Н У Х Т

Наукова молодь НУХТ вражає практиків: VІІІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

20 листопада 2020

Наукова молодь НУХТ вражає практиків: VІІІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

АТ «Фармак» знову дало чудову можливість здобувачам проявити свої творчі та інтелектуальні здібності і поділитися фактично із усією країною набутими знаннями, адже на конференції школи молодих науковців зібралися дослідники із багатьох куточків України.

Для участі у VІІІ науково-практичній конференції школи молодих науковців «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» були надіслані близько 50 тез, але зробити усні доповіді запросили не всіх. Тому приємно, що наукові роботи магістрантів-біотехнологів саме кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ змогли зацікавити спеціалістів фармацевтичної компанії «Фармак». Значна частина тематик робіт науковців мали спільні аспекти, і в певні моменти конференція перетворювалася на дискусійний клуб із обговорення наукових досягнень. Після кожної доповіді не лишалося нічого іншого, крім як захоплюватися тими напрямками досліджень, якими нині займається наукова молодь.

Хоча часу на доповідь було виділено небагато, але роботи магістрантів нашої кафедри зацікавили усіх присутніх. Про це свідчила та кількість запитань, які їм задавали.

Магістрант другого року навчання Назар Видасов представив результати наукової роботи «Вплив гіперінсулінемії на експресію маркерів епітеліально-мезенхімального переходу в клітинах раку передміхурової залози людини».

Далі виступали магістранти першого року навчання. Робота Світлани Бондарук і Аліни Кернер «Антимікробні речовини базидіоміцетних грибів як альтернатива антибіотикам» зацікавила можливістю використання антимікробних речовин грибів у складі косметичних і лікарських засобів місцевого застосування.

Софія Цапко представила доповідь, що стосувалася потенціалу дріжджових кілер-токсинів – «Yeast killer toxins as promising antifungal agents». Їй висловили побажання у майбутньому розробити на основі кілерних токсинів дріжджів новітній безпечний антимікотичний препарат із новим механізмом дії.

Присутніх зацікавила доповідь Юлії Лазюки «Антибактеріальні та антифунгальні властивості біогенних наночасток селену», що стосувалася можливості отримання наночасток металів із використанням бактеріальних клітин, а також їх біологічних властивостей.

Після закінчення роботи секційного засідання були оголошені найкращі доповіді і переможці. Серед них і наші магістранти Назар Видасов і Софія Цапко, які зайняли друге місце. Слід відзначити, що комісією були оцінені усі зроблені доповіді, й усі доповідачі отримають цінні призи від АТ «Фармак».

Тож вітаємо учасників і бажаємо їм подальших наукових звершень!

Опублікований: 20-11-2020
Читайте також:
Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

1-2 червня 2023 р. на базі університету відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку», організована кафедрою екології та екоменеджменту у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE), Стратегія відновл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку» 07 червня 2023

У Києві відкрили меморіальну дошку ректору нашого університету у 1974-2003 рр. Івану Гулому

У Києві, на будинку по вулиці Лейпцизькій 2/37, в якому більше 30 років жив видатний вчений, ректор нашого університету з 1974 по 2003 рік, академік УААН, двічі лауреат Державної премії Іван Степанович Гулий, було відкрито меморіальну дошку З ім’ям Івана Степановича нерозривно пов’язане стрімке піднесення та потужний розвиток нашого навчального за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Києві відкрили меморіальну дошку ректору нашого університету у 1974-2003 рр. Івану Гулому 24 квітня 2023

Успішна акредитаційна експертиза відразу трьох освітньо-професійних програм відбулася у Волинському коледжі НУХТ

Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України №№799-л, 800-л від 10.06.2019 р. та 870-л від 12.06.2019 р. у Волинському коледжі нашого університету відбувалася первинна акредитаційна експертиза освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та страхування», «Інженерія програмного забезпечення», «Облік і оподаткування». До екс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна акредитаційна експертиза відразу трьох освітньо-професійних програм відбулася у Волинському коледжі НУХТ 09 липня 2019

Здобувачі освіти НУХТ запрошуються увійти до складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН

Керівникам органів студентського самоврядування та ініціатив нашого університету надійшов лист із запрошенням для здобувачів освіти увійти до персонального складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН для залучення студентської молоді до діяльності та рішень Міністерства освіти і науки України. Відповідний наказ розміщений на офіційном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти НУХТ запрошуються увійти до складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН 18 травня 2021