Н У Х Т

Розкриваємо кулінарні таємниці

08 травня 2025

Розкриваємо кулінарні таємниці

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують цикл пізнавальних фахових лекцій для старшокурсників відокремлених структурних підрозділів університету.

Так, 7 травня старший викладач Володимир Польовик прочитав гостьову лекцію «Розкриваємо кулінарні таємниці : знайомтесь – «Котлета по-київські» для четвертокурсників спеціальності «Харчові технології» Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

Фахівець розпочав з історії виникнення страви, зупинився на особливостях сучасних технологій і родзинках приготування, а також поділився цікавими фактами, пов’язаними з цією вишуканою стравою. Зокрема, здобувачі дізналися про французьке походження блюда, зміни в рецептурі, внесені київськими кухарями, й варіанти страви, не передбачені початковим рецептом. У серпні 2022 року у Києві на Хрещатику відкрили монокафе «Котлета по-київськи», а в сквері Городецького біля ресторану Chicken Kyiv в рамках проєкту «Шукай» встановлено мініскульптуру «Котлета по-київські».

Четвертокурсники активно долучилися до обговорення технології приготування й рецептури страви, приділивши увагу дотриманню норм НАССР, а також оформленню готового блюда при поданні відвідувачам закладу.

Наприкінці викладач розповів про переваги продовження здобуття вищої освіти в нашому університеті, надав відповіді та запитання студентів і запросив їх на День вступника НУХТ, що відбудеться вже наступного тижня, 15 травня.

Опублікований: 08-05-2025
Читайте також:
Формується міжнародна коаліція на підтримку української освіти

15 березня 2022 року, за участю Сергія Шкарлета відбулося надзвичайне засідання Секторальної робочої групи «Освіта і наука» при МОН для формування міжнародної коаліції на підтримку української освіти. «Станом на 15 березня 2022 року 400 закладів освіти постраждали від бомбардувань і обстрілів. 59 з них зруйновано повністю, а кількість біженців ста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формується міжнародна коаліція на підтримку української освіти 16 березня 2022

Урочисте вручення дипломів у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

З 26 по 29 січня 2018 р. студенти групи 4-ХП-05 Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ складали державний комплексний екзамен. Випускники виявили добрі знання щодо сучасного стану науки про харчування, принципів раціонального та адекватного харчування, використання безвідходних і ресурсоощадних технологій. Студенти продемонстрували вміння ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисте вручення дипломів у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 31 січня 2018

Університет приймав ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм»

14-16 травня на базі нашого університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм». Уже третій рік поспіль НУХТ має честь приймати гостей із усіх куточків України, серед них цьогоріч були 55 «бакалаврів» і 22 «магістри» з 34 університетів, що готують фахівців для туристичної сфери. До складу журі олімпіади ув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет приймав ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» 17 травня 2019

Перший практичний досвід виробництва таблеток четвертокурсників-біотехнологів

Практика в житті студента – невід’ємна частина навчального процесу, перехід від теорії до практичних навичок, один із найважливіших етапів у становленні кваліфікаційного рівня. У процесі проходження практики студенти мають змогу закріпити вже отримані знання та набути нові, розширити свій світогляд, вдосконалити якість професійної підготовки майбут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший практичний досвід виробництва таблеток четвертокурсників-біотехнологів 05 лютого 2020