На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в режимі онлайн відбувся круглий стіл «Унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з практичного досвіду стейкхолдерів» зі вступниками для отримання освітнього ступеня «Магістр».
Захід був організований гарантами і розробниками освітньо-професійних програм «Технології в ресторанному господарстві» професоркою Олександрою Нєміріч, доценткою Вірою Зуйко, старшим викладачем Ігорем Устименком, здобувачем освітнього ступеня «Магістр» Тетяною Береженою та «Технології аюрведичних харчових продуктів» професоркою Наталією Фроловою, доценткою Наталією Ющенко, здобувачем освітнього ступеня «Магістр» Андрієм Голя з метою більш тісної взаємодії із представниками роботодавців, що дозволяє оцінити відповідність змісту підготовки магістрів вимогам динамічного ринку праці та визначити напрями подальшого удосконалення навчального процесу.
Зі вступним словом до учасників круглого столу звернулася завідувачка кафедри, доктор технічних наук, професорка Олександра Нєміріч, яка окреслила актуальність і доцільність підготовки магістрів для ресторанної індустрії за освітніми програмами кафедри, вимоги до сучасного ресторатора.
Олександра Нєміріч представила присутнім презентацію ОПП «Технології в ресторанному господарстві», де зазначено зміст навчального плану підготовки магістрів, майбутні посади для працевлаштування, програмні результати навчання.
В обговоренні взяли участь, висловили свої пропозиції та поділилися досвідом практичної роботи, що сприятиме удосконаленню підготовки майбутніх фахівців закладів ресторанного господарства, зовнішні стейкхолдери: провідний фахівець закладу ресторанного господарства (м. Києва) «Mamamia!», випускник Харківського державного університету харчування та торгівлі 2009 року за спеціальністю «Технологія харчування» Дмитро Руденко і головний технолог громадського харчування мережі ресторанів «La Famiglia» (м. Київ), випускниця Харківського державного університету харчування та торгівлі 2005 року за спеціальністю «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» Вікторія Корж.
Доцентка кафедри Наталія Ющенко представила презентацію за освітньо-професійною програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів», ознайомила стейкхолдерів і здобувачів із особливостями ОПП, основними цілями, освітніми компонентами, які сприяють формуванню загальних і фахових компетентностей, а також допомагають досягти програмних результатів навчання.
До обговорення були запрошені стейкхолдери: доктор Аюрведи, спеціаліст Панчакарми і Су джок, лікар-невропатолог, рефлексотерапевт, вчитель Трансцендентальної медитації Махаріші Віктор Мацишин, випускник кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, співвласник і бар-менеджер ресторанного господарства «Lion Espresso Bar» (м. Київ) Андрій Вальчук, магістр кафедри Андрій Голя.
За результатами зустрічі була узгоджена низка пропозицій стейкхолдерів щодо викладання дисциплін за навчальними планами і практичної підготовки здобувачів освітнього рівня «Магістр».