Н У Х Т

Наукові консультації наших викладачів-біотехнологів для учнів-членів Малої академії наук тривають

28 грудня 2021

Наукові консультації наших викладачів-біотехнологів для учнів-членів Малої академії наук тривають

Профорієнтаційний сектор кафедри біотехнології і мікробіології та факультету біотехнології та екологічного контролю  активно спілкуються з перспективними школярами та їх педагогами, і в ході таких діалогів частіше за все народжуються ідеї для проведення наукових досліджень із залученням допитливих і професійноспрямованих старшокласників.

Цього разу за науковою консультацією до викладачів кафедри звернулися вчителька хімії загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 м. Василькова Олена Горбач та учениця 10-го класу, вихованка гуртка «Юний хімік» Васильківського ЦДЮТ Лілія Заболотна, які забажали осягнути безкрайню тему «Якість молока та молочних продуктів».

У лабораторії кафедри був проведений мікробіологічний аналіз молока та продуктів молокопереробної галузі. Зокрема об’єктами дослідження стали: молоко коров’яче – домашнє, ТМ «Слов’яночка», «Волошкове поле», «Весела Бурьонка»; сметана – домашня, ТМ «Яготинська», «Простоквашино», «PRESIDENT»; йогурт – ТМ «Яготинське», «Активіа», «Агуша», «Danone».

Результати частково виявилися абсолютно непередбачуваними, наприклад, бажаних і цілком очікуваних молочнокислих стрептококів у сметані одного з найпотужніших міжнародних молочних концернів не було виявлено взагалі, а в продукції домашнього виробництва кількість деяких санітарно-показових мікроорганізмів перевищила всі уявні межі. Тож, споживаймо з розумом…

Наразі І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук подоланий. Так тримати! Колектив кафедри біотехнології і мікробіології бажає юній науковиці визнання результатів її роботи, успіхів у дослідницькій діяльності, нових цікавих відкриттів і сподівається за кілька років побачити її у лавах студентів НУХТ!

Опублікований: 28-12-2021
Читайте також:
Практичні здобутки майбутніх професіоналів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

З  31 жовтня по 11 листопада 2022 року в онлайн-форматі проводилися Всеукраїнські змагання хакатонів для студентів і випускників закладів вищої освіти України в межах освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри заводів» 4.0. Цього року організатор ігор, HR-агенція «UGEN» запросила до участі та підготовки технічних кейсів провідні підприємства України: компа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні здобутки майбутніх професіоналів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 18 листопада 2022

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ

15 жовтня у спортивному комплексі університету відбулося урочисте нагородження спортсменів-переможців турнірів, присвячених до 135-річчю від дня заснування університету. З вітальним словом до учасників церемонії звернувся проректор з соціально-побутових питань Віктор Сташейко. Він же вручив нагороди спортсменам, які брали участь у змаганнях. Подяк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося нагородження спортсменів-переможців змагань, присвячених 135-річчю НУХТ 17 жовтня 2019

Фахівцям-ювелірам про навчання у НУХТ

Викладачі кафедри обліку і аудиту активно проводять профорієнтаційну роботу на вітчизняних підприємствах міста Києва. Зокрема, старший викладач Тетяна Редзюк поспілкувалася з працівниками Київського ювелірного заводу, як потенційними вступниками за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». У ході зустрічі слухачі були поінформовані щодо ключових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівцям-ювелірам про навчання у НУХТ 09 липня 2019

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці

Днями науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у Всеукраїнському семінарі «Субкритична екстракція як складова харчових технологій», організованому кафедрою харчових технологій Полтавського державного аграрного університету. Модерат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із субкритичною екстракцією як складовою харчових технологій знайомилися наші науковці 01 грудня 2022