Н У Х Т

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання

03 червня 2020

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання

Навчальний рік підходить до кінця та ще й в такому незвичному форматі. Протягом вимушеного карантину і викладачі, і студенти навчилися вчити і вчитися з допомогою нових технологій, нових засобів комунікації.

І чому б не скористатися послугами системи комунікаційних технологій Zoom, яка дає можливість організовувати відеоконференції, онлайн-зустрічі, чат і мобільну спільну роботу, для проведення чергового засідання Movie Club?

Movie Club, у якого вже сформувалася певна студентська аудиторія, щоразу підтверджує свою популярність, адже вивчати мову, знайомитися з культурою іншої країни та отримувати взагалі корисну інформацію з певної теми саме в такий спосіб ‒ завжди вітається й справжніми шанувальниками популярної і красивої мови Анатоля Франса.

Студенти 3 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (групи ТУ-3-11 та ТУ-3-12), які вивчають французьку мову як другу іноземну, разом зі своєю викладачкою Світланою Мусійчук мали можливість закріпити вивчену протягом карантину тему «Ресторанна справа» у такий цікавий спосіб, як перегляд на онлайн-засіданні Movie Club фільму «Le grand restaurant» із відомим комічним актором Луї де Фюнесом.

Здавалося б, що фільми ‒ це розважальний контент, але саме фільми іноземною мовою перетворюються у навчання. Наразі завдання кінематографу ‒ полегшити вивчення мови, сфокусувати звукове сприйняття окремих слів саме у мовленнєвих потоках, а не як окремих одиниць мови. Відпрацьований лексичний матеріал за даною темою запам’ятовується легко і невимушено з уст акторів, оскільки спрацьовує все: інтонація, жести, рухи, міміка. Відразу активізуються слова з пасивного словникового запасу, структурується система сприйняття граматичних конструкцій, адже слова сприймаються в контексті живої розмови.

Перегляд фільмів допомагає чітко орієнтуватися в лексичній або граматичній темі, виробляти мотивацію щодо самостійного вивчення мови, переглядати  власну систему цінностей. Фільми дозволяють подивитися на іноземний потік фраз ніби з середини, «з життя», і дають змогу глядачам вийти на новий рівень опанування мови. А як може бути ще щодо чарівної французької мови і кінематографу, який і створили саме французи, славетні Люм’єри!

Карантинний період виявився хорошим часом і для вдосконалення знань англійської мови. У цьому переконалися учасники Movie Club, студенти групи ГС-1-9А та їх куратор Олеся Старкова.

Перед зустріччю студенти отримали завдання – подивитися на youtube англійською мовою відео на тему «How I Learned English» («Як я вивчив/ла англійську мову»). Це узагальнена тема. Можна було дивитися не лише блоги, а й розвиваючі відео на задану тему. Якщо у когось зі студентів по їх відчуттям були проблеми з якимось видом діяльності англійською мовою (як то говоріння, читання, писання чи аудіювання), можна було приділити свій час саме цим питанням. Головною умовою було дивитися відео саме англійською мовою, зробити нотатки з найкращими порадами та лайфхаками по вивченню англійської та поділитися ними на засіданні Кіноклубу.

Студенти з ентузіазмом сприйняли завдання, адже вивчення англійської мови для них – пріоритет. Тож кожний завітав на зустріч із великою кількістю цінних порад по вивченню англійської мови, бажанням поділитися знаннями з одногрупниками та рішенням застосувати отримані знання в своєму житті.

Опублікований: 03-06-2020
Читайте також:
Магістранти досліджують національні особливості різних країн

Одним із найважливіших процесів розвитку є комунікація, яка безпосередньо залежить не лише від знання мови, але й від національних і психологічних особливостей. Тож під час практичного заняття на кафедрі іноземних мов професійного спрямування, що проводила доцентка Ольга Нежива, студентами-магістрантами групи ТР 1-1М було досліджено національні осо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти досліджують національні особливості різних країн 26 жовтня 2023

Успішне партнерство

Укладено ще одну угоду про дуальну форму здобуття вищої освіти. Ще одним партнером університету у розвитку цього напрямку стала Українська технологічна компанія (UTC). UTC – інжинірингово-виробнича компанія, що впроваджує енергозберігаючі та безвідходні технології на підприємствах харчової, переробної та мікробіологічної промисловості. Кінцевими п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне партнерство 12 березня 2024

Відбулося онлайн-засідання ректорату університету

18 березня 2022 року відбулося онлайн-засідання ректорату університету за участю деканів факультетів, директорів навчально-наукових інститутів, фахівців навчально-методичного управління, Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Відповідно до порядку денного спочатку обговорили роботу університету в режимі воєнног...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося онлайн-засідання ректорату університету 18 березня 2022

Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи

Право бути повноцінним учасником освітнього процесу та можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію здобувачами освіти НУХТ реалізується завдяки можливості вибору дисциплін, які відповідають їх інтересам, цікаві, про які вони мріяли та які будуть їм корисні в майбутньому. 25 травня 2022 р. відбулася зустріч гарантки освітньої програми «Хі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи 30 травня 2022