Н У Х Т

Розкриваємо кулінарні таємниці

08 травня 2025

Розкриваємо кулінарні таємниці

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують цикл пізнавальних фахових лекцій для старшокурсників відокремлених структурних підрозділів університету.

Так, 7 травня старший викладач Володимир Польовик прочитав гостьову лекцію «Розкриваємо кулінарні таємниці : знайомтесь – «Котлета по-київські» для четвертокурсників спеціальності «Харчові технології» Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

Фахівець розпочав з історії виникнення страви, зупинився на особливостях сучасних технологій і родзинках приготування, а також поділився цікавими фактами, пов’язаними з цією вишуканою стравою. Зокрема, здобувачі дізналися про французьке походження блюда, зміни в рецептурі, внесені київськими кухарями, й варіанти страви, не передбачені початковим рецептом. У серпні 2022 року у Києві на Хрещатику відкрили монокафе «Котлета по-київськи», а в сквері Городецького біля ресторану Chicken Kyiv в рамках проєкту «Шукай» встановлено мініскульптуру «Котлета по-київські».

Четвертокурсники активно долучилися до обговорення технології приготування й рецептури страви, приділивши увагу дотриманню норм НАССР, а також оформленню готового блюда при поданні відвідувачам закладу.

Наприкінці викладач розповів про переваги продовження здобуття вищої освіти в нашому університеті, надав відповіді та запитання студентів і запросив їх на День вступника НУХТ, що відбудеться вже наступного тижня, 15 травня.

Опублікований: 08-05-2025
Читайте також:
Ознайомчо-виробнича практика третьокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій розпочалася на корпорації «Оболонь»

Під керівництвом доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кандидата технічних наук Романа Мукоїда студенти 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій в межах ознайомчо-виробничої практики відвідали ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболонь» – корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінерал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ознайомчо-виробнича практика третьокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій розпочалася на корпорації «Оболонь» 05 вересня 2019

Міжнародний досвід: участь кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у семінарі зі стратегічного планування

27 та 29 листопада 2024 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у міжнародному семінарі, присвяченому стратегічному плануванню у сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму. Модераторами заходу виступили кафедра готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету та La Fond...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід: участь кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у семінарі зі стратегічного планування 03 грудня 2024

Знайомство першокурсників з гарантом

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося знайомство першокурсників-біотехнологів  із гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» Світланою Старовойтовою. До зустрічі також долучилася деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак. Зустріч розпоч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство першокурсників з гарантом 03 жовтня 2022