Н У Х Т

Наука, креатив і натхнення: презентуємо сучасні освітні можливості студентам коледжу

07 листопада 2025

Наука, креатив і натхнення: презентуємо сучасні освітні можливості студентам коледжу

У межах реалізації договору про співпрацю між кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції та Київським професійним коледжем сфери послуг відбулася профорієнтаційна зустріч для здобувачів освіти випускних курсів.

Від кафедри у зустрічі взяли участь: завідувачка, гарантка магістерської освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» Олександра Нєміріч, гарант бакалаврської освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін, гарантка магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», доцентка Наталія Ющенко, доцентка Ірина Корецька, асистенти Андрій Мурзін і Марія Омельченко. З боку коледжу захід модерувала заступниця директора з навчально-виробничої роботи Ольга Павловська, яка підкреслила важливість налагодження тісної взаємодії між закладами освіти та зазначила, що подібні зустрічі сприяють свідомому вибору майбутньої професії здобувачами освіти.

Викладачі презентували освітні програми НУХТ, ознайомили студентів із перевагами навчання, можливостями участі у міжнародних проєктах, конкурсах і програмах академічної мобільності. Особливу увагу було приділено питанням вступу в 2026 році, перспективам подальшого професійного розвитку, кар’єрних траєкторій і формуванню компетентностей, затребуваних на ринку праці.

Особливу увагу учасників зустрічі привернула презентація «Перший курс: з чого все починалося», яку представили здобувачі групи ХЧ-1-2 Анна Омельченко та Максим Гулік. Першокурсники поділилися власним досвідом навчання, адаптації до студентського життя, розповіли про перші кроки у наукових заходах і творчих ініціативах.

У практичній частині заходу відбувся майстер-клас із приготування морозива з використанням рідкого азоту, який провели здобувачі групи ХЧ-1-4 Валерій Богуцький, Марія Новікова та Максим Хохлов, випускник Київського професійного коледжу сфери послуг, який нині продовжує навчання у НУХТ. Здобувачі освіти продемонстрували, як наука стає частиною гастрономічного мистецтва, а ефективне поєднання технологічних процесів, інноваційних методів готування та авторського подання створює неповторну атмосферу творчості й натхнення.

Зустріч стала черговим кроком у розвитку стратегічного партнерства між закладами. Вона підтвердила ефективність практичної взаємодії між середньою професійною та вищою освітою, адже сприяє формуванню мотивації здобувачів освіти до подальшого професійного зростання, розширює їхнє уявлення про сучасний освітній простір і є не просто обміном досвідом, а спільним створенням майбутнього харчової індустрії.

Вдячні директору коледжу Миколі Моторному, заступниці директора з навчально-виробничої роботи Ользі Павловській і начальнику штабу цивільної оборони Петру Семеновичу за підтримку співпраці!

Опублікований: 07-11-2025
Читайте також:
Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції для майбутніх вступників відбувся яскравий майстер-клас із приготування кольорового органічного зефіру. Свою майстерність продемонструвала студентка 3-го курсу спеціальності «Харчові технології» Жанна Коробченко. Вона поділилася власним рецептом приготування солодощів, розказала історію ство...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняними фантазіями у ресторанному господарстві зустрічала кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції майбутніх вступників 02 березня 2018

Завершилася ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилася ознайомлювально-виробнича практика для студентів ІІ курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Під час практики студенти разом із керівниками практики, доцентом Анною Грищенко, асистентами Юлією Звягінцевою-Семенець, Людмилою Бурченко та Оксаною Онофрійчук відв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 лютого 2020

Нові спортивні здобутки

3-8 травня 2023 року у Чернівцях відбувся чемпіонат України зі спортивного орієнтування, на який приїхали понад 700 спортсменів з майже усієї України – 19 областей. Цей чемпіонат був одним із етапів відбору до юніорської збірної команди України на чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування. Організаторами змагань виступили: Міністерство молоді ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові спортивні здобутки 12 травня 2023

Аспіранти і студенти відзначені за науково-дослідну роботу у 2023-2024 навчальному році

Традиційно, коли у ботанічному саду Києва цвітуть магнолії, в університеті підводяться підсумки наукового року. Наші здобувачі освіти, запросивши колег і однодумців з усього світу, діляться результатами своїх наукових досліджень, розробками та творчим доробком на Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти і студенти відзначені за науково-дослідну роботу у 2023-2024 навчальному році 26 квітня 2024