Н У Х Т

Сучасна інженерія в дії!

03 жовтня 2025

Сучасна інженерія в дії!

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки за підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка провела захопливий майстер-клас у новітніх лабораторіях кафедри. Подія була орієнтована на робототехнічні комплекси пакувального обладнання за спеціальністю G9 – напрям, що поєднує інженерію, мехатроніку та автоматизацію.

Запрошені учні Київського ліцею комп’ютерних технологій активно долучилися до роботи, випробовуючи можливості сучасних систем.

Модератором зустрічі виступила завідувачка кафедри Людмила Кривопляс-Володіна. А гаранти бакалаврської та магістерської освітньо-професійних програм «Прикладна механіка» Сергій Токарчук і Костянтин Васильківський висвітлили важливі питання професійного спрямування майбутніх інженерів, розвиток soft skills, міждисциплінарні підходи та перспективи інтеграції у світовий ринок інженерних рішень.

Під час заходу майбутні вступники не тільки ознайомилися зі структурою та умовами навчання в університеті, а й спробували себе у ролі молодих інженерів – працювали на спеціалізованих навчальних стендах із пневмоавтоматики, досліджували принципи роботи сучасних систем і відчули, як теорія перетворюється на практику.

Такі події демонструють – НУХТ готує фахівців нового покоління, які мають не тільки знання, а й реальні навички роботи з інноваційним обладнанням, затребуваним у світовій харчовій і пакувальній промисловості.

Інженерія майбутнього починається тут – у лабораторіях НУХТ!

Опублікований: 03-10-2025
Читайте також:
Як сумчани День пам’яті та примирення і 73-ю річницю Перемоги над нацизмом відзначали

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом.  Студенти коледжу тісно співпрацюють із міською організацією ветеранів Другої світової війни. Разом із її керівником Миколою Чижиченком у сквері Сумсько-стрілецьких дивізій був організований концерт для мешканці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як сумчани День пам’яті та примирення і 73-ю річницю Перемоги над нацизмом відзначали 10 травня 2018

Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

З метою обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – освітньо-професійна програма «Технології зберігання консервування та переробки м'яса» за с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 05 лютого 2024

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

Курс крафтового пивоваріння завершився для слухачів сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» професійною дегустацією. Познайомив учасників із особливостями оцінювання органолептичних показників пива доцент кафедри готельно-ресторанної справи, досвідчений експерт і ентузіаст пивоваріння Володимир Рідкоус. Відбув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива 15 квітня 2019

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочалися заняття для дітей співробітників з носієм мови зі США

З 26 березня кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочала захопливі заняття для дітей співробітників віком від 12 до 16 років в «Speaking club for teenagers», які проходять протягом весняних канікул з носієм мови Tom Stevens (USA) та завідувачем кафедри Галиною Чередніченко. Діти мають змогу практикувати навички спілкування ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації розпочалися заняття для дітей співробітників з носієм мови зі США 27 березня 2018