Н У Х Т

Наукові консультації наших викладачів-біотехнологів для учнів-членів Малої академії наук тривають

28 грудня 2021

Наукові консультації наших викладачів-біотехнологів для учнів-членів Малої академії наук тривають

Профорієнтаційний сектор кафедри біотехнології і мікробіології та факультету біотехнології та екологічного контролю  активно спілкуються з перспективними школярами та їх педагогами, і в ході таких діалогів частіше за все народжуються ідеї для проведення наукових досліджень із залученням допитливих і професійноспрямованих старшокласників.

Цього разу за науковою консультацією до викладачів кафедри звернулися вчителька хімії загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 м. Василькова Олена Горбач та учениця 10-го класу, вихованка гуртка «Юний хімік» Васильківського ЦДЮТ Лілія Заболотна, які забажали осягнути безкрайню тему «Якість молока та молочних продуктів».

У лабораторії кафедри був проведений мікробіологічний аналіз молока та продуктів молокопереробної галузі. Зокрема об’єктами дослідження стали: молоко коров’яче – домашнє, ТМ «Слов’яночка», «Волошкове поле», «Весела Бурьонка»; сметана – домашня, ТМ «Яготинська», «Простоквашино», «PRESIDENT»; йогурт – ТМ «Яготинське», «Активіа», «Агуша», «Danone».

Результати частково виявилися абсолютно непередбачуваними, наприклад, бажаних і цілком очікуваних молочнокислих стрептококів у сметані одного з найпотужніших міжнародних молочних концернів не було виявлено взагалі, а в продукції домашнього виробництва кількість деяких санітарно-показових мікроорганізмів перевищила всі уявні межі. Тож, споживаймо з розумом…

Наразі І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук подоланий. Так тримати! Колектив кафедри біотехнології і мікробіології бажає юній науковиці визнання результатів її роботи, успіхів у дослідницькій діяльності, нових цікавих відкриттів і сподівається за кілька років побачити її у лавах студентів НУХТ!

Опублікований: 28-12-2021
Читайте також:
Педагогічною майстерністю діляться викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

17 березня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися відкриті лекційні заняття професорки Наталії Фролової і доцентки Ірини Силки, на які завітав викладацький склад кафедри разом із завідувачкою кафедри Олександрою Нєміріч. Наталія Фролова прочитала лекцію з дисципліни «Технологія аюрведичних харчових продуктів» для здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічною майстерністю діляться викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 березня 2021

Креатив рекламного контенту від студентів-маркетологів

Студентський гурток кафедри маркетингу активно продовжує роботу, залучаючи здобувачів до обговорення мейнстрімів реклами та маркетингу. Цього разу маркетологи-другокурсники зібрались у режимі онлайн, щоб дізнатися про мистецтво створення рекламного контенту та обмінятися власними ідеями. Анастасія Венгаренко продовжила тему копірайтингу, розпочату...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креатив рекламного контенту від студентів-маркетологів 25 вересня 2020

Тиждень волейболу

Справжнє свято волейболу відбулося у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ. Любителі цього виду спорту завершили свій сезон, під час якого різні команди зіграли багато цікавих партій. У цьому волейбольному марафоні брали участь учні, вихованці професійно-технічного закладу, студенти, випускники та викладачі  коледжу. Окремо варто відзн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень волейболу 07 липня 2021

Про НУХТ київським гімназистам

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко з метою профорієнтації школярів відвідала гімназію №178 м. Києва, де під час зустрічі із учнями 10-х класів розповіла про історію університету, інститути, факультети та спеціальності, форми підготовки. Окрім цього, під час онлайн-батьківських зборів з батьк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про НУХТ київським гімназистам 25 вересня 2023