Н У Х Т

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету

04 липня 2018

Потужна наукометрична база FSTA почала індексування наукових журналів університету

В усьому світі результативність роботи вченого підтверджується цитуванням його наукових праць. Відповідно, сучасні наукові журнали в умовах конкурентної боротьби за якісні наукові статті мають швидко донести інформацію до світової наукової спільноти, і максимально представити її у електронній мережі.

Оперативне поширення інформації у світі та високі показники цитування журналів можливі завдяки їх індексації у наукометричних базах. Провідні світові наукометричні бази виставляють високі умови до наукових видань – це наукова цінність статей, широка географія авторів, врахування у статтях передових наукових розробок інших вчених з усього світу.

Наукові журнали нашого університету відповідають загальноприйнятим у світі вимогам, гідно представляють нашу харчову науку, є цікавими для світової наукової спільноти, що підтверджується їх індексацією провідними наукометричними базами, зокрема:

CASSI (Chemical Abstracts Service Source Index) (з 2016 року)

EBSCO (з 2013 року)

CABI full text (з 2014 року)

European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS) (з 2014 року)

Directory of Open Access Journals (DOAJ) (з 2015 року)

InfoBase Index (з 2015 року)

Index Copernicus (з 2012 року)

А черговим здобутком нашого університету стало те, що наукові журнали «Ukrainian Food Journal» і «Ukrainian Journal of Food Science», починаючи з перших номерів 2018 року, будуть індексуватися наукометричною базою FSTA (Food Science and Technology Abstracts). Ця потужна наукометрична база належить академічному видавництву IFIS, що спеціалізується на виданнях з харчової науки і здоров’я. 

FSTA включає базу даних наукової та технологічної інформації, що стосується харчових продуктів і безпосередньо харчування. База містить понад 1,3 мільйона індексованих записів із повнотекстовими посиланнями на сучасні та історичні книги, журнали, статті, матеріали конференцій, патенти і стандарти із понад 60 країн.

Безсумнівно, таке широке представлення журналів в електронних наукометричних базах дозволяє підтримувати високі рейтинги та індекси цитування, як окремих авторів, так і університету.

Опублікований: 04-07-2018
Читайте також:
Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

16 вересня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна прочитала відкриту лекцію «Структура пневматичних систем. Мета і завдання дисципліни. Класифікація пневмоприводів, їх синтез та приклади застосування у харчовій промисловості» з курсу «Пневматика та пневмоприводи» для здобувачів освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 16 вересня 2022

Ознайомлення з психологією впливу на клієнтів у рамках дисципліни «Клієнтоорінтованість бізнесу»

28 жовтня 2024 р. на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася відкрита лекція старшої викладачки Юлії Гринюк з навчальної дисципліни «Клієнтоорієнтованість бізнесу» для здобувачів освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» і «Менеджмент» бакалаврського рівня, що була присвячена актуальній темі «Психологія впливу на клієнтів: малень...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ознайомлення з психологією впливу на клієнтів у рамках дисципліни «Клієнтоорінтованість бізнесу» 29 жовтня 2024

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

Незважаючи на важкі часи у наші країні, здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом продовжують набувати знання з практики в галузі пивоваріння, впроваджуючи в навчальний процес дистанційні екскурсії на підприємства. 3 жовтня здобувачам випала можливість побувати на екскурсії в гу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки 04 жовтня 2022

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання

28 лютого вчена рада університету зібралася на планове засідання. Голова ради, ректор Анатолій Українець традиційно розпочав його з вітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак. Нагрудний знак «За академічні заслуги» був вручений завідувачу кафедри технології зберігання і переробки зерна Олегу Шапов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання 28 лютого 2019