Н У Х Т

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

11 грудня 2023

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

6-7 грудня відбувся Всеукраїнський онлайн-хакатон «Farmak Science Start 3.0», організований Компанією «Фармак» спільно з HR-бренд агенцією UGEN. До участі було подано понад 200 заявок, але лише 32 фіналісти отримали можливість презентувати свої ідеї у командах і серед них наші здобувачі-біотехнологи.

На початку організатори наголосили на важливості бути повністю залученим до активності, «пірнути» у фармацевтичний світ з головою та проявляти максимальну креативність.

Далі команди працювали над цікавим і важливим кейсом – створенням лікарського засобу з кровоспинним ефектом. У команди були об’єднані здобувачі освіти різних закладів освіти й різних спеціальностей – біомедичної інженерії, промислової фармації, хімічної технології. Разом вони вивчали ризики втрати крові, механізми згортання крові, аналоги існуючих кровоспинних препаратів, вибір мішені для доставки діючої речовини в організм, обґрунтування вибору активної фармацевтичної речовини та лікарської форми. Як зазначають наші учасники, це дуже прокачало їх soft skills, зокрема навички командної роботи. Наші біотехнологи вдячні менторам команд, що завжди були з ними на зв՚язку та спрямовували їх ідеї у вірне русло, підтримували та надихали протягом усього часу.

Крім основного завдання, для учасників відбулися різні івенти, вони отримали  поради в оформленні презентації, організації роботи та багато іншого, що неодмінно знадобиться в подальшому.

Під час захистів проєктів всі з великим захопленням слухали про інноваційні підходи у створенні препаратів інших учасників та, звичайно, отримували класний фідбек від журі, у складі якого, до речі, були і випускники кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету – старша інженерка з управління ланцюгами постачання Софія Цапко і старший інженер-технолог відділу технологічної розробки Валентин Моцар.

Надзвичайно приємно, що у складі команди-чемпіона Хакатону «Farmak science 3.0» наші третьокурсники-біотехнологи Олексій Латушкін і Олег Висоцький.

Вітаємо переможців Хакатону «Farmak science 3.0»! Щиро вдячні керівництву та всьому колективу АТ «Фармак» за залучення студентів до важливої справи, надану їм можливість відчути себе справжніми розробниками лікарських засобів і випробувати свої сили, а також за неймовірну енергетику заходу та нові знайомства!

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
До роботи цікавої наукової конференції долучилися викладачки кафедри гуманітарних дисциплін

4-5 березня 2021 р. фахівчині кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, Оксана Силка, Олена Пивоваренко, Ольга Коцюбанська взяли участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність», що проводилася в режимі онлайн Історичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До роботи цікавої наукової конференції долучилися викладачки кафедри гуманітарних дисциплін 05 березня 2021

Моя професія – моє майбутнє!

Доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів, к.т.н Ірина Гойко та випускниця кафедри Надія Софілканич зустрілися з учнями старших класів Мукачівської ЗОШ №7 Закарпатської області і поспілкувалися про переваги здобуття вищої освіти в Національному університеті харчових технологій. Вчителі та учні були ознайомлені зі структурою університету, ін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Моя професія – моє майбутнє! 05 квітня 2024

Симуляційна гра з носієм мови

На відкритому занятті завідувачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галини Чередніченко магістри спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» вчилися, як проходити співбесіду на англійській мові. Співбесіда англійською – серйозне випробування, адже роботодавець оцінюватиме не лише професійні якості, а й знан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Симуляційна гра з носієм мови 03 листопада 2021

Весна принесе на своїх крилах сподівання на нові зустрічі

Добре, коли  учні  сільських шкіл мають  можливість отримувати достатню  кількість інформації щодо розмаїття професій, їх затребуваності на ринку праці. Проте це не завжди так. Регіональні коледжі та університети більш старанно та системно відвідують сільські школи з профорієнтацією, аніж столичні. Тому нашому університету важливо працювати в цьому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весна принесе на своїх крилах сподівання на нові зустрічі 27 лютого 2020