Н У Х Т

Наші викладачі долучаються до обговорення Reskilling та Upskilling малих і середніх підприємств

29 травня 2024

Наші викладачі долучаються до обговорення Reskilling та Upskilling малих і середніх підприємств

28 травня у рамках ХХІІ Міжнародного промислового форуму, що працює у Києві 28-30 травня, відбувся круглий стіл «Reskilling та Upskilling малих і середніх підприємств», організований Українським кластерним альянсом.

Участь у обговоренні кадрових проблем, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, кращих практик та можливостей їх масштабування взяли представники різних кластерів, у тому числі від закладів вищої освіти та бізнесу. Наш університет, як член кластера АППАУ, представляв доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена.

Круглий стіл був дуже насиченим розповідями про кращі практики та дискусіями. Разом із тим була окреслена низка проблем. Зокрема учасники заходу відзначили повсюдне зростання дефіциту кадрів, зниження рівня освіти, низьку мотивацію викладачів закладів освіти у покращенні освітніх програм і студентів у навчанні, неготовність більшості підприємців до дуальної форми освіти (відсутність програм для практикантів і системи наставництва) тощо.

Результати цього обговорення будуть включені до пропозиції цільової програми «Reskilling Upskilling промислових МСП», яку Український кластерний альянс має підготувати в липні для уряду та міжнародних організацій.

Опублікований: 29-05-2024
Читайте також:
Віртуальні ресурси для студентів і викладачів

Видавництвом «ТЕХ МЕДІА ГРУП» для забезпечення зручності у користуванні базою нормативно-правових актів і шаблонів документів був розроблений віртуальний компакт-диск до видань «Екологічна безпека підприємства»,  «Контроль якості та безпечності харчової продукції» та «Санітарно-епідеміологічні вимоги для харчової промисловості та громадського харчу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальні ресурси для студентів і викладачів 31 січня 2020

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до захисту кандидатської дисертації

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в онлайн-режимі відбувся міжкафедральний науковий семінар «Вдосконалення технології самбуків з використанням  плодово-ягідного купажного напівфабрикату», на якому асистент кафедри Володимир Польовик представив результати своїх досліджень, за якими готується до захисту дисертації на здобуття ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до захисту кандидатської дисертації 06 липня 2021

Гостьова лекція випускника кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

В  умовах воєнних дій забезпечення населення продуктами харчування лишається  одним із пріоритетних завдань харчової промисловості. Тому, поглиблення рівня професійної підготовки здобувачів вищої освіти є важливим чинником, що забезпечує її розвиток. У процесі гостьової лекції «Системи пакування м'ясних і молочних продуктів» прочитаної для здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція випускника кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 02 червня 2022