Н У Х Т

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету

04 липня 2018

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету

В усьому світі результативність роботи вченого підтверджується цитуванням його наукових праць. Відповідно, сучасні наукові журнали в умовах конкурентної боротьби за якісні наукові статті мають швидко донести інформацію до світової наукової спільноти, і максимально представити її у електронній мережі.

Оперативне поширення інформації у світі та високі показники цитування журналів можливі завдяки їх індексації у наукометричних базах. Провідні світові наукометричні бази виставляють високі умови до наукових видань – це наукова цінність статей, широка географія авторів, врахування у статтях передових наукових розробок інших вчених з усього світу.

Наукові журнали нашого університету відповідають загальноприйнятим у світі вимогам, гідно представляють нашу харчову науку, є цікавими для світової наукової спільноти, що підтверджується їх індексацією провідними наукометричними базами, зокрема:

CASSI (Chemical Abstracts Service Source Index) (з 2016 року)

EBSCO (з 2013 року)

CABI full text (з 2014 року)

European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS) (з 2014 року)

Directory of Open Access Journals (DOAJ) (з 2015 року)

InfoBase Index (з 2015 року)

Index Copernicus (з 2012 року)

А черговим здобутком нашого університету стало те, що наукові журнали «Ukrainian Food Journal» і «Ukrainian Journal of Food Science», починаючи з перших номерів 2018 року, будуть індексуватися наукометричною базою FSTA (Food Science and Technology Abstracts). Ця потужна наукометрична база належить академічному видавництву IFIS, що спеціалізується на виданнях з харчової науки і здоров’я. 

FSTA включає базу даних наукової та технологічної інформації, що стосується харчових продуктів і безпосередньо харчування. База містить понад 1,3 мільйона індексованих записів із повнотекстовими посиланнями на сучасні та історичні книги, журнали, статті, матеріали конференцій, патенти і стандарти із понад 60 країн.

Безсумнівно, таке широке представлення журналів в електронних наукометричних базах дозволяє підтримувати високі рейтинги та індекси цитування, як окремих авторів, так і університету.

Опублікований: 04-07-2018
Читайте також:
Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів

13 жовтня 2021 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувався перший у цьому навчальному році методичний семінар щодо виконання курсових робіт для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Професія викладача вимагає постійного підвищення св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів 18 жовтня 2021

Про інновації в технологіях модифікації жирів та одержання спеціальних жирів дізналися здобувачі

Гостьову лекцію для здобувачів-магістрантів освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів» прочитала головна технологиня компанії «Дельта Вільмар» – одного з провідних підприємств олійно-жирової галузі України Світлана Кулініч. Лекція була присвячена інноваціям у технологіях модифікації жирів, перероблення пальмово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про інновації в технологіях модифікації жирів та одержання спеціальних жирів дізналися здобувачі 24 листопада 2022

Фахівці НУХТ долучаються до прийняття рішень щодо промислового виробництва нових видів вина

24 вересня відбулося засідання дегустаційної комісії Корпорації «Укрвинпром», участь у якому взяв завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц. Члени комісії ретельно проаналізували значну кількість нових зразків сортового виноградного вина і після обговорення рекомендували до промислового виробництва 11 видів вина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці НУХТ долучаються до прийняття рішень щодо промислового виробництва нових видів вина 28 вересня 2020

Глобальні тренди та локальні практики винного й гастрономічного туризму обговорили в університеті

15 жовтня 2019 року відбувся круглий стіл «Винний та гастрономічний туризм: глобальні тренди та локальні практики», організований кафедрою туристичного та готельного бізнесу з нагоди святкування 135-річчя Національного університету харчових технологій. Модератором круглого столу виступив к.е.н., доцент Віктор Тринчук. Захід розпочався з вітальних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Глобальні тренди та локальні практики винного й гастрономічного туризму обговорили в університеті 17 жовтня 2019