31 жовтня 2018 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи старшого викладача кафедри технології молока і молочних продуктів Уляни Кузьмик (науковий керівник – доцент, кандидат технічних наук Наталія Ющенко).
Дисертаційна робота Ульяни Кузьмик присвячена удосконаленню технології паст кисломолочних із прянощами. Дисертантом розроблені рецептури солоних закусочних кисломолочних паст із застосуванням добавок із натуральних прянощів.
Підтримати дисертанта прийшли викладачі та аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів, студенти старших курсів і друзі.
Офіційні опоненти, доктор біологічних наук, професор кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Володимир Юкало, доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, завідувач кафедри технологій переробки плодів, овочів і молока Харківського державного університету харчування та торгівлі Вікторія Погарська дали позитивні відгуки на дисертаційну роботу та відзначили актуальність теми і високий рівень проведених досліджень.
За результатами публічного захисту роботи та відповідей дисертанта на питання члени ради присвоїли Уляні Кузьмик науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04– «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».
Вітаємо Уляну Кузьмик і бажаємо вагомих творчих успіхів у подальшій науковій роботі!