Н У Х Т

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

11 december 2023

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

6-7 грудня відбувся Всеукраїнський онлайн-хакатон «Farmak Science Start 3.0», організований Компанією «Фармак» спільно з HR-бренд агенцією UGEN. До участі було подано понад 200 заявок, але лише 32 фіналісти отримали можливість презентувати свої ідеї у командах і серед них наші здобувачі-біотехнологи.

На початку організатори наголосили на важливості бути повністю залученим до активності, «пірнути» у фармацевтичний світ з головою та проявляти максимальну креативність.

Далі команди працювали над цікавим і важливим кейсом – створенням лікарського засобу з кровоспинним ефектом. У команди були об’єднані здобувачі освіти різних закладів освіти й різних спеціальностей – біомедичної інженерії, промислової фармації, хімічної технології. Разом вони вивчали ризики втрати крові, механізми згортання крові, аналоги існуючих кровоспинних препаратів, вибір мішені для доставки діючої речовини в організм, обґрунтування вибору активної фармацевтичної речовини та лікарської форми. Як зазначають наші учасники, це дуже прокачало їх soft skills, зокрема навички командної роботи. Наші біотехнологи вдячні менторам команд, що завжди були з ними на зв՚язку та спрямовували їх ідеї у вірне русло, підтримували та надихали протягом усього часу.

Крім основного завдання, для учасників відбулися різні івенти, вони отримали  поради в оформленні презентації, організації роботи та багато іншого, що неодмінно знадобиться в подальшому.

Під час захистів проєктів всі з великим захопленням слухали про інноваційні підходи у створенні препаратів інших учасників та, звичайно, отримували класний фідбек від журі, у складі якого, до речі, були і випускники кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету – старша інженерка з управління ланцюгами постачання Софія Цапко і старший інженер-технолог відділу технологічної розробки Валентин Моцар.

Надзвичайно приємно, що у складі команди-чемпіона Хакатону «Farmak science 3.0» наші третьокурсники-біотехнологи Олексій Латушкін і Олег Висоцький.

Вітаємо переможців Хакатону «Farmak science 3.0»! Щиро вдячні керівництву та всьому колективу АТ «Фармак» за залучення студентів до важливої справи, надану їм можливість відчути себе справжніми розробниками лікарських засобів і випробувати свої сили, а також за неймовірну енергетику заходу та нові знайомства!

Published on: 11-12-2023
Read also:
Здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують брати участь у закордонних наукових інтернет-заходах

28 травня відбулася студентська наукова конференція «Хімічні технології», яку проводив Рутенський Університет «Ангел-Кънчев» (м. Разград, Болгарія). Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної  продукції Дарина Юрченко (керівник – доцент кафедри Ірина Корецька, науковий консультант – фахівець Національного ботанічного саду ім. М.М. Г...

READ YOURSELF

Здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують брати участь у закордонних наукових інтернет-заходах 29 may 2020

Продовжують відшліфовувати свою наукову майстерність наші викладачі

З 15 по 18 листопада 2021 року доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко та доцентки кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька і Світлана Тетеріна взяли участь у циклі вебінарів з наукометрії «Міжнародний досвід у публікаційній сфері. Успішні публікації у Scopus та Web of Science» від науково-навчально...

READ YOURSELF

Продовжують відшліфовувати свою наукову майстерність наші викладачі 23 november 2021

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна»

Викладачі й науковці нашого університету мають беззаперечний авторитет і серед колег, і серед широкої громадськості. Тому вони, коли дозволяє час, часто виступають експертами у різних телевізійних і радіопрограмах, надаючи глядачам і слухачам ґрунтовну інформацію щодо технологій, маркування, термінів і умов зберігання харчових продуктів, косметични...

READ YOURSELF

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна» 13 october 2020