Н У Х Т

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами

22 жовтня 2020

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами

Триває підготовка до конкурсу на заміщення вакантних посад і на кафедрі готельно-ресторанної справи.

Своїми викладацькими навичками діляться молоді викладачі кафедри.

9 жовтня відбулося відкрите практичне заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з навчальної дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності 241«Готельно-ресторанна справа».

На заняття завітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного, професор Віктор Доценко, заступниця декана, доцентка Наталія Бондар, заступниця завідувача кафедри, доцентка Лариса Шаран і викладачі кафедри, а також представник Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Практичне заняття було присвячене перетворенню білків у харчових технологіях і значенню білків у життєдіяльності людини. Викладач разом зі здобувачами освіти розглянув вплив термічного оброблення на білки, умови кислотного та ферментативного гідролізу та біологічні функції білків в організмі людини.

Також під час заняття здобувачі освіти навчилися розраховувати вміст білка у харчових продуктах, ступінь задоволення добової потреби у білку для дорослого населення та надавати рекомендації з коригування харчового раціону.

Викладач постійно підтримував контакт із аудиторією, залучав здобувачів до активної дискусії та обговорення питань.

12 жовтня у форматі відеоконференції на платформі Zoom відбулося відкрите лабораторне заняття асистентки кафедри Ірини Медвідь з навчальної дисципліни «Основи автоматизованого проєктування» для здобувачів 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Тема заняття – «Вступ до автоматизованого проєктування в системі AutoCad». Викладачка ознайомила студентів із основними принципами виконання проєктних робіт у програмі AutoCad, надала практичні рекомендації щодо налаштування шаблону креслень із необхідними параметрами та наголосила на доцільності відповідності графічної конструкторської документації стандартам ЄСКД (Єдиної системи конструкторської документації).

Для розкриття теми і набуття студентами навичок роботи у програмі AutoCad викладачка використала мультимедійну презентацію з теоретичними рекомендаціями до виконання роботи та навела послідовність створення та редагування властивостей текстових стилів, шарів із графічною інформацією, створення аркушів різних форматів і виконання креслення основного напису за допомогою інструментарію системи автоматизованого проєктування AutoCad.

Викладачка наголосила на тому, що отримані навички користування системою автоматизованого проєктування AutoCad для виконання проєктних робіт дозволять значно знизити трудомісткість моделювання власних інноваційних підприємств гостинності та покращити їх якісний і техніко-економічний рівень.

На занятті були присутні заступниця декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Наталія Бондар, заступниця завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, а також доценти, старші викладачі й асистенти кафедри.

Опублікований: 22-10-2020
Читайте також:
Біотехнологічні студії: таємниці коду ДНК

Біотехнологічні студії продовжуються. Їхніми учасниками стали здобувачі освіти Шпитьківського ліцею «Скіф», а також інші учні та ліцеїсти. Подорож у цікавий світ спеціальностей нашого університету почалася з кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, викладачі якої ділилися думками про необхідність кваліфікованих спеціалістів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії: таємниці коду ДНК 19 травня 2023

День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

25 березня учні-старшокласники відвідали День гостинності, який вперше організовували студенти та викладачі 10 випускових  кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. На цей захід були запрошені випускники професійних ліцеїв і шкіл України та їх батьки. Наші майбутні студенти змогли ознайомитися з матеріально-технічною базою інституту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 26 березня 2019

Професура університету плідно працює у спеціалізованих вчених радах інших ЗВО

Професор кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Вячеслав Іващук узяв участь у роботі спеціалізованої вченої ради Д26.002.04, що функціонує при НТТУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Тематикою доповіді, що представляв громадянин Сирії Арафф Хальдун Осман на здобуття ступеня кандидата технічних наук, пропонувалося здійснювати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професура університету плідно працює у спеціалізованих вчених радах інших ЗВО 25 березня 2021

Ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертації

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології льодяникової карамелі спеціального призначення аморфної та аморфно-пористої структури» аспірантки Любові Мазур. (Науковий керівник – професор кафедри Антонелла Дорохович). Головною ціл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертації 21 листопада 2018