Н У Х Т

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

04 жовтня 2022

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

Незважаючи на важкі часи у наші країні, здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом продовжують набувати знання з практики в галузі пивоваріння, впроваджуючи в навчальний процес дистанційні екскурсії на підприємства. 3 жовтня здобувачам випала можливість побувати на екскурсії в гуцульській крафтовій броварні «ЦИПА».

Екскурсію проводила здобувачка освітнього ступеня «Магістр» Тетяна Мучич, яка навчається за дуальною формою навчання.

Розпочали з екскурсу в історію підприємства – броварня «Ципа» заснована у 2015 році у селі Кваси – надзвичайно мальовничій місцині Гуцульщини.

За всіма канонами, крафтове пиво варять із натуральних інгредієнтів, основною сировиною є ячмінний солод. Інші добавки – лише для поліпшення та ускладнення смаку. Пивовари броварні використовують тільки найкращий солод, хміль і дріжджі (переважно з Німеччини та Чехії). Однак, гуцульське пиво відрізняється неповторним карпатським колоритом, адже варять його на воді з місцевого високогірного джерела, не піддаючи її спеціальному обробленню. Тож можна сміливо вважати, що «Ципа» несе в собі енергію карпатської природи. Окрім того, тамтешній крафт регулярно збагачується оригінальними гуцульськими акцентами, як, наприклад, яфина, карпатські трави чи смерекові гілочки.

Особливу увагу було приділено етапам виробництва пива. Процес пивоваріння складається з підготовки сировини, процесу затирання, фільтрування, кип’ятіння, освітлення, охолодження пивного сусла, бродіння та доброджування готового пива.

Процес бродіння проходить у ЦКБА, а також у спеціальних чанах, котрі за формою дуже нагадують яйця. Це і дало назву броварні, адже «Ципа», як пташеня, народжується з яйця.

У ході дискусії здобувачі ознайомилися з нюансами технології виробництва пива та отримали змістовні відповіді на свої питання.

Викладач і студенти висловлюють подяку керівництву пивоварні «Ципа», а також Тетяні за змістовну екскурсію.

Опублікований: 04-10-2022
Читайте також:
Стартував конкурс українсько-білоруських науково-дослідних проектів на 2019-2020 рр

Науковці вишів, науково-дослідних установ і підприємств можуть взяти учать у конкурсі українсько-білоруських науково-дослідних проектів. Його оголосили Міністерство освіти і науки України і Державний комітет з науки і технологій Республіки Білорусь. Переможці зможуть реалізувати проекти у 2019-2020 роках. Прийом заявок на конкурс стартував 1 жовтн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував конкурс українсько-білоруських науково-дослідних проектів на 2019-2020 рр 04 жовтня 2018

НУХТівці – серед експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

26 вересня 2023 року на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було затверджено рішення щодо включення до реєстру експертів із акредитації освітніх програм викладачів та здобувачки освіти нашого університету. Так, у числі експертів – Олена Бориченко (спеціальність 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівці – серед експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти 29 вересня 2023

Першокурсники-есперти поспілкувалися з гаранткою та членами проєктної групи освітньо-професійної програми

12 вересня 2023 року відбулася зустріч гарантки та членів проєктної групи освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доценток Світлани Усатюк, Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами першого курсу для ознайомлення їх з освітньо-професійною програмою, за ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-есперти поспілкувалися з гаранткою та членами проєктної групи освітньо-професійної програми 13 вересня 2023

Чергова профорієнтаційна зупинка біотехнологів – у Ірпінському ліцеї №1

Чергова зустріч профорієнтаційної команди факультету біотехнології та екологічного контролю з майбутніми вступниками відбулася в Ірпінському ліцеї №1. Цього разу представником від спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» виступив студент академічної групи БТ-1-1 Тімур Соколовський разом із асистенткою кафедри біотехнології і мікробіології ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова профорієнтаційна зупинка біотехнологів – у Ірпінському ліцеї №1 15 листопада 2023