Н У Х Т

Цікавий погляд на синтезування нових одиниць мехатронних модулів у дисертації докторанта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

20 april 2019

Цікавий погляд на синтезування нових одиниць мехатронних модулів у дисертації докторанта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Сучасний розвиток пакувальної галузі, як і інших сучасних виробництв, неможливий без застосування мехатронних модулів. Вони являють собою синергетичне поєднання надточних механічних вузлів, електротехнічних елементів і комп’ютерних (програмованих) компонентів. Відповідно данні модулі мають складну конструкцію і синтезування нових одиниць пов’язане з вирішенням складного завдання оптимізації витрати різних типів ресурсів. 

Цікавий погляд на вирішення цього питання був запропонований доцентом кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмилою Кривопляс-Володіною, який вона представила у своїй дисертаційній роботі «Багатокритеріальний синтез функціональних мехатронних модулів пакувальних машин харчових виробництв» (науковий консультант – професор Олександр Гавва). 

У своїй доповіді докторант акцентувала увагу присутніх на недоліках сучасних мехатронних модулів, проведеній роботі по створенню математичних моделей для аналізу їх роботи і пошуку шляхів оптимізації їх конструкції.

Офіційними опонентами виступили: завідувач кафедри стандартизації та сертифікації    сільськогосподарської продукції Національного університету біоресурсів і   природокористування України, доктор технічних наук, доцент Владислав Сухенко, професор кафедри прикладної механіки та машин Київського національного університету технологій та дизайну ,заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Броніслав Орловський, завідувач кафедри комп’ютеризованих комплексів поліграфічного та пакувального виробництв Української академії друкарства, доктор технічних наук, професор Іван Регей.

У ході обговорення офіційні опоненти, члени спеціалізованої вченої ради, фахівці пакувальної галузі відзначили актуальність роботи, значний вклад у вирішення науково-прикладної проблеми розроблення концепції багатокритеріального синтезу пакувального обладнання із використанням адаптованого до специфіки пакувальних машин математикопрограмного апарату,  практичну цінність роботи.

Усі присутні члени спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 мали змогу задати питання, щодо нюансів озвучених підходів і запропонованих ідей. Доповідач надала вичерпні та цікаві відповіді на ці питання.

Наприкінці засідання відбулося жваве обговорення щодо перспектив цього підходу до оптимізації синтезування такого типу мехатронних модулів та його подальшого застосування при проектуванні нових модулів.

На завершення захисту відбулося таємне голосування членів спецради, які одноголосно виступили за присудження доценту кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмилі Кривопляс-Володіній звання доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв (технічні науки).

Вітаємо науковця з цим значним досягненням! Бажаємо подальших наукових звершень! 

Published on: 20-04-2019
Read also:
Усі технологічні процеси і дегустація – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ відвідали міні-пивоварню

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами другого курсу відвідав міні-пивоварню «Lisopylka», що знаходиться в м. Києві. Звичайно ж, для майбутніх інженерів-технологів головною метою було ознайомлення з обладнанням міні-пивоварні, особливостями технології виготовлення пива. Варто згадати, що тех...

READ YOURSELF

Усі технологічні процеси і дегустація – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ відвідали міні-пивоварню 01 november 2019

Обговорення поточного виконання планів навчання майбутніх докторів філософії на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

У процесі моніторингу виконання індивідуальних планів для оцінювання якості навчання здобувачів освітнього ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-науковою програмою «Харчові технології» на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів проведений науковий семінар, на якому аспіранти кафедри першого і другого ро...

READ YOURSELF

Обговорення поточного виконання планів навчання майбутніх докторів філософії на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 15 march 2023

НУХТ – серед найкращих вишів світу!

Наш університет – у числі найкращих університетів світу за результатами першого рейтингу міждисциплінарних наукових досліджень від Times Higher Education та Schmidt Science Fellows!  Рейтинг оцінює внесок університетів у міждисциплінарну науку, послуговуючись11 ретельно відкаліброваними показниками ефективності для оцінювання установ за трьома клю...

READ YOURSELF

НУХТ – серед найкращих вишів світу! 22 november 2024

Черговий науковий олімп здобувача-менеджера персоналу ‒ перемога у міжнародному конкурсі за напрямом «Public and Corporate Management»!

На базі Київського національного університету технологій та дизайну за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» відбувся Міжнародний конкурс наукових робіт здобувачів вищої освіти за напрямом «Public and Corporate Management». Конкурс проводився у два етапи: на першому етапі здійснювалося рецензування наукових ро...

READ YOURSELF

Черговий науковий олімп здобувача-менеджера персоналу ‒ перемога у міжнародному конкурсі за напрямом «Public and Corporate Management»! 23 november 2023