Н У Х Т

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

04 жовтня 2022

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

Незважаючи на важкі часи у наші країні, здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом продовжують набувати знання з практики в галузі пивоваріння, впроваджуючи в навчальний процес дистанційні екскурсії на підприємства. 3 жовтня здобувачам випала можливість побувати на екскурсії в гуцульській крафтовій броварні «ЦИПА».

Екскурсію проводила здобувачка освітнього ступеня «Магістр» Тетяна Мучич, яка навчається за дуальною формою навчання.

Розпочали з екскурсу в історію підприємства – броварня «Ципа» заснована у 2015 році у селі Кваси – надзвичайно мальовничій місцині Гуцульщини.

За всіма канонами, крафтове пиво варять із натуральних інгредієнтів, основною сировиною є ячмінний солод. Інші добавки – лише для поліпшення та ускладнення смаку. Пивовари броварні використовують тільки найкращий солод, хміль і дріжджі (переважно з Німеччини та Чехії). Однак, гуцульське пиво відрізняється неповторним карпатським колоритом, адже варять його на воді з місцевого високогірного джерела, не піддаючи її спеціальному обробленню. Тож можна сміливо вважати, що «Ципа» несе в собі енергію карпатської природи. Окрім того, тамтешній крафт регулярно збагачується оригінальними гуцульськими акцентами, як, наприклад, яфина, карпатські трави чи смерекові гілочки.

Особливу увагу було приділено етапам виробництва пива. Процес пивоваріння складається з підготовки сировини, процесу затирання, фільтрування, кип’ятіння, освітлення, охолодження пивного сусла, бродіння та доброджування готового пива.

Процес бродіння проходить у ЦКБА, а також у спеціальних чанах, котрі за формою дуже нагадують яйця. Це і дало назву броварні, адже «Ципа», як пташеня, народжується з яйця.

У ході дискусії здобувачі ознайомилися з нюансами технології виробництва пива та отримали змістовні відповіді на свої питання.

Викладач і студенти висловлюють подяку керівництву пивоварні «Ципа», а також Тетяні за змістовну екскурсію.

Опублікований: 04-10-2022
Читайте також:
Успішна підсумкова атестація здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання

16 лютого на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася підсумкова атестація здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної та заочної скороченої форм навчання у формі атестаційного екзамену. Привітали студентів і побажали їм успішно продемонструвати здобуті теоретичні знання та практичні навички...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна підсумкова атестація здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання 18 лютого 2021

Одіссея до глибин космосу на Дні Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

22 листопада на родинне свято – День Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого – до актової зали університету зібралася дружна інститутська сім’я й численні гості – адміністрація, викладачі, співробітники інших інститутів і факультетів університету, випускники минулих років. Цього разу інститутські митці запросили у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одіссея до глибин космосу на Дні Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 23 листопада 2018

320 цьогорічних випускників Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ отримали дипломи

30 червня 2018 року в приміщенні актової зали Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася урочиста подія – випуск груп 2018 року. Із привітальним словом до випускників звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, духовний наставник, отець Михайло, голови державної кваліфікаційної комісії Володимир Васьків і Михайло Дми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

320 цьогорічних випускників Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ отримали дипломи 03 липня 2018

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології цукерок кристалічної структури з використанням різних цукрів» аспіранткою Оксаною Дорожинською. Робота виконана під керівництвом к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Кохан. Засіда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове поповнення докторів філософії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 08 грудня 2023