Н У Х Т

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально

01 листопада 2024

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально

Назва свята Halloween походить від словосполучення All Hallows' Eve – Вечір усіх святих, якій відзначають у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Традиція його святкування сягає корінням часів древніх кельтів, які мешкали на території Британії, Ірландії та Франції близько 2 тис. років тому. Вони вірили, що у цю ніч зникає кордон між світом живих і мертвих, і душі повертаються на землю. Тому в їхній культурі відзначалося свято Самайн або Савін. У цей день ворожили, поминали родичів, носили шкури. З VIII століття свято поєдналося з відзначанням Дня всіх святих, а пізніше емігранти з Шотландії та Ірландії привезли його до Америки, де воно стало одним із найбільш яскравих традиційних свят.

І хоча Halloween не має зв’язку з українським фольклором, ми теж познайомилися з ним, і багато хто готує на цей вечір гарбузи – Jack O’lanterns, надає перевагу чорним і помаранчевим кольорам в одязі і просто весело святкує.

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спілкування разом зі здобувачами освіти також активно долучилися до підготовки та проведення Halloween, і ця подія стала справжнім святом творчості та культурного обміну.

Основною метою заходу старшої викладачки Надії Шерстюк було не тільки створення святкової атмосфери, але й ознайомлення студентів з історією та традиціями святкування Halloween у різних країнах. Під час інтерактивної презентації учасники дізналися про витоки цього свята, легенди, пов'язані з ним, а також про різні традиційні атрибути, такі як гарбузи-ліхтарі, костюми та солодощі.

До того ж здобувачі мали можливість проявити свою креативність: доцентка Інна Форостюк і старша викладачка Надія Шерстюк провели конкурс на найкращий гарбуз Jack O’lantern, що дозволило кожному показати свої таланти.

Переможцями стали:

Категорія Найстрашніший Джек:

• Катерина Демченко, група ХЕ 1-7
• Олена Ковальчук, група ХТ 1-8

Категорія Стильний Джек:

• Соломонія Радисюк, Єлизавета Фурса, група ГС 2-8
• Софія Бородавка, Сергій Пугач, група ГС 2-8

Категорія Традиційний Джек:

• Валерія Якуша, група ХЕ 1-7
• Ганна Станкова, група ЕК 1-3

Як бачимо, на кафедрі іноземних мов професійного спрямування кожний міг знайти для себе цікаву активність, поспілкуватися з однодумцями та отримати позитивні емоції.

Опублікований: 01-11-2024
Читайте також:
Актуальні тренди харчових технологій: підсумки другого дня FOOD for LIFE

17 квітня 2025 року міжнародна онлайн-конференція «FOOD for LIFE», організована Інститутом продовольчих ресурсів НААН України, продовжила роботу. Наші учасники – викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і асистентка Марія Омельченко долучилися до обговорення широкого спектру актуальних тем у сфері хар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні тренди харчових технологій: підсумки другого дня FOOD for LIFE 18 квітня 2025

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

7 березня відбувся другий випуск програми «МастерШеф. Професіонали», де тридцять найкращих професійних шефів країни продовжили боротьбу за заповітне місце у двадцятці найкращих. Серед них і студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету Микола Карп’юк. Йому 19 років і він працює су-шефом. Під час кастингу сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 10 березня 2020

Студенти Вінницького коледжу НУХТ долучилися до акції «Здай кров - врятуй життя»

Вінницька обласна станція переливання крові потерпає від нестачі донорів. Студенти Вінницького коледжу нашого університету долучилися до акції «Здай кров – врятуй життя», що проходила в рамках тижня «Безпеки дорожнього руху». Понад 20 небайдужих молодих людей, віком від 18 років подарували шанс на життя, тим, для кого донорська кров – це єдина на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького коледжу НУХТ долучилися до акції «Здай кров - врятуй життя» 26 листопада 2018

Аудит без паніки

Днями на кафедрі обліку і аудиту відбулася гостьова лекція від Forvis Mazars на тему «Аудит без паніки. З чого все починається» для здобувачів освітньої програми «Облік і аудит». На запрошення викладачів кафедри до лекції долучились студенти інших спеціальностей Навчально-наукового інституту економіки і управління, здобувачі освіти Волинського фахо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аудит без паніки 22 жовтня 2025