Н У Х Т

Практичне застосування теоретичних знань

23 червня 2025

Практичне застосування теоретичних знань

Опанування дисципліни «Екологія харчових виробництв» дозволяє здобувачам спеціальності Е2 «Екологія» перевіряти безпечність овочів і фруктів й визначати вміст нітратів спрощеним якісним методом, в основі якого лежить кольорова реакція нітрат-іона з дифеніламіном. За інтенсивністю забарвлення вони роблять висновки про вміст нітратів.

Цей метод дає можливість оцінити і порівняти вміст нітратів у різних овочах – огірках, томатах, пекінській капусті, редисці, салаті та болгарському перці навіть у польових умовах.

Антропогенний вплив і неправильне застосування азотних добрив призводить до підвищеної концентрації нітратів у природній воді та продуктах харчування. Найбільша кількість нітратів надходить у організм людини з овочами (60-80 %) та питною водою (20-30 %).

За результатами цього дослідження наші екологи зробили висновок, що, на жаль, у білокачанній капусті та редисці вміст нітратів був суттєво вищим норми.

Опублікований: 23-06-2025
Читайте також:
Відбулося засідання вченої ради університету

26 січня відбулося засідання вченої ради університету, яке ректор Анатолій Українець розпочав із вітання членів вченої ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, й вручення відзнак. Нагрудні знаки «Відзнака Національного університету харчових технологій» були вручені завідувачу кафедри технічної механіки і пакувальної техніки Анат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося засідання вченої ради університету 26 січня 2017

Здобувачі технічних спеціальностей мають шанс відвідати Consumer Electronics Show CES-2026 у Лас-Вегасі

До 31 серпня включно триває приймання заявок на конкурсний відбір для поїздки на одну з наймасштабніших технологічних виставок – Consumer Electronics Show CES-2026 у Лас-Вегасі (6-9 січня). Відвідати виставку зможуть 30 українських студентів у межах ініціативи Ajax Next від компанії Ajax Systems, спрямованої на розвиток інженерної освіти та підтри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі технічних спеціальностей мають шанс відвідати Consumer Electronics Show CES-2026 у Лас-Вегасі 05 серпня 2025

Випускниця аспірантури кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів успішно захистила кандидатську дисертацію

Випускниця аспірантури кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Тетяна Полонська успішно захистила кандидатську дисертацію «Технологія косметичного крему-пілінгу з мінеральними абразивами», виконану під керівництвом професора Валерія Манка. Дисертаційна робота присвячена вирішенню науково-практичного завдання розроблення наукови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця аспірантури кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів успішно захистила кандидатську дисертацію 23 березня 2018

Випуск чотирнадцяти навчальних груп відбувся в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

У відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулася урочиста подія – випуск чотирнадцяти навчальних груп. З привітальним словом до випускників звернулися директорка коледжу Віра Кузнецова та голови державних кваліфікаційних комісій, а також роботодавці, батьки, викладачі, які привітали...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випуск чотирнадцяти навчальних груп відбувся в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 02 липня 2021