Н У Х Т

Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

16 вересня 2022

Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

16 вересня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна прочитала відкриту лекцію «Структура пневматичних систем. Мета і завдання дисципліни. Класифікація пневмоприводів, їх синтез та приклади застосування у харчовій промисловості» з курсу «Пневматика та пневмоприводи» для здобувачів освіти бакалаврського ступеня груп ПМ-3-1 та ОХ-3-2. На занятті були присутні директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергій Блаженко та викладачі кафедри.

У ході лекції були висвітлені питання, пов’язані з особливостями компонування пневмоприводів, актуальними задачами пневмоавтоматики щодо розроблення  нових матеріалів, технологій конструювання та виробництва конкурентоспроможного вітчизняного обладнання, підвищення якості пневмоприводів та постійного розширення номенклатури і галузі застосування пневматичних пристроїв як засобів автоматизації.

Мета заняття – ознайомлення здобувачів вищої освіти з ключовими уміннями та навичками володіння інженерним апаратом у вирішенні задач синтезу обладнання харчових виробництв на базі стисненого повітря, необхідності формування професійних якостей майбутнього інженера-механіка, актуалізація міжпредметних зв’язків, реалізація інтегрованих soft-ресурсів за спрямуванням пневмоавтоматика.

Лекторка акцентувала на: вмінні володіти аудиторією, використанні педагогічних прийомів щодо забезпечення активності групи та окремої особистості, практичній доцільності підбору наданого теоретичного матеріалу, розвитку критичного мислення слухачів, системності, послідовності, переконливості і ефективності наведених технічних прикладів, доступності та завершеності розгляду поставлених питань, їх теоретичному узагальненні і висновках. Основними формами роботи були проєктні технології та комунікативно-діяльнісна інтеграція, що забезпечило реалізацію комунікативного підходу в навчанні спеціалізованого курсу. Для закріплення бакалаврами наданого теоретичного матеріалу, у навчальну діяльність додані можливості анкетування за Google-формами.

Відкрите заняття повністю відповідає основним програмним вимогам щодо здійснення організації даного виду педагогічної діяльності.

Опублікований: 16-09-2022
Читайте також:
Як виголосити промову й подолати страх публічного виступу дізналися першокурсники-біотехнологи

Першокурсники-біотехнологи виявили бажання навчитися виступати публічно. На прохання викладачів кафедри біотехнології і мікробіології відразу відгукнулася доцентка кафедри гуманітарних дисциплін нашого університету Людмила Приблуда, яка провела цікавий і корисний практичний тренінг. Здобувачі освіти дізналися про те, як подолати страх публічного в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як виголосити промову й подолати страх публічного виступу дізналися першокурсники-біотехнологи 02 грудня 2021

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками

На початку 2025-2026 навчального року гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» за спеціальністю G13 «Харчові технології» бакалаврського рівня, д.т.н., професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін провів організаційні збори зі здобувачами освіти першого курсу. Гарант детально ознайомив першокурсни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі аспекти на зустрічі гаранта ОП «Технології харчування» з першокурсниками 16 вересня 2025

Як налаштувати ефективне управління виробництвом харчової продукції дізнавалися наші викладачі

14 квітня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Комплексне керування харчовим виробництвом», спікеркою якого виступила бізнес-аналітик, консультантка «TG Consulting» Анна Жулид. Мета вебінару – ознайомлення наукової спільноти та професіоналів із налаштуванням ефективного управління виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як налаштувати ефективне управління виробництвом харчової продукції дізнавалися наші викладачі 15 квітня 2022

Смаколики до свята від сумчан

14 жовтня українці святкують одразу три свята – Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, і дуже молоде свято День захисників і захисниць України. Нині широкомасштабне вторгнення російських військ змусило кожну українську родину зустрічати свято з особливим трепетом, символізмом і надією. Ми усі прагнемо миру, чекаємо на Пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смаколики до свята від сумчан 17 жовтня 2022