Н У Х Т

Наукова молодь НУХТ вражає практиків: VІІІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

20 november 2020

Наукова молодь НУХТ вражає практиків: VІІІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

АТ «Фармак» знову дало чудову можливість здобувачам проявити свої творчі та інтелектуальні здібності і поділитися фактично із усією країною набутими знаннями, адже на конференції школи молодих науковців зібралися дослідники із багатьох куточків України.

Для участі у VІІІ науково-практичній конференції школи молодих науковців «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» були надіслані близько 50 тез, але зробити усні доповіді запросили не всіх. Тому приємно, що наукові роботи магістрантів-біотехнологів саме кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ змогли зацікавити спеціалістів фармацевтичної компанії «Фармак». Значна частина тематик робіт науковців мали спільні аспекти, і в певні моменти конференція перетворювалася на дискусійний клуб із обговорення наукових досягнень. Після кожної доповіді не лишалося нічого іншого, крім як захоплюватися тими напрямками досліджень, якими нині займається наукова молодь.

Хоча часу на доповідь було виділено небагато, але роботи магістрантів нашої кафедри зацікавили усіх присутніх. Про це свідчила та кількість запитань, які їм задавали.

Магістрант другого року навчання Назар Видасов представив результати наукової роботи «Вплив гіперінсулінемії на експресію маркерів епітеліально-мезенхімального переходу в клітинах раку передміхурової залози людини».

Далі виступали магістранти першого року навчання. Робота Світлани Бондарук і Аліни Кернер «Антимікробні речовини базидіоміцетних грибів як альтернатива антибіотикам» зацікавила можливістю використання антимікробних речовин грибів у складі косметичних і лікарських засобів місцевого застосування.

Софія Цапко представила доповідь, що стосувалася потенціалу дріжджових кілер-токсинів – «Yeast killer toxins as promising antifungal agents». Їй висловили побажання у майбутньому розробити на основі кілерних токсинів дріжджів новітній безпечний антимікотичний препарат із новим механізмом дії.

Присутніх зацікавила доповідь Юлії Лазюки «Антибактеріальні та антифунгальні властивості біогенних наночасток селену», що стосувалася можливості отримання наночасток металів із використанням бактеріальних клітин, а також їх біологічних властивостей.

Після закінчення роботи секційного засідання були оголошені найкращі доповіді і переможці. Серед них і наші магістранти Назар Видасов і Софія Цапко, які зайняли друге місце. Слід відзначити, що комісією були оцінені усі зроблені доповіді, й усі доповідачі отримають цінні призи від АТ «Фармак».

Тож вітаємо учасників і бажаємо їм подальших наукових звершень!

Published on: 20-11-2020
Read also:
Навчайся, працюючи

Усе більше і більше можливостей відкривається перед сучасною молоддю. Світ постійно змінюється, модернізується, ринок праці потребує усе більше нових кваліфікованих кадрів, тому система освіти також не стоїть на місці. Завданням університету при цьому є формування у здобувача освіти компетентностей, які дозволять йому пристосовуватися до різноманіт...

READ YOURSELF

Навчайся, працюючи 21 october 2022

Вчена рада університету зібралася на планове засідання

20 квітня 2023 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор, професор Олександр Шевченко розпочав засідання з інформування про поточний стан справ в університеті та вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Очільник нашого навчального закладу відзначив успішне проведення 89-ї Міжнаро...

READ YOURSELF

Вчена рада університету зібралася на планове засідання 20 april 2023

Травневе засідання вченої ради університету

25 травня 2023 року в залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив грамоти Національної академії наук України за плідну роботу у секціях Академії професорам Василю Пасічному і Галині Поліщук. Аналогічною грамотою нагороджений і ректор, а також професор Володимир Ковбас...

READ YOURSELF

Травневе засідання вченої ради університету 25 may 2023

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У День відкритих дверей НУХТ кафедра мехатроніки та пакувальної техніки презентувала інноваційне навчальне обладнання для залучення нових вступників. У навчально-науковій лабораторії «Пневматика та пневмоприводи» завідувач кафедри, професор Анатолій Соколенко разом із доцентом кафедри Людмилою Кривопляс-Володіною провели майстер-клас «Пневмосоплов...

READ YOURSELF

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 13 may 2019