Н У Х Т

Сучасна інженерія в дії!

03 жовтня 2025

Сучасна інженерія в дії!

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки за підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка провела захопливий майстер-клас у новітніх лабораторіях кафедри. Подія була орієнтована на робототехнічні комплекси пакувального обладнання за спеціальністю G9 – напрям, що поєднує інженерію, мехатроніку та автоматизацію.

Запрошені учні Київського ліцею комп’ютерних технологій активно долучилися до роботи, випробовуючи можливості сучасних систем.

Модератором зустрічі виступила завідувачка кафедри Людмила Кривопляс-Володіна. А гаранти бакалаврської та магістерської освітньо-професійних програм «Прикладна механіка» Сергій Токарчук і Костянтин Васильківський висвітлили важливі питання професійного спрямування майбутніх інженерів, розвиток soft skills, міждисциплінарні підходи та перспективи інтеграції у світовий ринок інженерних рішень.

Під час заходу майбутні вступники не тільки ознайомилися зі структурою та умовами навчання в університеті, а й спробували себе у ролі молодих інженерів – працювали на спеціалізованих навчальних стендах із пневмоавтоматики, досліджували принципи роботи сучасних систем і відчули, як теорія перетворюється на практику.

Такі події демонструють – НУХТ готує фахівців нового покоління, які мають не тільки знання, а й реальні навички роботи з інноваційним обладнанням, затребуваним у світовій харчовій і пакувальній промисловості.

Інженерія майбутнього починається тут – у лабораторіях НУХТ!

Опублікований: 03-10-2025
Читайте також:
Захист англійською мовою – добра традиція!

Кафедра технології оздоровчих продуктів – одна з наймолодших в університеті. Вона – ровесниця випускників-магістрів 2024 року. І разом із тим, кафедра уже має і розвиває власні традиції, пов’язані з освітянською та науковою діяльністю. Одна з них – захист кваліфікаційних магістерських робіт англійською мовою. Така форма захисту водночас є і потребо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист англійською мовою – добра традиція! 05 грудня 2024

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася інструктивно-методична нарада, де одним із основних питань була організація змішаного та дистанційного навчання. Заступник директора Олеся Стахів детально зупинилася на особливостях такого навчання, зокрема синхронному та асинхронному режимі, на алг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання 30 вересня 2020

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації

Сьогодні у разовій спеціалізованій раді відбувся блискучий захист дисертації «Розроблення технології ферментованих молочно-рослинних продуктів» аспіранткою кафедри технології молока і молочних продуктів Валерією Скуйбідою на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації 27 серпня 2025

Стартувала практична підготовка здобувачів в умовах адаптивного карантину

Практична підготовка здобувачів вищої освіти є одним із важливих видів освітнього процесу, якому в нашому університеті приділяється велика увага. Тому, відповідно до графіка навчального процесу, з 1 вересня 2020 року 1056 студентів, у т.ч. 687 здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» і 369 здобувачів освітнього ступеня «магістр» факультетів біотех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала практична підготовка здобувачів в умовах адаптивного карантину 02 вересня 2020