Н У Х Т

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації»

27 листопада 2023

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації»

Кафедра туристичного та готельного бізнесу в рамках Всеукраїнського круглого столу «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації» представила на обговорення освітньо-професійні програми спеціальності 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Модераторка заходу, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму НУБІП, професорка Світлана Мельниченко наголосила, що круглий стіл об’єднав ключових стейкхолдерів освітньо-професійних програм: академічну спільноту, здобувачів, практиків.

Освітньо-професійні програми НУХТ представила завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу, гарантка програми магістерського рівня вищої освіти Ірина Мельник, зокрема, визначила цілі програм, вказала на освітні компоненти обов’язкові для вивчення, представила механізм вибору вибіркових компонент за каталогами університету, факультету, освітньої програми. Гарантка програми бакалаврського рівня вищої освіти НУХТ, професорка Ірина Антоненко підкреслила важливість вивчення здобувачами компонент, спрямованих на формування програмних результатів у сфері рекреації.

Співорганізатори Всеукраїнського круглого столу визначили особливості підготовки фахівців з туризму та рекреації за освітніми програмами НУБІП.

До обговорення освітньо-професійних програм долучилися представники академічної спільноти з Поліського національного університету (кандидатка економічних наук, доцентка Світлана Тищенко), Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного (докторка економічних наук, професорка Ірина Колокольчикова, кандидатка економічних наук, доцентка Валентина Демко), Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (кандидат економічних наук, доцент Віктор Тринчук). Присутніми на Всеукраїнському круглому столі були й працівники Державного університету «Житомирська політехніка» (докторка економічних наук, доцентка Альона Климчук), Київського державного Коледжу туризму та готельного господарства (завідувачка навчально-виробничої лабораторії «Центр працевлаштування» Валентина Цись).

Практикині-стейкхолдерки освітніх програм НУХТ, головчиня Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» Яніна Гаврилова та керівниця і засновниця туристичної агенції «УАДЖЕТ» Інна Вінніченко надали свої пропозиції з удосконалення процесу підготовки сучасних фахівців. Здобувачі НУХТ виступили на підтримку пропозицій стейкхолдерок і відзначили важливість врахування сучасних тенденцій розвитку туристичного ринку під час перегляду освітньо-професійних програм.

Результати обговорення програм у рамках Всеукраїнського круглого столу будуть розглянуті на засіданнях робочих груп освітньо-професійних програм «Туризм» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та «Туризм і рекреація» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Опублікований: 27-11-2023
Читайте також:
Кафедра експертизи харчових продуктів залучає зовнішніх стейкхолдерів до освітнього процесу

Для здобувачів-бакалаврів 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у рамках вивчення дисципліни «Управління зовнішніми процесами» відбувся гостьовий лекторій «Особливості управління логістичними процесами на Філії «МХП Логістика» ПрАТ «МХП». Під час освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів залучає зовнішніх стейкхолдерів до освітнього процесу 25 листопада 2024

Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України»

На сьогодні в Україні діють понад десять спільнот Slow Food, об’єднаних у асоціацію Slow Food в Україні і представлених Громадською організацією «Тиха їжа України». Рух Slow Food пропагує здорове харчування, базується на локальній їжі, збереженні та поширенні регіональних гастрономічних традицій та ощадливому використанні продовольчого біорізномані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України» 26 березня 2024

Науковий потенціал здобувачів-обліковців

У рамках проведення ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» відбулося засідання підсекції кафедри обліку і аудиту. Молоді науковці представили свої дослідження, у яких висвітлили актуальні питання обліку, економічного анал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий потенціал здобувачів-обліковців 15 квітня 2024

Успішна атестація здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

15 червня 2022 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи у формі атестаційного екзамену відбулася атестація здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», бакалаврського рівня денної форми навчання. Набуті протягом чотирьох років навчання компетентності оцінювала ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна атестація здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 17 червня 2022