Н У Х Т

Ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертації

21 листопада 2018

Ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертації

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології льодяникової карамелі спеціального призначення аморфної та аморфно-пористої структури» аспірантки Любові Мазур. (Науковий керівник – професор кафедри Антонелла Дорохович).

Головною ціллю представленої дисертаційної роботи є удосконалення технології льодяникової карамелі для надання їй функціональних, дієтичних і дієтично-функціональних властивостей та розроблення інноваційної технології льодяникової карамелі аморфно-пористої структури.

Під час презентації були наведені результати досліджень використання глюкози та фруктози при виробництві льодяникової карамелі та можливості забезпечення її оздоровчих властивостей шляхом використання лактулози, аскорбінової кислоти, β-каротину та екстрактів лікарських трав пустирника, м’яти перцевої та ромашки лікарської. Також представлена інноваційна технологія льодяникової карамелі з аморфно-пористою структурою і можливістю збагачення її кріопорошками чорниці та малини з метою надання їй статусу «дієтично-функціонального харчового продукту».

Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, доценти цієї ж кафедри Юлія Камбулова та Олена Кохан. Усі рецензенти відзначили великий об’єм та актуальність роботи, практичну цінність і дали позитивні відгуки. Задали запитання та взяли участь в обговоренні роботи проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, професор кафедри технології цукру і води Олена Грабовська, викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак, Анна Грищенко, Інна Зінченко, а також завідувач кафедри технології зберігання та переробки зерна Олег Шаповаленко та професор цієї ж кафедри Ігор Гапонюк.

Любов Мазур гідно представила свою дисертаційну роботу та дала обґрунтовані відповіді на всі запитання. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.

Опублікований: 21-11-2018
Читайте також:
День Небесної Сотні у навчально-науковому комплексі НУХТ

З нагоди відзначення в Україні Дня Героїв Небесної Сотні у навчально-науковому комплексі нашого університету 20 лютого відбулися урочисті заходи, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні. Участь у заходах Свалявського технічного коледжу НУХТ взяли учасники цих подій-свалявчани Іван Штулера та Іван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День Небесної Сотні у навчально-науковому комплексі НУХТ 21 лютого 2018

Професійна взаємодія університетів: лекція з експертного оцінювання від професора ЛНТУ

Здобувачі-бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» прослухали лекцію завідувача кафедри харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету, д.т.н., професора Ігоря Дударєва. Захід відбувся за ініціативи професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна взаємодія університетів: лекція з експертного оцінювання від професора ЛНТУ 24 квітня 2025

Майстер-клас для гостей Дня відкритих дверей від кондитера 5-зіркового готелю «Hilton Kyiv»

17 листопада 2018 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас для гостей Дня відкритих дверей. У технологічній лабораторії кафедри кондитер ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» при 5-зірковому готелі міжнародної мережі «Hilton Kyiv», випускниця спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Тетяна Лоза озна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для гостей Дня відкритих дверей від кондитера 5-зіркового готелю «Hilton Kyiv» 20 листопада 2018

Барви осені в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася виставка осінніх композицій «Барви осені», яку підготували студенти. Захід відбувається щороку, і кожного разу вражають фантазія, талант і майстерність виконання робіт. Нікого не залишили байдужим різнокольорові екібани, чудові букети з елементами х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Барви осені в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 15 жовтня 2020