Н У Х Т

Пакувальні рішення від молоді: в університеті відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Золотий Каштан»

13 листопада 2020

Пакувальні рішення від молоді: в університеті відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Золотий Каштан»

Розроблення і впровадження ефективних, безпечних та екологічних пакувальних рішень для харчових продуктів та інших товарів є, беззаперечно, важливим і актуальним, особливо у наш буремний час.

Ми пишаємося творчою та ініціативною молоддю нашого університету, яка розуміє важливість цього питання, і робить свій внесок у розвиток пакувальної галузі.

Понад 50 наукових розробок творчої молоді з нашого та інших закладів вищої освіти протягом останніх місяців брали участь у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт із актуальних проблем пакувальної індустрії.

За результатами конкурсу перемогу здобули 11 розробок, а їх автори презентували свої здобутки на Ювілейній, 20-й Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Золотий Каштан», яка відбулася в нашому університеті 12 листопада в режимі онлайн.

Усі заслухані роботи та їх автори варті того, щоб їх ще раз згадати. Отже, на цьогорічній Конференції «Золотий Каштан» були представлені такі розробки:

«Pencilballs» (автор – Дар'я Ржепішевська), «Конструкція і технологія виготовлення упаковки для набора аксесуарів для гаджетів» (автор – Владислав Кучерявий), «Фальцювальний пристрій» (автор – Сергій Пастернак), «Зустрічне лиття» (автор – Анна Гур’єва), «Механічний захоплювальний пристрій на засадах біоніки з розширеними функціональними можливостями для виконання операцій групового пакування» (автор – Дмитро Канюк), «Міцність зварних швів полімерних пакетів при пакуванні дрібнодисперсної продукції» (автор – Станіслав Липчей), «Комбінований резервуар суміші парів горючих технічних рідин» (автори – Катерина Рябченко, Олександра Ткаченко), «Чиста Україна» (автор – Тетяна Ярмош), «Засоби художньої виразності в дизайні багатофункціональної екоупаковки товарів для дітей» (автор – Ірина Філатова), «Технологія одержання поліетиленової плівки методом роздувної екструзії і поліпшеними адгезійними властивостями» (автор – Ангеліна Мали хіна), «Застосування морських водоростей при створенні екоупаковки (автор – Дмитро Бочаров).

Ми пишаємося, що серед переможців уже традиційно студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ– Владислав Кучерявий із конкурсною роботою «Конструкція і технологія виготовлення упаковки для набора аксесуарів для гаджетів» (керівник – доцентка Наталія Кулик) і Дмитро Данюк із конкурсною роботою «Механічний захоплювальний пристрій на засадах біоніки з розширеними функціональними можливостями для виконання операцій групового пакування» (керівник – професор Микола Якимчук).

Конференцію «Золотий каштан» щороку організовує Клуб пакувальників України спільно з нашим університетом за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Відкрив конференцію директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого нашого університету, доцент Сергій Блаженко.

Із вітальним словом до учасників звернувся почесний президент Клубу пакувальників України Валерій Кривошей, зазначивши важливість підготовки фахівців для пакувальної індустрії та подякувавши учасникам конференції за їх плідну працю.

Зі словами підтримки та вдячності до молодих і перспективних науковців звернувся Олександр Дишлевий, представник компанії «DOW», яка впродовж останніх років виступає спонсором конференції.

Незмінним професійним модератором заходу є завідувач кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв нашого університету Олександр Гавва.

Те, що авторитет конференції постійно зростає, а роботи її учасників є актуальними для сьогодення, підтвердив інтерес до «Золотого каштану» наших закордонних партнерів. Зокрема, позитивними враженнями про представлені розробки та їх авторів поділилися проректор Білоруського державного аграрного технічного університету Володимир Поздняков, доцент Киргизько-Турецького університету, фахівець у галузі мікробіології та екології Руслан Аділ Акай Тегін, а також творча молодь із Університету «Штефан чел Маре» (м. Сучава, Румунія) і Русенського університету (Болгарія).

Організатори щиро вдячні партнерам за добрі слова і підтримку ініціатив нашої творчої молоді.

Наприкінці організаційний комітет нагородив усіх учасників-переможців конкурсу дипломами та грамотами від Міністерства освіти і науки України та Клубу пакувальників.

Викладачі кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв вкотре звертають увагу нашої молоді на важливість розвитку і набуття компетенцій, важливих для майбутньої кар’єри. Дослідницька і винахідницька робота під час навчання в університеті за підтримки наших вчених завжди сприятиме розвитку професійних здібностей і гарантуватиме цікаве і насичене студентське життя. 

Опублікований: 13-11-2020
Читайте також:
Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

Студенти-екологи трьох курсів разом із викладачами Андрієм Котинським, В’ячеславом Харченком та Оксаною Ничик у межах вивчення дисциплін «Екологія міських та промислових систем», «Інженерний захист навколишнього середовища» та «Нормування антропогенного навантаження» відвідали єдину в Києві станцію очищення стічних вод – Бортницьку станцію аерації,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи 14 листопада 2018

Гаряча пора випробувань для випускників 4 курсу

Два дні тривали захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеню «бакалавр» четвертокурсниками спеціальності 071 «Облік і оподаткування», освітньої програми «Облік і аудит». На розсуд Екзаменаційної комісії, яку очолив завідувач кафедри обліку і аудиту, професор Леонід Чернелевський, були представлені результати досліджень щодо обліков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаряча пора випробувань для випускників 4 курсу 25 червня 2020

Поселення в гуртожитки НУХТ: інформація першокурснику

Усіх здобувачів вищої освіти, які цього потребують, наш університет забезпечує місцями у гуртожитках. Студентський кампус НУХТ налічує їх шість. П’ять гуртожитків знаходяться на проспекті Науки і один (№7) у Святошинському районі Києві, на вул. Анатолія Петрицького.             Поселення у гуртожитки першокурсників цього року відбуватиметься: -  ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поселення в гуртожитки НУХТ: інформація першокурснику 16 серпня 2021

Активно підвищують свій науковий рівень викладачі випускових кафедр

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції не припиняють активно підвищувати свій науковий рівень. Зокрема, доцент кафедри Олег Кузьмін узяв участь у низці онлайн-семінарів, що відбулися за сприяння компанії «Clarivate». Наш фахівець пройшов навчання за серіями та тематиками: - «Web of Science: система пошуку наукової інфор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активно підвищують свій науковий рівень викладачі випускових кафедр 02 вересня 2020