Н У Х Т

Курс молодого бійця для першокурсників

14 липня 2023

Курс молодого бійця для першокурсників

У цей непростий для нашої країни час особливого значення набуває військово-патріотичне виховання молоді. Увесь навчальний рік у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ відбувалися різноманітні заходи, а фінальним акордом стали навчально-польові заняття для студентів першого курсу.

Протягом трьох тижнів здобувачі освіти поринули в атмосферу військового життя і пройшли своєрідний курс молодого бійця. Кожний зміг усвідомити, які знання, навички, властивості характеру потрібні на початковому етапі військової служби.

Під керівництвом досвідчених викладачів дисципліни «Захист України», полковника запасу Олександра Господинчика та фізичного виховання капітана запасу Миколи Босенка студенти удосконалювали навички з тактичної, вогневої, інженерно-саперної підготовки, тактичної медицини та виконували вправи з розбирання АК74, спорядження магазинів набоями, стрільби з пневматичної зброї та метання макетів ручних осколкових гранат.

Важливу роль у підготовці майбутніх захисників нашої Батьківщини відіграють знання з військової топографії. Щоб успішно виконати бойове завдання потрібно вміло орієнтуватися на місцевості. Тож студенти вправно та захоплююче вивчали ази військової топографії: користування компасом, читання топографічних карт, руху за азимутом тощо. Також із метою розвитку фізичної витривалості здійснили піший марш-кидок 5 км.

Військово-патріотичний захід пройшов із користю і приніс велике задоволення.

Разом до Перемоги! Віримо в ЗСУ! Все буде Україна!

Опублікований: 14-07-2023
Читайте також:
Провідні фахівці Інституту продовольчих ресурсів НААНУ зустрілися з магістрантами та викладачами кафедри технології цукру та підготовки води

На кафедрі технології цукру та підготовки води відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» з дисципліни «Інновації в технологіях цукрів, полісахаридів та підготовки води: промислове та крафтове виробництво» за участі провідних науковців Інституту продовольчих ресурсів НААНУ, докторки технічних наук Ірини Гріненко та доктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідні фахівці Інституту продовольчих ресурсів НААНУ зустрілися з магістрантами та викладачами кафедри технології цукру та підготовки води 10 листопада 2023

Міністерство освіти і науки відповідає на найпоширеніші запитання щодо вступу у заклади вищої  освіти у 2018 році

Міністерство освіти і науки розмістило на своєму сайті відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступу на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань).  Q&A поділені на 9 блоків: - Підготовка до вступу - Навчання за кошти держбюджету - Подання заяв - Конкурсний та прохідний бал - Творчі конкурси і заліки -...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міністерство освіти і науки відповідає на найпоширеніші запитання щодо вступу у заклади вищої освіти у 2018 році 22 червня 2018

Мандрівка до Львова: біотехнологічна компанія «ЕНЗИМ» зустрічає наших здобувачів

Здобувачі другого та третього курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та третього курсу спеціальності 161 «Хімічні технології» побували на ПрАТ «Ензим», що знаходиться у м. Львів. «Ензим» – міжнародна біотехнологічна компанія, яка спеціалізується на виробництві дріжджів та інноваційних продуктів для різних галузей, експортує близь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандрівка до Львова: біотехнологічна компанія «ЕНЗИМ» зустрічає наших здобувачів 23 жовтня 2024

Обласне засідання методичного об`єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки…

7  листопада 2019 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулося засідання обласного методичного об’єднання ЗВО Івано-Франківської області, які здійснюють підготовку  за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст». Презентувала роботу навчального закладу директор коледжу Віра Кузнецова. Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обласне засідання методичного об`єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки… 08 листопада 2019