Н У Х Т

Здобувачі спеціальності «Харчові технології» тепер знають, як працює олійно-екстракційний завод

17 november 2025

Здобувачі спеціальності «Харчові технології» тепер знають, як працює олійно-екстракційний завод

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів тривалий час співпрацює із компанією Kernel. Зокрема, фахівці Kernel читають гостьові лекції та роблять презентації, а здобувачі освіти проходять практику на підприємствах компанії.

Цього року було започатковано проведення виїзних практичних занять на підприємствах Kernel. Так, у рамках вивчення дисципліни «Харчові технології» були організовані виїзні заняття на одному з найбільших агропромислових гігантів України – олійно-екстракційному заводі (ОЕЗ).

Проведене заняття було наповнене неймовірними враженнями та знаннями. Це був унікальний шанс для студентів побачити на власні очі, як теорія перетворюється на масштабне виробництво.

Здобувачі освіти прослідкували увесь технологічний ланцюжок – від приймання та підготовки насіння соняшника, сої чи ріпаку до отримання готового продукту – високоякісної олії та шроту. Вони побачили сучасне, повністю автоматизоване виробництво, дізналися про особливості процесу екстракції та важливість багатоступеневого контролю якості на кожному етапі. Особливо вражаючими були виробничі лабораторії, оснащені сучасним обладнанням контролю – ЯМР-спектрометрами, інфрачервоними аналізаторами, автоматизованими аналізаторами вмісту білків, хроматографами тощо.

Окрема увага була приділена питанням енергоефективності, екологічної безпеки виробництва та дотриманню міжнародних стандартів.

Такі практичні заняття є безцінним досвідом, що допомагає майбутнім фахівцям глибше зрозуміти професію, оцінити її масштаб і побачити свої кар'єрні перспективи.

Колектив кафедри висловлює подяку компанії Kernel за гостинність, відкритість і змістовну екскурсію, яка надихнула наших студентів!

Published on: 17-11-2025
Read also:
Розвиваємо співпрацю з АТ «Антонов»

Після виконання доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексієм Пилипенком госпдоговірних тематик у сфері енергоефективності систем кондиціювання повітря, керівництво АТ «Антонов» вирішило формалізувати свою співпрацю з нашим університетом і кафедрою теплоенергетики та холодильної техніки зокрема. Тож, нещодавно відбулося підписан...

READ YOURSELF

Розвиваємо співпрацю з АТ «Антонов» 27 january 2025

Захоплююча лекція професора Університету Дюка

За підтримки Української ради із зеленого будівництва і кафедри теплоенергетики та холодильної техніки професор Адріан Бежан прочитав онлайн-лекцію «Свобода, різноманіття та еволюція в природі» для викладачів і студентів нашого університету. До лекції також долучились Університет Короля Данила та Одеський національний технологічний університет. Ад...

READ YOURSELF

Захоплююча лекція професора Університету Дюка 16 may 2025

Перемога у Hackathon 2.0 від Schneider Electric!

4 червня відбувся Всеукраїнський технічний хакатон, організований компанією Schneider Electric Україна, що зібрав команди з 15 провідних технічних університетів країни, загалом близько 150 учасників. Честь нашого університету захищали вихованці кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка – третьокурсни...

READ YOURSELF

Перемога у Hackathon 2.0 від Schneider Electric! 09 june 2025

Випускники освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» захистили ступінь магістра

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт випускниками спеціалізації «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів». Екзаменаційну комісію очолив голова Правління Київського маргаринового заводу «Олком» Юрій Євенко, котрий, до речі, є ...

READ YOURSELF

Випускники освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» захистили ступінь магістра 26 february 2019