Н У Х Т

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

17 february 2021

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

15 лютого 2021 р. здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу затамували подих біля екранів своїх девайсів, адже на них чекала довгоочікувана online-зустріч із кулінарною зіркою нашої країни – неймовірно харизматичним Євгеном Клопотенком.

Ми знаємо Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015) і випускника французької школи кулінарії «Le Cordon Bleu».

Сьогодні Євген Клопотенко – це бренд, український кулінарний експерт, лідер думок, співвласник і бренд-шеф ресторану української кухні «Сто років тому вперед», автор книги «Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати» і унікального кулінарного онлайн-курсу «Мислити як кухар», ідейний натхненник і розробник соціального проєкту з покращення культури харчування у навчальних закладах «CultFood», бізнесмен і телеведучий.

Зустріч, організована кафедрою готельно-ресторанної справи для студентів усіх курсів і спеціальностей факультету, відбулася у форматі online-лекторію, до якого долучилася рекордна кількість слухачів – понад 200. Здобувачі вищої освіти мали можливість заздалегідь задати питання гостю, а цікавило їх буквально все – з чого починати шлях кулінара, де брати натхнення, як працювати з командою та що для Євгена означає емоційне вигорання. Не менш цікаво було почути про кар’єрний шлях стейкхолдера, професійні hard і soft skills, масштабні проєкти та його думку з приводу важливості навчального процесу для студентів і саморозвитку, адже наша сфера індустрії гостинності дуже багатогранна та мінлива. Крім того, фахівець погодився скласти перелік книжок для професійного розвитку, тож скоро у online-бібліотеці факультету поповняться рекомендації.

Тим, хто уважно слідкує за кулінарною творчістю Євгена Клопотенка, можна звернутися до сайту klopotenko.com, а також до соціальних мереж інфлюенсера.

Наших здобувачів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Харчові технології» цікавила можливість працевлаштування у ресторані автентичної кухні «Сто років тому вперед». Євген відповів, що він шукає таких працівників, які готові вчитися, пізнавати нове, мислити нестандартно, експериментувати і творити разом кулінарні шедеври.

Усі присутні слухачі надзвичайно задоволені, що відвідали лекторій, цей неймовірний гастрономічний нетворкінг майбутніх фахівців індустрії гостинності з досвідченим ресторатором і кулінарним експертом, який бачить свою місію у поліпшенні культури харчування, надихає і мотивує до саморозвитку і реалізації у професії.

Модератором гостьового лекторію виступила асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Маріанна Маршаленко, яка і запросила цього разу Євгена до нашого університету, хоч і у режимі online. Організаційні моменти забезпечили гарантка освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» Віта Цирульнікова і старша викладачка цієї ж кафедри Олена Тищенко.

У дивовижний світ кулінарного мистецтва разом із Євгеном Клопотенком зазирнули наші здобувачі вищої освіти і не могли втримати своїх емоцій після зустрічі, тож активно діляться фідбеком у комунікаційних каналах факультету:

Анна, 1 курс: «Лекторій просто супер. Багато цікавої інформації і корисних порад. Почула відповідь на своє питання, дуже вдячна за це. Євген дуже енергійний і цікавий, горить своєю справою, що дуже захоплює. Мотивації після лекторію додалося ще більше. Дякую за крутий лекторій, гарний настрій і корисну інформацію».

Денис, 1 курс: «Був чудовий лекторій, почув дуже багато цікавої інформації, дуже приємно дивитися на майстра, який так віддається своїй улюбленій справі. Задав декілька питань і почув гарну розгорнуту відповідь, дуже задоволений, що в нас проводять такі заходи».

Катерина, 1 курс: «Лекторій був надзвичайно цікавий. Простими та доступними словами пояснив цікаву філософію нашої сфери. Євген один із тих, хто дійсно зацікавив і надихнув на подальший розвиток у готельно-ресторанній справі. Дякую за трохи ближче знайомство з такою чудовою людиною».

Ада, 1 курс: «Лекторій був дуже цікавим і пізнавальним. Перший гість, який справді зачепив, якого хотілося слухати. Дуже змотивував на подальше навчання і на роботу, дякую».

Владислав, 1 курс: «Лекторій, як завжди, чудовий і цікавий. Сьогодні був найяскравіший гість, який дуже цікаво розповідав. Велике дякую».

Данило, 2 курс: «Давно слідкую за роботою і творчістю Євгена, але мати нагоду безпосередньо поспілкуватися та задати питання – це супер-мотивуюче».

Дар’я, 3 курс: «Була інформативна лекція з достатньо цікавими поглядами на роботу і взаємозв’язок із колективом, що важливо. Приємно усвідомлювати, що наш університет заохочує нас до таких лекторіїв, які зараз набирають обертів і захоплюють нашу увагу зусібіч»!

Салман, 3 курс: «Була дуже цікава лекція, Євген розповів багато важливої інформації щодо відкриття ресторану, формування команди, приготування страв і як створити гостинну атмосферу у закладі. Я дуже радий, що в нас проходять такі лекторії, чекаємо ще».

Марія, 4 курс: «Лекторій від Євгена Клопотенка був надзвичайно цікавий і змістовний. Як я вважаю, формат питання-відповідь допоміг краще донести увесь масив інформації до слухачів. Слова справді успішної людини надихають. Дякую»!

Ірина, 4 курс: «Такі лекції допомагають дізнаватися багато нового, знайти натхнення та зрозуміти, наскільки важливо любити те, що ти робиш. Євген надзвичайно харизматична людина, яка своєю енергією заряджає тисячі людей. Саме на таких людей потрібно рівнятися та брати приклад».

Ярослава, 4 курс: «Прослухала неймовірно корисну лекцію, в якій знайшла багато відповідей на свої запитання. Приємно, що людина, яка застосовує свої знання на практиці, ділиться досвідом із майбутніми спеціалістами. Такий приклад сильно мотивує».

 

Published on: 17-02-2021
Read also:
Ефективні методи і прийоми формування life skills опановувала старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Микитенко взяла участь у масштабному освітньому заході для вчителів англійської мови, організованому Міжнародним освітньо-методичним центром Dinternal Education - ексклюзивним представником видавництва Pearson (Пірсон) в Україні. Доповіді учасників семінару були зосер...

READ YOURSELF

Ефективні методи і прийоми формування life skills опановувала старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 17 may 2019

Відбулося жовтневе засідання вченої ради університету

28 жовтня 2021 року в актовій залі з дотриманням санітарних протиепідемічних заходів відбулося засідання вченої ради університету. Розпочали за традицією з урочистостей: вручення відзнак і вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Також ректор Олександр Шевченко привітав присутніх з Днем працівників харчової промисловос...

READ YOURSELF

Відбулося жовтневе засідання вченої ради університету 28 october 2021

Вишукані кулінарні розробки своїх здобувачів гордо представляє кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізгнсу імені проф. В.Ф. Доценка продовжується другий етап кулінарного ONLINE-конкурсу «Масниця-Fest 2023». За активної підтримки завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорки Олександри Нєміріч, гаранта освітньої програми «Технології харчування», професора Олега ...

READ YOURSELF

Вишукані кулінарні розробки своїх здобувачів гордо представляє кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 february 2023

Вибір може змінити все – довели митці на вечорі Навчально-наукового інституту харчових технологій

5 грудня поціновувачів студентської творчості вітав мистецький колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій, який представив на суд глядача виставу «Дисидент». Про вибір, страх і прагнення зламати систему багато сказано, написано й зіграно. І ось ще один роздум щодо питань, що постають перед кожним час від часу. Як упораються з цією ...

READ YOURSELF

Вибір може змінити все – довели митці на вечорі Навчально-наукового інституту харчових технологій 05 december 2019