Н У Х Т

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання

03 червня 2020

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання

Навчальний рік підходить до кінця та ще й в такому незвичному форматі. Протягом вимушеного карантину і викладачі, і студенти навчилися вчити і вчитися з допомогою нових технологій, нових засобів комунікації.

І чому б не скористатися послугами системи комунікаційних технологій Zoom, яка дає можливість організовувати відеоконференції, онлайн-зустрічі, чат і мобільну спільну роботу, для проведення чергового засідання Movie Club?

Movie Club, у якого вже сформувалася певна студентська аудиторія, щоразу підтверджує свою популярність, адже вивчати мову, знайомитися з культурою іншої країни та отримувати взагалі корисну інформацію з певної теми саме в такий спосіб ‒ завжди вітається й справжніми шанувальниками популярної і красивої мови Анатоля Франса.

Студенти 3 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (групи ТУ-3-11 та ТУ-3-12), які вивчають французьку мову як другу іноземну, разом зі своєю викладачкою Світланою Мусійчук мали можливість закріпити вивчену протягом карантину тему «Ресторанна справа» у такий цікавий спосіб, як перегляд на онлайн-засіданні Movie Club фільму «Le grand restaurant» із відомим комічним актором Луї де Фюнесом.

Здавалося б, що фільми ‒ це розважальний контент, але саме фільми іноземною мовою перетворюються у навчання. Наразі завдання кінематографу ‒ полегшити вивчення мови, сфокусувати звукове сприйняття окремих слів саме у мовленнєвих потоках, а не як окремих одиниць мови. Відпрацьований лексичний матеріал за даною темою запам’ятовується легко і невимушено з уст акторів, оскільки спрацьовує все: інтонація, жести, рухи, міміка. Відразу активізуються слова з пасивного словникового запасу, структурується система сприйняття граматичних конструкцій, адже слова сприймаються в контексті живої розмови.

Перегляд фільмів допомагає чітко орієнтуватися в лексичній або граматичній темі, виробляти мотивацію щодо самостійного вивчення мови, переглядати  власну систему цінностей. Фільми дозволяють подивитися на іноземний потік фраз ніби з середини, «з життя», і дають змогу глядачам вийти на новий рівень опанування мови. А як може бути ще щодо чарівної французької мови і кінематографу, який і створили саме французи, славетні Люм’єри!

Карантинний період виявився хорошим часом і для вдосконалення знань англійської мови. У цьому переконалися учасники Movie Club, студенти групи ГС-1-9А та їх куратор Олеся Старкова.

Перед зустріччю студенти отримали завдання – подивитися на youtube англійською мовою відео на тему «How I Learned English» («Як я вивчив/ла англійську мову»). Це узагальнена тема. Можна було дивитися не лише блоги, а й розвиваючі відео на задану тему. Якщо у когось зі студентів по їх відчуттям були проблеми з якимось видом діяльності англійською мовою (як то говоріння, читання, писання чи аудіювання), можна було приділити свій час саме цим питанням. Головною умовою було дивитися відео саме англійською мовою, зробити нотатки з найкращими порадами та лайфхаками по вивченню англійської та поділитися ними на засіданні Кіноклубу.

Студенти з ентузіазмом сприйняли завдання, адже вивчення англійської мови для них – пріоритет. Тож кожний завітав на зустріч із великою кількістю цінних порад по вивченню англійської мови, бажанням поділитися знаннями з одногрупниками та рішенням застосувати отримані знання в своєму житті.

Опублікований: 03-06-2020
Читайте також:
Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води традиційно взяла активну участь у роботі 87-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Науково-дослідна робота є невід’ємною частиною набуття фахових компетентностей майбутніх технологів, – про це зазнач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води 16 квітня 2021

Хімічні методи аналізу харчових добавок і косметичних засобів опанували хіміки-технологи ІІІ курсу

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів розпочався захист курсових робіт із дисципліни «Хімічні методи аналізу харчових добавок і косметичних засобів» студентами хіміками-технологами ІІІ курсу. Цього року 40 студентів у науково-дослідних лабораторіях кафедри провели власні дослідження, направлені на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічні методи аналізу харчових добавок і косметичних засобів опанували хіміки-технологи ІІІ курсу 24 травня 2019

Викладачі підвищують кваліфікацію на міжнародних тренінгових програмах

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва успішно завершила онлайн-навчання в рамках тренінгової програми «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму». Програма була створена та реалізована Академією сільського розвитку ГО «Спілка сільського зеленого туризму України» за п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі підвищують кваліфікацію на міжнародних тренінгових програмах 13 травня 2024

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально

Назва свята Halloween походить від словосполучення All Hallows' Eve – Вечір усіх святих, якій відзначають у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Традиція його святкування сягає корінням часів древніх кельтів, які мешкали на території Британії, Ірландії та Франції близько 2 тис. років тому. Вони вірили, що у цю ніч зникає кордон між світом живих і мертви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально 01 листопада 2024