ентузіазм, увагу до нашої конференції, висловив упевненість, що присутня на конференції молодь гідно розвиватиме харчову науку.

Опублікований: 12-04-2019
Читайте також:
День першокурсника у Навчально-науковому інституті харчових технологій

Щороку Навчально-науковий інститут харчових технологій (ННІ ХТ) широко відчиняє свої двері для нових облич та яскравих особистостей. Не виключення і рік 2018-й – 140 цьогорічних  випускників шкіл і 63 випускники коледжів і технікумів вибороли право стати студентами-харчовиками. За доброю традицією навчальний рік в інституті починається з урочистост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника у Навчально-науковому інституті харчових технологій 30 серпня 2018

Навчальна практика «Вступ до фаху»

Студенти ІІ курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ у рамках навчальної практики «Вступ до фаху» ознайомились зі змістом, характером і сферою професійної діяльності, особливостями практичної діяльності закладів готельного господарства готелю «Nobilis» та Конференц-готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальна практика «Вступ до фаху» 16 січня 2020

«Холодильщик» – це круто!

Аспірант кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олександр Голуб відвідав Полтавський коледж харчових технологій НУХТ, де зустрівся зі студентами групи ХМ-41. Метою зустрічі була агітація майбутніх випускників коледжу до продовження здобування освіти «холодильщика» на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інжене...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Холодильщик» – це круто! 07 лютого 2020

Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників

Гриби – дивовижні створіння нашої планети, які не можна віднести ні до рослинного, ні до тваринного світу. А ще гриби – цікаві біотехнологічні об’єкти і дізнатися про їхні таємниці дуже корисно і повчально для майбутніх біотехнологів. Тож на запрошення лекторки дисципліни «Біологія клітин», доцентки Вікторії Красінько до здобувачів-біотехнологів п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників 14 квітня 2023