Н У Х Т

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти

17 квітня 2025

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують активно використовувати різні форми організації навчального процесу, серед яких участь здобувачів освіти у міжнародних вебінарах і гостьові лекції від досвідчених фахівців-практиків.

Так, здобувачі-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – гарант освітньої програми, професор Олег Кузьмін) днями долучилися до міжнародного вебінару «Navigating Food Safety Audits: Expert Tips and Best Practices», а також прослухали лекцію на тему «Методологія НАССР у забезпеченні безпечності харчових продуктів».

Головним спікером вебінару «Navigating Food Safety Audits: Expert Tips and Best Practices» виступив віце-президент з технічного обслуговування та безпеки компанії Ecowize North America, доктор наук, експерт із понад 30-річним досвідом у сфері безпеки харчових продуктів і сертифікований фахівець із систем HACCP, SQF, PCQI, Lean Six SigmaФренк Курто, CFS.

Під модерацією директорки редакції журналу «Food Safety Magazine» Адрієнн Блюм здобувачі ознайомилися з актуальними стратегіями підготовки до внутрішніх і зовнішніх аудитів, а також із важливістю командної взаємодії, ролі лідерства та формування культури безпечності на підприємстві.

Бакалаври отримали практичні знання щодо сучасних підходів до проведення аудитів у сфері харчової безпеки; організації процесів відповідно до міжнародних стандартів; інструментів для вдосконалення внутрішніх процедур контролю якості.

Лекцію «Методологія НАССР у забезпеченні безпечності харчових продуктів» на запрошення завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч прочитав фахівець з понад 20-річним досвідом у ресторанній сфері, шеф-кухар, консультант з HACCP, директор громадської організації «Ресторанна Гільдія», стейкхолдер освітньої програми Богдан Михайлов.

Здобувачі освіти ознайомилися з ключовими аспектами функціонування системи НАССР у закладах ресторанного господарства. Розглядалися питання щодо розроблення та реалізації програм-передумов, визначення відповідальних осіб, оформлення документації та забезпечення профілактичного підходу до управління ризиками. Окрема увага була акцентована на практичному досвіді впровадження системи у реальних умовах функціонування підприємств HoReCa, а також адаптації технологічних процесів до сучасних стандартів якості та безпечності.

Студенти поглибили знання щодо сучасних вимог до організації виробництва безпечної продукції, структури документації HACCP, принципів формування гігієнічного середовища на підприємстві та механізмів контролю якості.

Проведення таких занять у партнерстві з галузевими експертами сприяє ознайомленню з реальними викликами ресторанного бізнесу та підвищує зацікавленість студентів у впровадженні інновацій і стандартів у професійній діяльності.

Отриманий бакалаврами досвід є важливою складовою формування професійних компетентностей у галузі управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства й сприяє реалізації практико-орієнтованого підходу у межах освітньої програми.

Вдячні фахівцям за змістовні й корисні івенти. Окрема подяка стейкхолдеру освітньої програми «Технології харчування» Богдану Михайлову, який наразі боронить Україну у лавах ЗСУ, але знаходить можливість долучатися до підготовки високопрофесійних спеціалістів галузі.

Опублікований: 17-04-2025
Читайте також:
Презентація компанії «Дельта Вільмар» на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Здобувачі освіти та викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зустрілись із представниками компанії «Дельта Вільмар». Прес-секретарка компанії Ірина Семенова презентувала історію створення компанії, її виробничу політику та кращі практики, програми стажування та соціальну політику.  Вона розпов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація компанії «Дельта Вільмар» на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 10 квітня 2023

Завершила роботу ХІІІ конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК»

21-22 листопада 2024 року кафедрою економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління була проведена ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК». Оргкомітетом конференції була забезпечена її максимальна відкритість, і протягом підготовчого ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершила роботу ХІІІ конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК» 25 листопада 2024

Смаколики для військових: кожний важливий на своєму місці!

Напередодні світлого Великодня особливо відчувається, наскільки важливим є родинний затишок, мир і злагода. Особливо нині! Війна, яка розпочалася ще вісім років тому, після 24 лютого цього року повномасштабно змінила долі більшості з нас: відірвала від дому, родини, звичних справ. Наші мужні захисники і захисниці здійснили і продовжують здійснювати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смаколики для військових: кожний важливий на своєму місці! 22 квітня 2022

Викладачі НУХТ діляться своїм досвідом під час тренінгів

Доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва взяла участь у тренінгу «Створення конкурентоспроможного культурного туристичного продукту та фестивалів Приазов’я», який проводила у Генічеську за підтримки програми USAID «Економічна підтримка Східної України» експертка розвитку туризму, представниця правління Асоціації гостиннос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ діляться своїм досвідом під час тренінгів 21 серпня 2020