Н У Х Т

Українська філія «Lantmännen Аха» знайомить здобувачів-біотехнологів із особливостями технологічного процесу

16 november 2023

Українська філія «Lantmännen Аха» знайомить здобувачів-біотехнологів із особливостями технологічного процесу

Другокурсники-біотехнологи в рамках навчального процесу відвідали українську філію швецької компанії «Lantmännen Аха» – завод з виробництва готових сухих сніданків.

Старша технологиня підприємства ознайомила здобувачів із процесами виробництва продукції: від дозування компонентів до кінцевого результату, контролем якості та умовами її зберігання та з роботою лабораторії.

Майбутні біотехнологи побачили процес виготовлення зернових батончиків зі смаком йогурту та з тропічними фруктами, вівсяних каш миттєвого приготування з чорницею та подушечок з какао-начинкою. Вони дізналися, що для виготовлення продукції застосовується технологія екструдії, яка поєднує вплив високої температури та різної зміни тиску при обробленні зерна. Завдяки цій технології споживач отримує якісний натуральний продукт, що не містить у складі холестерину. Особливу увагу виробництво приділяє вибору сировини. Для виготовлення сухих сніданків, каш і мюслів використовують добірні сорти кукурудзи, пшениці, ячменю, вівса та рису. Також здобувачам цікаво було дізнатися, що замірювання основних органолептичних і фізико-хімічних показників продукції відбувається кожні півтори години, що гарантує високу якість продукту. Звернули вони увагу і на підхід компанії до екології та сталого виробництва.

Другокурсники щиро вдячні адміністрації заводу «Лантманнен Акса» за можливість розширити свій кругозір, побачити щось нове, отримати практичний досвід. Подібні поїздки допомагають їм отримати більше інформації, нових знань у сфері обраної професії. Також здобувачі висловлюють подяку за надану можливість долучитися до високотехнологічного виробництва старшому куратору Олександру Воронцову й завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології Віктору Стабнікову.

Published on: 16-11-2023
Read also:
Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії щодо організації міжнародної практики для здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня. З 1 вересня студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» приступили до проходження виробничої практики у кращих готельних підприємствах морського...

READ YOURSELF

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії 21 september 2021

Розширення знань у царині університетської викладацької діяльності

Викладач кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, асистент Валентин Туфекчі продовжує свій шлях до професійного росту і розвитку. Недавно він успішно завершив онлайн-навчання на платформі Coursera і отримав сертифікат з курсу «University Teaching» від The University of Hong Kong. Цей курс не тільки розширив знання в галузі університетської викл...

READ YOURSELF

Розширення знань у царині університетської викладацької діяльності 05 february 2024

Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулися захисти дипломних робіт освітнього ступеню «Магістр» за спеціальністю 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолив д.г.н,  професор,  заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України Петро Масляк. До складу комісії також увійшли: завідувач кафедри туристичного та...

READ YOURSELF

Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти 25 february 2019

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості»

Останнім часом в Україні, як і всьому світі зростає популярність крафтових виробництв. Крафтовий продукт – це про відповідальність перед споживачем, клієнтом, про повагу та прагнення направити загальну культуру споживання до показника якості і значимості. Таке виробництво може пожвавити місцевий бізнес і стати своєрідним магнітом для розвитку туриз...

READ YOURSELF

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» 26 october 2023