Н У Х Т

Наукові проекти в межах програми «Горизонт 2020» дали значний науковий прогрес

18 липня 2018

Наукові проекти в межах програми «Горизонт 2020» дали значний науковий прогрес

 «Програма «Горизонт 2020» дає шанс нашим науковцям розкрити свій науковий потенціал саме в Україні. Що стосується впливу на економіку, суспільство та формування політики, то Європейська дослідницька рада встановила, що близько половини проектів уже вплинули на сфери науки та бізнесу. Більш того, майже три чверті з них мають середньостроковий та довгостроковий вплив. Якісна оцінка виконаних проектів у 2017 році показала, що 19% опитаних проектів вже призвели до наукового прориву (оцінка категорії А) і 60% проектів призвели до значного наукового прогресу (оцінка категорії Б). Таким чином, 79% наукових проектів, у яких беруть участь українські організації в межах програми «Горизонт 2020», зробили значний науковий прогрес чи науковий прорив», –  про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час першого засідання Координаційного центру з питань виконання Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020».

Розлогу презентацію щодо результатів участі України в програмі «Горизонт 2020» представив заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха. Зокрема, він розповів, що Україна є найуспішнішою за такими напрямами:

- дії Марії Складовської-Кюрі - 47 проектів;

- розумний, екологічно чистий та інтегрований транспорт - 15 проектів;

- безпечна, чиста та ефективна енергетика - 12 проектів;

- клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів і сировини - 8 проектів;

- Європа в мінливому світі – інклюзивні, інноваційні та свідомі суспільства - 7 проектів;

- науково-дослідницькі інфраструктури - 6 проектів;

- продовольча безпека; сталий розвиток сільського та лісового господарства; морські, приморські ресурси та внутрішні води - 6 проектів.

Наш університет – активний учасник проектів ЄС. Зокрема, наші науковці представляли Україну у проектах «Демонстрація, ознайомлення та застосування в Україні чистих вугільних технологій та технологій уловлювання та складування діоксиду вуглецю», PRORES (Pro-ecologicalrestructuringforjob) 7-ї Рамкової програми (спрямований на підтримку навчання та розвитку кар'єри дослідників (Марії Кюрі), «NutriLab» 7-ї Рамкової програми (направлений на вивчення та удосконалення маркування харчових продуктів у державах Чорноморського регіону). Саме на зміну 7-й Рамковій програмі ЄС з досліджень і технологічного розвитку, що діяла з 2007 по 2013 роки, і прийшла найбільша в історії Європейського Союзу програма «Горизонт 2020». Наразі наші фахівці спільно з колегами з європейських вишів подали заявки на участь у проектах за напрямами клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів і сировини; продовольча безпека; морські, приморські ресурси та внутрішні води; безпечна, чиста та ефективна енергетика.

Нагадаємо, що 16 липня 2015 року ВРУ ратифікувала Угоду між Україною та Європейським Союзом «Про участь України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Координаційний центр з питань виконання Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» створений Урядом. На нього покладено завдання аналізу досягнень та визначення наступних кроків для максимізації  результатів українських наукових колективів у програмі «Горизонт 2020». Фактично Центр буде платформою для вироблення узгодженої позиції і діяльності органів влади у сфері реалізації програми «Горизонт 2020» в Україні.

Опублікований: 18-07-2018
Читайте також:
Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін

На кафедрі гуманітарних дисциплін у межах вивчення дисципліни «Ділова комунікативність» (лекторка – доцентка Лариса Саракун) відбулася гостьова лекція «Методи ефективної комунікації», яку для третьокурсників-біотехнологів прочитала менеджерка з розвитку персоналу корпорації «Артеріум» Юлія Старікова. Лекторка разом зі здобувачами освіти розглянули...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи ефективної комунікації на гостьовій лекції на кафедрі гуманітарних дисциплін 13 листопада 2023

Магістранти підтверджують блискуче опанування дисципліни «Інноваційні ресторанні технології»

3 червня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» магістрантами першого року навчання спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. Захід був проведений у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти підтверджують блискуче опанування дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» 06 червня 2022

Зарахування на контракт вступників на освітній ступінь «бакалавр» розпочнеться 6 вересня

Зарахування на навчання вступників, які отримали рекомендації на бюджет і подали до відбіркових комісій наших факультетів і навчально-наукових інститутів оригінали документів, відбудеться завтра, 5 вересня. Після цього в електронних кабінетах наших вступників статус заяви має змінитися зі статусу «Рекомендовано (бюджет)» на статус «До наказу». Над...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зарахування на контракт вступників на освітній ступінь «бакалавр» розпочнеться 6 вересня 04 вересня 2020

Про aкредитації освітніx програм

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти надіслало звернення до Кабінету Міністрів України з ініціативою уможливлення надання відкладених акредитацій усім освітнім програмам, які наявні у інформаційній системі Національного агентства та очікують на процедуру на всіх її етапах. Лист читайте на сайті агентства: https://bit.ly/3J3FN6...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про aкредитації освітніx програм 14 березня 2022