Н У Х Т

Освітянський досвід європейських країн вивчали викладачі кафедри біотехнології та мікробіології

08 жовтня 2019

Освітянський досвід європейських країн вивчали викладачі кафедри біотехнології та мікробіології

Викладачі кафедри біотехнології та мікробіології професор Віктор Стабніков, доценти Інна Лич, Олена Стабнікова та завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, старший науковий співробітник Андрій Маринін упродовж тижня проходили стажування на кафедрі біотехнології, а також на кафедрі водного господарства факультету прикладних наук Delft University of Technology (Делфт ТУ) м. Делфт, Нідерланди. Цей навчальний заклад – найстаріший та найбільший технічний університет у Нідерландах. Наразі університет нараховує 16 000 студентів і 2 000 викладачів та наукових співробітників, а у рейтингу найкращих університетів світу (QS World University Rankings) посідає 52 місце.

Основними питаннями стажування були аспекти організації навчального процесу, змісту навчальних планів і програм дисциплін у сфері біотехнології та водного господарства.

Протягом свого стажування співробітники нашого університету брали участь у зустрічах та обговореннях освітніх програм Делфт ТУ та НУХТ за спеціальністю «Біотехнологія» із завідувачем кафедри біотехнології, професором Улфом Ханефелдом, професором Фредом Хаагеном і координатором освітніх програм Міріам ван дер Геур.

Досвідом у сфері передових методів навчання зі стажерами ділилися викладачі кафедри біотехнології. Так, викладач Аліоша Вахл продемонстрував нові методи організації та оцінювання знань студентів у процесі їх роботи групами – новий напрям в освіті, який розвиває у студентів здатність працювати в команді. Джін-Марк Даран, Мартін Пабст, Кароліна Паул і Давід Вейсброд розповіли, як їх педагогічна діяльність пов’язана з науковими дослідженнями щодо визначення напрямків сумісних наукових програм. Давід Вейсброд провів детальну екскурсію навчальними та дослідницькими лабораторіями кафедри.

Під час зустрічі з професором Марком ван Лоосдрехтом, лауреатом Стокгольмської премії води 2018 року (аналог Нобелевської премії) обговорили можливе співробітництво у галузі очищення стічних вод та охорони довкілля.

Крім того, наші викладачі мали нагоду на власні очі побачити легендарний мікроскоп Антоні ван Левенгука, «батька» мікробіології, який жив у Делфті і першим у світі в 1673 році побачив та описав мікроорганізми.

За результатами стажування наші співробітники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації, а також був підписаний Меморандум про Взаєморозуміння з кафедрою біотехнології, який передбачає майбутню співпрацю.

У ході ознайомлення з роботою та навчальними програмами кафедри водного господарства, професор Мерле де Креук провела екскурсію лабораторіями кафедри, продемонструвала їх оснащеність й розповіла про основні напрямки досліджень співробітників кафедри, а завідувач кафедри, професор Зоран Капелан розповів про напрямки дослідницької роботи кафедри в цілому. Також були обговорені можливі напрямки співпраці та підписання Меморандуму про Взаєморозуміння з кафедрою водного господарства.

Викладачі щиро вдячні керівництву НУХТ за надану можливість, а керівництву, викладачам і співробітникам Делфт ТУ за гостинність та неоціненну допомогу під час стажування  і сподіваються на плідну багаторічну співпрацю!

Опублікований: 08-10-2019
Читайте також:
Енергетичні батончики для захисників і захисниць – готуємо з любов’ю

Протягом останнього року, що триває повномасштабне вторгнення агресора, наші здобувачі освіти долучилися до незліченного числа найрізноманітніших акцій – донатили кошти, готували їжу, здавали кров, закупали спорядження, збирали посилки на передову. Черговий вантаж від студентської родини НУХТ вирушив до наших захисників сьогодні. Акція була ініцій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Енергетичні батончики для захисників і захисниць – готуємо з любов’ю 07 квітня 2023

Розширюємо горизонти академічної мобільності

Співпраця нашого університету з німецькими партнерами виходить на новий рівень і відкриває нові можливості для нашого колективу. Здобувачі спеціальності G20 «Видавництво і поліграфія», що вивчають пакувальне, поліграфічне та суміжні виробництва, а також аспіранти, молоді вчені та викладачі відтепер мають можливість стажування у Німеччині. Разом із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо горизонти академічної мобільності 16 липня 2025

Готується до захисту дисертації ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Розроблення технології крекерів підвищеної біологічної цінності із застосуванням борошна амаранту та камеді акації» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна. Під час презента...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту дисертації ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 березня 2019

Усі родзинки WorldFood Ukraine студентам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

24 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Зоряна Романова разом зі студентами групи ТБ-4-8 відвідали 22-гу міжнародну виставку продуктів харчування WorldFood Ukraine, що працює щорічно в МВЦ на Броварському проспекті. На виставці до них приєдналися доцент Маргарита Карпутіна та завідувач лабораторії Людмила Бондаренко....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі родзинки WorldFood Ukraine студентам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 24 жовтня 2019