Н У Х Т

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

11 грудня 2023

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

6-7 грудня відбувся Всеукраїнський онлайн-хакатон «Farmak Science Start 3.0», організований Компанією «Фармак» спільно з HR-бренд агенцією UGEN. До участі було подано понад 200 заявок, але лише 32 фіналісти отримали можливість презентувати свої ідеї у командах і серед них наші здобувачі-біотехнологи.

На початку організатори наголосили на важливості бути повністю залученим до активності, «пірнути» у фармацевтичний світ з головою та проявляти максимальну креативність.

Далі команди працювали над цікавим і важливим кейсом – створенням лікарського засобу з кровоспинним ефектом. У команди були об’єднані здобувачі освіти різних закладів освіти й різних спеціальностей – біомедичної інженерії, промислової фармації, хімічної технології. Разом вони вивчали ризики втрати крові, механізми згортання крові, аналоги існуючих кровоспинних препаратів, вибір мішені для доставки діючої речовини в організм, обґрунтування вибору активної фармацевтичної речовини та лікарської форми. Як зазначають наші учасники, це дуже прокачало їх soft skills, зокрема навички командної роботи. Наші біотехнологи вдячні менторам команд, що завжди були з ними на зв՚язку та спрямовували їх ідеї у вірне русло, підтримували та надихали протягом усього часу.

Крім основного завдання, для учасників відбулися різні івенти, вони отримали  поради в оформленні презентації, організації роботи та багато іншого, що неодмінно знадобиться в подальшому.

Під час захистів проєктів всі з великим захопленням слухали про інноваційні підходи у створенні препаратів інших учасників та, звичайно, отримували класний фідбек від журі, у складі якого, до речі, були і випускники кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету – старша інженерка з управління ланцюгами постачання Софія Цапко і старший інженер-технолог відділу технологічної розробки Валентин Моцар.

Надзвичайно приємно, що у складі команди-чемпіона Хакатону «Farmak science 3.0» наші третьокурсники-біотехнологи Олексій Латушкін і Олег Висоцький.

Вітаємо переможців Хакатону «Farmak science 3.0»! Щиро вдячні керівництву та всьому колективу АТ «Фармак» за залучення студентів до важливої справи, надану їм можливість відчути себе справжніми розробниками лікарських засобів і випробувати свої сили, а також за неймовірну енергетику заходу та нові знайомства!

Опублікований: 11-12-2023
Читайте також:
Магістранти третього випуску кафедри міжнародної економіки представили до захисту актуальні дослідження

На кафедрі міжнародної економіки відбувся захист магістерських робіт. Магістранти третього випуску представили до захисту актуальні дослідження, в яких розкрили набуті теоретичні знання та продемонстрували аналітичні здібності щодо вміння робити глибокі практичні висновки. Теми дипломних робіт були присвячені аналізу аграрного комплексу та харчової...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти третього випуску кафедри міжнародної економіки представили до захисту актуальні дослідження 14 лютого 2020

Європейський підхід для європейського майбутнього

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, д.т.н., професорка Людмила Кривопляс-Володіна та к.т.н., доцентка Анастасія Деренівська з 17 по 28 січня 2022 року за підтримки програми Європейського Союзу ERASMUS+ проходили навчання в Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій», що працювала в межах імплементації проєкту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський підхід для європейського майбутнього 03 лютого 2022

Майбутні ресторатори на кіноперегляді: фільм Chef як натхнення для професії

Аромат гастрономічних пригод, атмосфера творчості у процесі вивчення англійської мови й справжня любов до кухні – саме так відбувся черговий Movie Club, який організувала старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк. Третьокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» переглянули фільм «Chef» режисера Джона Ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні ресторатори на кіноперегляді: фільм Chef як натхнення для професії 07 листопада 2025

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

14 листопада 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри, к.т.н. Володимира Польовика. Лекційний матеріал був представлений у рамках викладання вибіркової загальноуні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 листопада 2022