Н У Х Т

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів

07 листопада 2024

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів

6 листопада здобувачі освіти та викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів заглибились у тематику лекції «Технології м’ясних продуктів функціонального призначення», яку презентувала доцентка кафедри Наталія Стеценко.

Логічно та послідовно інформація про біохімічний склад основної сировини доповнювалася відомостями про нутрієнти, які доцільно використовувати як функціональні інгредієнти при збагаченні м’ясних середовищ. Лекторкою були проаналізовані сучасні технології низькокалорійних м’ясних продуктів, а також продуктів, збагачених вітамінами, мінеральними речовинами, харчовими волокнами, поліненасиченими жирними кислотами та пребіотиками. Як підсумок, були сформульовані загальні рекомендації по створенню комбінованих функціональних продуктів на м’ясній основі.

Протягом лекції Наталія Стеценко активно залучала до діалогу здобувачів, поєднуючи запитання про вже вивчені аспекти технологій із пропозиціями висловлювати власні думки щодо вибору збагачувачів, врахування їх складу та властивостей. Були сформульовані завдання для самостійної роботи здобувачів по розглянутій тематиці.

Важливим аспектом лекції було те, що розглядалися як описані у сучасній літературі технології функціональних м’ясних продуктів, так і ті, що були розроблені викладачами кафедри технології оздоровчих продуктів за участю здобувачів вищої освіти.

Лекція супроводжувалася презентацією, в якій була використана значна кількість власних фотоматеріалів, що відображали напівпродукти та готові функціональні паштети, м’ясо-рослинні продукти з комбінованим складом сировини, фаршеві заморожені вироби, які створювалися в лабораторіях кафедри. Презентація містила активні покликання, за допомогою яких студенти можуть відкривати рекомендовану літературу, вивчати її та виконувати завдання для самостійної роботи.

На лекції панувала доброзичлива та конструктивна атмосфера. Кілька останніх хвилин були присвячені відповідям на численні запитання студентів, що продемонструвало їх активну залученість до навчального процесу та зацікавленість у вивченні цієї теми.

Опублікований: 07-11-2024
Читайте також:
Магістранти вивчають альтернативні технології для енергетичної стійкості ресторанного бізнесу

Лектор дисципліни «Інжинірінг у ресторанному бізнесі», професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін продовжує активно застосовувати у навчальному процесі кращі зарубіжні практики. Наразі магістранти освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти вивчають альтернативні технології для енергетичної стійкості ресторанного бізнесу 17 вересня 2025

Наші студенти виступили експертами у журі змагань «Mechatronic Battle»

15-16 вересня в Дніпрі на території парку розваг «Лавина» відбувся третій фестиваль «Interpipe TechFest». Його головна мета – сприяти популяризації інженерії, техніки і технологій, зокрема й нової спеціальності – мехатроніки.  Організатор фестивалю, велика металургійна компанія «Interpipe», уже відчула на собі проблему зниження суспільного інтересу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти виступили експертами у журі змагань «Mechatronic Battle» 17 вересня 2018

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру, – наголошують викладачі кафедри гуманітарних дисциплін. Тому всі заняття з риторики були спрямовані на досягнення професійного успіху та формування відповідних риторичних компетентностей у майбутніх фахівців. На заняттях із вибіркової навчальної дисципліни «Риторика» здобувачі не лише дізналися про іст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру! 11 грудня 2020

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

У магістрантів-біотехнологів другого року навчання освітньо-професійних програм «Фармацевтична біотехнологія» та «Промислова біотехнологія» настала довгоочікувана переддипломна практика, яка є ключовою частиною випускної кваліфікаційної роботи. Завдяки багаторічній дружній співпраці нашого університету з Інститутом мікробіології і вірусології ім. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології 13 вересня 2022