Н У Х Т

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами

22 жовтня 2020

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами

Триває підготовка до конкурсу на заміщення вакантних посад і на кафедрі готельно-ресторанної справи.

Своїми викладацькими навичками діляться молоді викладачі кафедри.

9 жовтня відбулося відкрите практичне заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з навчальної дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності 241«Готельно-ресторанна справа».

На заняття завітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного, професор Віктор Доценко, заступниця декана, доцентка Наталія Бондар, заступниця завідувача кафедри, доцентка Лариса Шаран і викладачі кафедри, а також представник Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Практичне заняття було присвячене перетворенню білків у харчових технологіях і значенню білків у життєдіяльності людини. Викладач разом зі здобувачами освіти розглянув вплив термічного оброблення на білки, умови кислотного та ферментативного гідролізу та біологічні функції білків в організмі людини.

Також під час заняття здобувачі освіти навчилися розраховувати вміст білка у харчових продуктах, ступінь задоволення добової потреби у білку для дорослого населення та надавати рекомендації з коригування харчового раціону.

Викладач постійно підтримував контакт із аудиторією, залучав здобувачів до активної дискусії та обговорення питань.

12 жовтня у форматі відеоконференції на платформі Zoom відбулося відкрите лабораторне заняття асистентки кафедри Ірини Медвідь з навчальної дисципліни «Основи автоматизованого проєктування» для здобувачів 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Тема заняття – «Вступ до автоматизованого проєктування в системі AutoCad». Викладачка ознайомила студентів із основними принципами виконання проєктних робіт у програмі AutoCad, надала практичні рекомендації щодо налаштування шаблону креслень із необхідними параметрами та наголосила на доцільності відповідності графічної конструкторської документації стандартам ЄСКД (Єдиної системи конструкторської документації).

Для розкриття теми і набуття студентами навичок роботи у програмі AutoCad викладачка використала мультимедійну презентацію з теоретичними рекомендаціями до виконання роботи та навела послідовність створення та редагування властивостей текстових стилів, шарів із графічною інформацією, створення аркушів різних форматів і виконання креслення основного напису за допомогою інструментарію системи автоматизованого проєктування AutoCad.

Викладачка наголосила на тому, що отримані навички користування системою автоматизованого проєктування AutoCad для виконання проєктних робіт дозволять значно знизити трудомісткість моделювання власних інноваційних підприємств гостинності та покращити їх якісний і техніко-економічний рівень.

На занятті були присутні заступниця декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Наталія Бондар, заступниця завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, а також доценти, старші викладачі й асистенти кафедри.

Опублікований: 22-10-2020
Читайте також:
Практична підготовка здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія»

Студентське життя не обмежується одними лекціями. Щоб закріпити теоретичні знання здобувачеві вищої освіти необхідно отримати і практичний досвід роботи. Практика під час навчання – не лише можливість попрацювати за фахом, а й часто непоганий старт для подальшої професійної кар’єри. Щороку студенти 4 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» 22 лютого 2021

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій відправив великодні посилки для бійців АТО

Доброю традицією в Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІХТ) є доброчинність, якою займаються і студенти, і викладачі. Напередодні найбільшого християнського свята – Великодня, колектив інституту за участі своєї студентської ради та волонтера Костянтина Скопи приготували для бійців АТО великодні посилки. Аби наші захисники змогли х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій відправив великодні посилки для бійців АТО 06 квітня 2018

Переддипломна практика магістра-хімтехнолога на кондитерському виробництві

Навчання в магістратурі за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» – це можливість проходити практику в найрізноманітніших сферах, зокрема на косметичному, харчовому, фармацевтичному, хімічному виробництвах. Магістрант Іван Маркушин (керівник – доцент Володимир Бахмач) отримав незабутні враження т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика магістра-хімтехнолога на кондитерському виробництві 28 жовтня 2019

Індекс Гірша науковців університету невпинно зростає

Одна з найпотужніших наукометричних баз – бібліографічна і реферативна база даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів і сотні книжкових серій. На підставі періодичного наукометричног...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Індекс Гірша науковців університету невпинно зростає 27 серпня 2021