Н У Х Т

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

17 лютого 2021

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

15 лютого 2021 р. здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу затамували подих біля екранів своїх девайсів, адже на них чекала довгоочікувана online-зустріч із кулінарною зіркою нашої країни – неймовірно харизматичним Євгеном Клопотенком.

Ми знаємо Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015) і випускника французької школи кулінарії «Le Cordon Bleu».

Сьогодні Євген Клопотенко – це бренд, український кулінарний експерт, лідер думок, співвласник і бренд-шеф ресторану української кухні «Сто років тому вперед», автор книги «Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати» і унікального кулінарного онлайн-курсу «Мислити як кухар», ідейний натхненник і розробник соціального проєкту з покращення культури харчування у навчальних закладах «CultFood», бізнесмен і телеведучий.

Зустріч, організована кафедрою готельно-ресторанної справи для студентів усіх курсів і спеціальностей факультету, відбулася у форматі online-лекторію, до якого долучилася рекордна кількість слухачів – понад 200. Здобувачі вищої освіти мали можливість заздалегідь задати питання гостю, а цікавило їх буквально все – з чого починати шлях кулінара, де брати натхнення, як працювати з командою та що для Євгена означає емоційне вигорання. Не менш цікаво було почути про кар’єрний шлях стейкхолдера, професійні hard і soft skills, масштабні проєкти та його думку з приводу важливості навчального процесу для студентів і саморозвитку, адже наша сфера індустрії гостинності дуже багатогранна та мінлива. Крім того, фахівець погодився скласти перелік книжок для професійного розвитку, тож скоро у online-бібліотеці факультету поповняться рекомендації.

Тим, хто уважно слідкує за кулінарною творчістю Євгена Клопотенка, можна звернутися до сайту klopotenko.com, а також до соціальних мереж інфлюенсера.

Наших здобувачів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Харчові технології» цікавила можливість працевлаштування у ресторані автентичної кухні «Сто років тому вперед». Євген відповів, що він шукає таких працівників, які готові вчитися, пізнавати нове, мислити нестандартно, експериментувати і творити разом кулінарні шедеври.

Усі присутні слухачі надзвичайно задоволені, що відвідали лекторій, цей неймовірний гастрономічний нетворкінг майбутніх фахівців індустрії гостинності з досвідченим ресторатором і кулінарним експертом, який бачить свою місію у поліпшенні культури харчування, надихає і мотивує до саморозвитку і реалізації у професії.

Модератором гостьового лекторію виступила асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Маріанна Маршаленко, яка і запросила цього разу Євгена до нашого університету, хоч і у режимі online. Організаційні моменти забезпечили гарантка освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» Віта Цирульнікова і старша викладачка цієї ж кафедри Олена Тищенко.

У дивовижний світ кулінарного мистецтва разом із Євгеном Клопотенком зазирнули наші здобувачі вищої освіти і не могли втримати своїх емоцій після зустрічі, тож активно діляться фідбеком у комунікаційних каналах факультету:

Анна, 1 курс: «Лекторій просто супер. Багато цікавої інформації і корисних порад. Почула відповідь на своє питання, дуже вдячна за це. Євген дуже енергійний і цікавий, горить своєю справою, що дуже захоплює. Мотивації після лекторію додалося ще більше. Дякую за крутий лекторій, гарний настрій і корисну інформацію».

Денис, 1 курс: «Був чудовий лекторій, почув дуже багато цікавої інформації, дуже приємно дивитися на майстра, який так віддається своїй улюбленій справі. Задав декілька питань і почув гарну розгорнуту відповідь, дуже задоволений, що в нас проводять такі заходи».

Катерина, 1 курс: «Лекторій був надзвичайно цікавий. Простими та доступними словами пояснив цікаву філософію нашої сфери. Євген один із тих, хто дійсно зацікавив і надихнув на подальший розвиток у готельно-ресторанній справі. Дякую за трохи ближче знайомство з такою чудовою людиною».

Ада, 1 курс: «Лекторій був дуже цікавим і пізнавальним. Перший гість, який справді зачепив, якого хотілося слухати. Дуже змотивував на подальше навчання і на роботу, дякую».

Владислав, 1 курс: «Лекторій, як завжди, чудовий і цікавий. Сьогодні був найяскравіший гість, який дуже цікаво розповідав. Велике дякую».

Данило, 2 курс: «Давно слідкую за роботою і творчістю Євгена, але мати нагоду безпосередньо поспілкуватися та задати питання – це супер-мотивуюче».

Дар’я, 3 курс: «Була інформативна лекція з достатньо цікавими поглядами на роботу і взаємозв’язок із колективом, що важливо. Приємно усвідомлювати, що наш університет заохочує нас до таких лекторіїв, які зараз набирають обертів і захоплюють нашу увагу зусібіч»!

Салман, 3 курс: «Була дуже цікава лекція, Євген розповів багато важливої інформації щодо відкриття ресторану, формування команди, приготування страв і як створити гостинну атмосферу у закладі. Я дуже радий, що в нас проходять такі лекторії, чекаємо ще».

Марія, 4 курс: «Лекторій від Євгена Клопотенка був надзвичайно цікавий і змістовний. Як я вважаю, формат питання-відповідь допоміг краще донести увесь масив інформації до слухачів. Слова справді успішної людини надихають. Дякую»!

Ірина, 4 курс: «Такі лекції допомагають дізнаватися багато нового, знайти натхнення та зрозуміти, наскільки важливо любити те, що ти робиш. Євген надзвичайно харизматична людина, яка своєю енергією заряджає тисячі людей. Саме на таких людей потрібно рівнятися та брати приклад».

Ярослава, 4 курс: «Прослухала неймовірно корисну лекцію, в якій знайшла багато відповідей на свої запитання. Приємно, що людина, яка застосовує свої знання на практиці, ділиться досвідом із майбутніми спеціалістами. Такий приклад сильно мотивує».

 

Опублікований: 17-02-2021
Читайте також:
Автономні AI-Агенти: від теорії до революції в бізнесі, науці та освіті: інформальна освіта в дії

Бакалаври-біотехнологи разом із викладачами кафедри біотехнології і мікробіології в рамках інформальної освіти долучилися до онлайн-семінару від міжнародної освітньої ініціативи Ukrainian Global Faculty. Спікером заходу виступив засновник і CEO інноваційних компаній Learn To Earn Global та AI Sync Global, визнаний експерт у сфері штучного інтелект...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Автономні AI-Агенти: від теорії до революції в бізнесі, науці та освіті: інформальна освіта в дії 21 травня 2025

Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм»

Оскільки комплексність і багатогранність туристичної діяльності вимагають практичного ознайомлення з різними сферами туризму, насамперед із туристичними ресурсами та методикою екскурсійного показу, традиційно кафедрою туристичного та готельного бізнесу для студентів 3 курсу спеціальності «Туризм» влітку організовується екскурсійна практика. Відтак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм» 21 червня 2018

Фахівці відділу міжнародних зв’язків ознайомили здобувачів-екологів з можливостями академічної кредитної мобільності

13 листопада 2023 року в відбулася онлайн-зустріч фахівців відділу міжнародних зв’язків зі здобувачами-екологами 1-3 курсів факультету біотехнології та екологічного контролю, присвячена академічній кредитній мобільності. Зустріч була ініційована доценткою кафедри екології та екоменеджменту Аліною Сірик. У ній взяли участь проректор з наукової робо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці відділу міжнародних зв’язків ознайомили здобувачів-екологів з можливостями академічної кредитної мобільності 15 листопада 2023

Парні, індивідуальні та групові форми роботи застосовують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Англійська мова», яке провела старший викладач кафедри Богдана Кукса для студентів першого курсу напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа». На занятті були присутні в.о. завідувача кафедри Олена Галинська та викладачі кафедри. Відповідно до р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Парні, індивідуальні та групові форми роботи застосовують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 26 березня 2018