Н У Х Т

Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

16 вересня 2022

Відкрита лекція завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

16 вересня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна прочитала відкриту лекцію «Структура пневматичних систем. Мета і завдання дисципліни. Класифікація пневмоприводів, їх синтез та приклади застосування у харчовій промисловості» з курсу «Пневматика та пневмоприводи» для здобувачів освіти бакалаврського ступеня груп ПМ-3-1 та ОХ-3-2. На занятті були присутні директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергій Блаженко та викладачі кафедри.

У ході лекції були висвітлені питання, пов’язані з особливостями компонування пневмоприводів, актуальними задачами пневмоавтоматики щодо розроблення  нових матеріалів, технологій конструювання та виробництва конкурентоспроможного вітчизняного обладнання, підвищення якості пневмоприводів та постійного розширення номенклатури і галузі застосування пневматичних пристроїв як засобів автоматизації.

Мета заняття – ознайомлення здобувачів вищої освіти з ключовими уміннями та навичками володіння інженерним апаратом у вирішенні задач синтезу обладнання харчових виробництв на базі стисненого повітря, необхідності формування професійних якостей майбутнього інженера-механіка, актуалізація міжпредметних зв’язків, реалізація інтегрованих soft-ресурсів за спрямуванням пневмоавтоматика.

Лекторка акцентувала на: вмінні володіти аудиторією, використанні педагогічних прийомів щодо забезпечення активності групи та окремої особистості, практичній доцільності підбору наданого теоретичного матеріалу, розвитку критичного мислення слухачів, системності, послідовності, переконливості і ефективності наведених технічних прикладів, доступності та завершеності розгляду поставлених питань, їх теоретичному узагальненні і висновках. Основними формами роботи були проєктні технології та комунікативно-діяльнісна інтеграція, що забезпечило реалізацію комунікативного підходу в навчанні спеціалізованого курсу. Для закріплення бакалаврами наданого теоретичного матеріалу, у навчальну діяльність додані можливості анкетування за Google-формами.

Відкрите заняття повністю відповідає основним програмним вимогам щодо здійснення організації даного виду педагогічної діяльності.

Опублікований: 16-09-2022
Читайте також:
Інтелектуально-творчо підійшли до захистів кваліфікаційних дипломних робіт магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

З 12 по 17 лютого 2020 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проєктів здобувачами освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», денної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуально-творчо підійшли до захистів кваліфікаційних дипломних робіт магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 19 лютого 2020

Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя?

Про це викладачам і здобувачам освіти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки розповіла начальниця відділу розробки групи компаній FOZZY GROUP Ірина Недавня в Smart-лекції «Французька система маркування Nutri-Score – свідомий вибір продуктів». Nutri-Score – це система кольорового маркування, яка допомагає клієнтам порівнювати поживні властивост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя? 15 січня 2024

Прогрес і технології – світ не стоїть на місці

Тема прогресу і всього, що є корисним і дивовижним, широко обговорюється у світі, набираючи все більшої популярності. Сповнені  ентузіазму та прагнучи пізнати нове, здобувачі групи ТІ 1-2 охоче опановували тему «Нанотехнології». З метою закріплення вивченого матеріалу, збагачення словникового запасу, розвитку навичок пошуку цікавої інформації, а та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прогрес і технології – світ не стоїть на місці 27 лютого 2023

У акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя, беруть участь наші здобувачі освіти

Вивчення гастрономічного туризму – це не тільки лекції та вебінари. Це ще й участь у важливих акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя. Здобувачі 1 курсу спеціальності «Туризм» під час вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» долучилися до голосування за найкращий логотип до нової гастрономічної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя, беруть участь наші здобувачі освіти 25 березня 2021