Н У Х Т

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання

03 червня 2020

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання

Навчальний рік підходить до кінця та ще й в такому незвичному форматі. Протягом вимушеного карантину і викладачі, і студенти навчилися вчити і вчитися з допомогою нових технологій, нових засобів комунікації.

І чому б не скористатися послугами системи комунікаційних технологій Zoom, яка дає можливість організовувати відеоконференції, онлайн-зустрічі, чат і мобільну спільну роботу, для проведення чергового засідання Movie Club?

Movie Club, у якого вже сформувалася певна студентська аудиторія, щоразу підтверджує свою популярність, адже вивчати мову, знайомитися з культурою іншої країни та отримувати взагалі корисну інформацію з певної теми саме в такий спосіб ‒ завжди вітається й справжніми шанувальниками популярної і красивої мови Анатоля Франса.

Студенти 3 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (групи ТУ-3-11 та ТУ-3-12), які вивчають французьку мову як другу іноземну, разом зі своєю викладачкою Світланою Мусійчук мали можливість закріпити вивчену протягом карантину тему «Ресторанна справа» у такий цікавий спосіб, як перегляд на онлайн-засіданні Movie Club фільму «Le grand restaurant» із відомим комічним актором Луї де Фюнесом.

Здавалося б, що фільми ‒ це розважальний контент, але саме фільми іноземною мовою перетворюються у навчання. Наразі завдання кінематографу ‒ полегшити вивчення мови, сфокусувати звукове сприйняття окремих слів саме у мовленнєвих потоках, а не як окремих одиниць мови. Відпрацьований лексичний матеріал за даною темою запам’ятовується легко і невимушено з уст акторів, оскільки спрацьовує все: інтонація, жести, рухи, міміка. Відразу активізуються слова з пасивного словникового запасу, структурується система сприйняття граматичних конструкцій, адже слова сприймаються в контексті живої розмови.

Перегляд фільмів допомагає чітко орієнтуватися в лексичній або граматичній темі, виробляти мотивацію щодо самостійного вивчення мови, переглядати  власну систему цінностей. Фільми дозволяють подивитися на іноземний потік фраз ніби з середини, «з життя», і дають змогу глядачам вийти на новий рівень опанування мови. А як може бути ще щодо чарівної французької мови і кінематографу, який і створили саме французи, славетні Люм’єри!

Карантинний період виявився хорошим часом і для вдосконалення знань англійської мови. У цьому переконалися учасники Movie Club, студенти групи ГС-1-9А та їх куратор Олеся Старкова.

Перед зустріччю студенти отримали завдання – подивитися на youtube англійською мовою відео на тему «How I Learned English» («Як я вивчив/ла англійську мову»). Це узагальнена тема. Можна було дивитися не лише блоги, а й розвиваючі відео на задану тему. Якщо у когось зі студентів по їх відчуттям були проблеми з якимось видом діяльності англійською мовою (як то говоріння, читання, писання чи аудіювання), можна було приділити свій час саме цим питанням. Головною умовою було дивитися відео саме англійською мовою, зробити нотатки з найкращими порадами та лайфхаками по вивченню англійської та поділитися ними на засіданні Кіноклубу.

Студенти з ентузіазмом сприйняли завдання, адже вивчення англійської мови для них – пріоритет. Тож кожний завітав на зустріч із великою кількістю цінних порад по вивченню англійської мови, бажанням поділитися знаннями з одногрупниками та рішенням застосувати отримані знання в своєму житті.

Опублікований: 03-06-2020
Читайте також:
Зовнішні стейкхолдери відзначили унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в режимі онлайн відбувся круглий стіл «Унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з практичного досвіду стейкхолдерів» зі вступниками для отримання освітнього ступеня «Магістр». Захід був організований гарантами і розро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зовнішні стейкхолдери відзначили унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 06 липня 2020

Захищається «золота десятка» магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології стартували онлайн-захисти кваліфікаційних магістерських робіт здобувачами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». Доробок здобувачів оцінювала екзаменаційна комісія з атестації здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захищається «золота десятка» магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 15 лютого 2023

Здобувачі освіти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів на зв’язку з Кропивницьким фаховим коледжем харчування та торгівлі

Доброю традицією кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів є залучення до профорієнтаційної роботи здобувачів освіти-випускників фахових коледжів. Ось і 12 листопада здобувач другого року магістратури Євген Дзиґа разом із майбутніми випускниками освітнього ступеня «бакалавр» у режимі Zoom-конференції поспілкувалися з четвертокурсниками технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів на зв’язку з Кропивницьким фаховим коледжем харчування та торгівлі 15 листопада 2021

Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті

23-24 квітня в університеті працювала ХV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах», організована кафедрою економіки праці та менеджменту. У центрі уваги учасників наукового заходу були управління розвитком суб’єктів господарювання в умовах забезпечення продовольчої безпеки, управління...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми управління та економіки підприємств в сучасних умовах обговорили в університеті 24 квітня 2019