Н У Х Т

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

04 жовтня 2022

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

Незважаючи на важкі часи у наші країні, здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом продовжують набувати знання з практики в галузі пивоваріння, впроваджуючи в навчальний процес дистанційні екскурсії на підприємства. 3 жовтня здобувачам випала можливість побувати на екскурсії в гуцульській крафтовій броварні «ЦИПА».

Екскурсію проводила здобувачка освітнього ступеня «Магістр» Тетяна Мучич, яка навчається за дуальною формою навчання.

Розпочали з екскурсу в історію підприємства – броварня «Ципа» заснована у 2015 році у селі Кваси – надзвичайно мальовничій місцині Гуцульщини.

За всіма канонами, крафтове пиво варять із натуральних інгредієнтів, основною сировиною є ячмінний солод. Інші добавки – лише для поліпшення та ускладнення смаку. Пивовари броварні використовують тільки найкращий солод, хміль і дріжджі (переважно з Німеччини та Чехії). Однак, гуцульське пиво відрізняється неповторним карпатським колоритом, адже варять його на воді з місцевого високогірного джерела, не піддаючи її спеціальному обробленню. Тож можна сміливо вважати, що «Ципа» несе в собі енергію карпатської природи. Окрім того, тамтешній крафт регулярно збагачується оригінальними гуцульськими акцентами, як, наприклад, яфина, карпатські трави чи смерекові гілочки.

Особливу увагу було приділено етапам виробництва пива. Процес пивоваріння складається з підготовки сировини, процесу затирання, фільтрування, кип’ятіння, освітлення, охолодження пивного сусла, бродіння та доброджування готового пива.

Процес бродіння проходить у ЦКБА, а також у спеціальних чанах, котрі за формою дуже нагадують яйця. Це і дало назву броварні, адже «Ципа», як пташеня, народжується з яйця.

У ході дискусії здобувачі ознайомилися з нюансами технології виробництва пива та отримали змістовні відповіді на свої питання.

Викладач і студенти висловлюють подяку керівництву пивоварні «Ципа», а також Тетяні за змістовну екскурсію.

Опублікований: 04-10-2022
Читайте також:
Викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ відзначені за популяризацію педагогічного досвіду

Викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ стали учасниками форуму педагогічних ідей «Урок» та мали можливість представити свої матеріали в каталозі «Відкритий урок: розробки, технології, досвід». Сертифікати учасників отримали Віктор Федорів, Наталія Кунділовська, Тетяна Коваль, Ольга Дмитренко, Оксана Присяжна та Світлан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ відзначені за популяризацію педагогічного досвіду 20 березня 2018

Практичні поради як створити стартап отримала доцент кафедри маркетингу

Доцент кафедри маркетингу Аліна Бергер закінчила навчання за курсом «How to Start a Startup?» від платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus». На курсі, що восени 2014 року читався у Стенфордському університеті і на основі якого на платформі «Prometheus» розробили курс «Як створити стартап», виступали Сем Альтман (президент найвідомішог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні поради як створити стартап отримала доцент кафедри маркетингу 05 жовтня 2020

Нові відкриття на Півдні України на гостьовій лекції для кафедри гуманітарних дисциплін

На кафедрі гуманітарних дисциплін відбулася гостьова онлайн-лекція, присвячена новим відкриттям на Півдні України. Гостьовим лектором була професорка, старша наукова співробітниця  відділу археології Криму та Північно-Західного Причорномор’я Інституту археології Національної академії наук України, фахівчиня в галузі дослідження давньоруської та сер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові відкриття на Півдні України на гостьовій лекції для кафедри гуманітарних дисциплін 23 грудня 2021

Онлайн-консультування викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

27 та 28 травня відбулися онлайн-консультації завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професора Олександри Нєміріч з дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM. Під час консультацій здобувачі були озна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-консультування викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 травня 2020