Н У Х Т

Практична підготовка магістрантів-біотехнологів у 2018 році

26 жовтня 2018

Практична підготовка магістрантів-біотехнологів у 2018 році

Останнім великим кроком магістрантів перед виконанням і захистом дипломної роботи є переддипломна практика, яку студенти кафедри біотехнології і мікробіології проходили на базі провідних фармацевтичних підприємств та науково-дослідних інститутів. Вже традиційно більшість студентів поєднали проходження практики із роботою на своїх перших робочих місцях і тому в повній мірі змогли проявити свої знання та навички, набуті під час навчання в університеті.

Так, магістранти кафедри біотехнології і мікробіології під час проходження практики на ПАТ «Київмедпрепарат», залишились працювати у цеху твердих форм готових лікарських засобів, у департаменті виробничих операцій, в Корпоративному університеті корпорації «Артеріум». http://btmb.com.ua/pro-fakultet/praktychna-pidgotovka-studentiv/za-krok-do-dyploma-magistra

На ПАТ «Фармак» проходили практику і знайшли свою першу роботу Вероніка Макієнко (у департаменті управління якістю), Ольга Мамчур (у відділі валідації), Володимиру Федоренку пощастило працювати біотехнологом на дослідно-промисловій біотехнологічній дільниці у відділі трансферу технологій. Дар’я Луцай працює фахівцем з адміністрування служби директора з розвитку бізнесу, а Олена Українець у відділі аудитів, але дівчата зазначають, що навіть на таких, начебто віддалених від виробництва посадах все рівно потрібно мати ґрунтовні знання в галузі біотехнології та фармації. http://btmb.com.ua/pro-fakultet/praktychna-pidgotovka-studentiv/zahopliuiucha-pereddyplomna-praktyka-studentiv-farmakivtsiv

Надзвичайно цікаву і захоплюючу роботу на виробництві та місце проходження переддипломної практики знайшла для себе Соломія Миколів: у ТОВ «Біотестлаб» вона працює лаборантом сектору інактивованих ембріональних вакцин. http://btmb.com.ua/pro-fakultet/praktychna-pidgotovka-studentiv/praktychnyy-dosvid-v-embrionalniy-imunobiotehnologiji

Під час проходження практики і роботи мікробіологом цеху виробництва стерильних антибіотиків на ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» Артем Герштман відзначив, що багато того, з чим він стикається на роботі, було дано на профільних дисциплінах в університеті. http://btmb.com.ua/pro-fakultet/praktychna-pidgotovka-studentiv/navchannya-ta-praktyka-nerozdilni-pat-nvts-borschagivskyy-himiko-farmatsevtychnyy-zavod

Не лише на фармацевтичні заводи, як місце роботи і базу практики можуть розраховувати наші студенти. Це доводить Олена Долюк, яка працює у відділі синтезу на ТОВ НВП «Єнамін». Підприємство займається науковими дослідженнями в галузях тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук для первинного біологічного скринінгу. http://btmb.com.ua/pro-fakultet/praktychna-pidgotovka-studentiv/ostanni-studentski-budni

Крім підприємств магістранти кафедри біотехнології і мікробіології проходили практику в науково-дослідних інститутах.

Так, Ірина Нечипоренко виконує науково-дослідну роботу в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України, у відділі засобів та методів сорбційної терапії, де бере участь у доклінічних дослідженнях нового вуглецевого ентеросорбенту. http://btmb.com.ua/pro-fakultet/praktychna-pidgotovka-studentiv/praktyka-z-osnovamy-medychnoji-biotehnologiji

Україна залишається «житницею Європи» і має розвинене сільське господарство, тому студенти-біотехнологи нашого університету також беруть участь у наукових біотехнологічних розробках у сфері сільського господарства. Зокрема, в Інституті клітинної біології та генетичної інженерії НАН України магістрантка Наталія Жалій активно займається створенням нових сортів пшениці у відділі молекулярної генетики. http://btmb.com.ua/pro-fakultet/praktychna-pidgotovka-studentiv/molekulyarna-biotehnologiya-praktyka-vid-profesionaliv В Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного Дар’я Гаврилкіна займалася розробленням комплексного бактеріального препарату для стимуляції розвитку томатів і перцю, а Олена Коваленко досліджувала вплив глікано-гліколіпідного комплексу на віруси рослин. http://btmb.com.ua/ne-zovsim-zvychna-biotehnologichna-praktyka-mikrobiologichni-agrobudni-v-imv-nanu

Захисти переддипломної практики відбулись 19 та 22 жовтня. Студенти представили на розгляд комісії звіти з науково-дослідної роботи або роботи інженерного спрямування та показали належний рівень знань, які здобули під час проходження практики. Взимку магістранти будуть захищати дипломні роботи, але вже зараз вони поповнили ряди інженерів і науковців біотехнологічного спрямування.

Опублікований: 26-10-2018
Читайте також:
Більше про експорт органічної продукції дізналися доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28-29 травня 2020 р. доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш взяли участь у серії вебінарів «Експорт органічної продукції: відкриваємо нові ринки», організованих Офісом із просування експорту України спільно з канадсько-українським проєктом підтримки торгівлі та інвестицій. Вебінари прове...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Більше про експорт органічної продукції дізналися доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 02 червня 2020

Молодіжна організація AIESEC підтримує випускників кафедри маркетингу

Для здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Маркетинг» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відбулася онлайн-лекція «Як потрапити на професійне стажування за кордон під час пандемії» представниці глобальної молодіжної організації AIESEC (Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales) Олени Яковлє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодіжна організація AIESEC підтримує випускників кафедри маркетингу 13 квітня 2021

Поезія осені на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

До Дня української писемності та мови доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, наставниці академічних груп здобувачів освіти Навчально-наукового інституту харчових  технологій організували тематичний поетичний вечір «Поезія осені». Осіння пора надихає митців на створення неймовірних творів. Барви осені втілюються у вірш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поезія осені на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 листопада 2021

Стартуємо: новий навчальний рік розпочався з Конференції трудового колективу університету

31 серпня у актовій залу університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулася Конференція трудового колективу університету. Конференцію зібрали замість традиційних зборів трудового колективу, що завжди відбувалися  в останні дні серпня, через карантинні обмеження, що не дозволяють зібрання, де не можна забезпечити площу 5 кв. м на одн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартуємо: новий навчальний рік розпочався з Конференції трудового колективу університету 31 серпня 2020