Н У Х Т

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації»

27 листопада 2023

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації»

Кафедра туристичного та готельного бізнесу в рамках Всеукраїнського круглого столу «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації» представила на обговорення освітньо-професійні програми спеціальності 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Модераторка заходу, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму НУБІП, професорка Світлана Мельниченко наголосила, що круглий стіл об’єднав ключових стейкхолдерів освітньо-професійних програм: академічну спільноту, здобувачів, практиків.

Освітньо-професійні програми НУХТ представила завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу, гарантка програми магістерського рівня вищої освіти Ірина Мельник, зокрема, визначила цілі програм, вказала на освітні компоненти обов’язкові для вивчення, представила механізм вибору вибіркових компонент за каталогами університету, факультету, освітньої програми. Гарантка програми бакалаврського рівня вищої освіти НУХТ, професорка Ірина Антоненко підкреслила важливість вивчення здобувачами компонент, спрямованих на формування програмних результатів у сфері рекреації.

Співорганізатори Всеукраїнського круглого столу визначили особливості підготовки фахівців з туризму та рекреації за освітніми програмами НУБІП.

До обговорення освітньо-професійних програм долучилися представники академічної спільноти з Поліського національного університету (кандидатка економічних наук, доцентка Світлана Тищенко), Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного (докторка економічних наук, професорка Ірина Колокольчикова, кандидатка економічних наук, доцентка Валентина Демко), Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (кандидат економічних наук, доцент Віктор Тринчук). Присутніми на Всеукраїнському круглому столі були й працівники Державного університету «Житомирська політехніка» (докторка економічних наук, доцентка Альона Климчук), Київського державного Коледжу туризму та готельного господарства (завідувачка навчально-виробничої лабораторії «Центр працевлаштування» Валентина Цись).

Практикині-стейкхолдерки освітніх програм НУХТ, головчиня Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» Яніна Гаврилова та керівниця і засновниця туристичної агенції «УАДЖЕТ» Інна Вінніченко надали свої пропозиції з удосконалення процесу підготовки сучасних фахівців. Здобувачі НУХТ виступили на підтримку пропозицій стейкхолдерок і відзначили важливість врахування сучасних тенденцій розвитку туристичного ринку під час перегляду освітньо-професійних програм.

Результати обговорення програм у рамках Всеукраїнського круглого столу будуть розглянуті на засіданнях робочих груп освітньо-професійних програм «Туризм» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та «Туризм і рекреація» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Опублікований: 27-11-2023
Читайте також:
Відповіді на питання щодо органічного законодавства України отримали наші викладачі

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь в онлайн-тренінгу «Актуальні питання та відповіді щодо вимог органічного законодавства України (Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» та відповідні підзаконні акти)». Мета тренінгу – презен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповіді на питання щодо органічного законодавства України отримали наші викладачі 20 травня 2024

Зорієнтуватися у виборі професії допомагають школярам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Кожного нового навчального року випускників закладів середньої освіти турбує питання вибору майбутньої професії та вступу до закладів вищої освіти. Визначитися з майбутньою професією та розібратися з правилами вступу до вишів школярам допомагають викладачі нашого університету. Зокрема, асистентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зорієнтуватися у виборі професії допомагають школярам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 жовтня 2023

Секція «Фінанси» 91-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів завершила роботу

8 квітня здобувачі спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» взяли участь у 91-й Міжнародній конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Модератором секції «Фінанси» виступила доцентка кафедри фінансів Світлана Бойко. Здобувачі о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секція «Фінанси» 91-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів завершила роботу 09 квітня 2025

Розпочала роботу науково-технічна конференція в рамках 24-ї секції Наукової ради МОН

5-6 листопада 2019 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті працює VIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Мето...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочала роботу науково-технічна конференція в рамках 24-ї секції Наукової ради МОН 05 листопада 2019