Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка працювала у нашому університеті 11-12 квітня.
Це наукове свято ще раз нагадало про славні наукові і освітні традиції НУХТ, про роль творчої молоді у створенні нашого університету та становленні потужних, визнаних у світі наукових шкіл із усіх напрямів харчової науки.
Робота конференції проходила у 50 секціях, що представляли всі галузі харчової науки, техніки і технології. Виступили з доповідями понад 700 молодих вчених, аспірантів і студентів як із українських навчальних і наукових закладів, так і з інших країн.
Серед наших гостей найактивнішу участь у роботі конференції взяли делегації студентів і аспірантів Університету «Штефан чел Маре» (Румунія), Одеської національної академії харчових технології, Харківського політехнічного інституту, інститутів Національної академії наук України.
За результатами роботи конференції у трьох томах опубліковані понад 1700 тез доповідей, із них понад 100 – із університетів Білорусі, Молдови, Болгарії, Румунії та інших держав. Окремо зазначимо, що найбільшу кількість технічних доповідей надіслали представники Білоруського національного технічного університету (м. Мінськ).
Цього року з метою більш широкого просування результатів досліджень і наукових розробок молоді на секціях були організовані постерні сесії. Така форма представлення результатів досліджень сприяє більш швидкому та повному поширенню науково-технічної інформації, а колекції постерів і далі сприятимуть рекламі наших наукових шкіл. Усі учасники постерних сесій були окремо відзначені та представлені до нагородження дипломами I-III ступенів.
Слід звернути увагу на роботу англомовних секцій із процесів, обладнання і систем контролю харчових виробництв; харчових і хімічних технологій, а також економіки і управління. Всього понад 60 молодих науковців і студентів представили свої доповіді англійською мовою, а у збірнику тез доповідей близько 100 є англомовними.
Підсумовуючи результати роботи конференції, проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко подякував учасникам і гостям конференції за наполегливу працю, ентузіазм, увагу до нашої конференції, висловив упевненість, що присутня на конференції молодь гідно розвиватиме харчову науку.