Н У Х Т

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти

17 квітня 2025

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують активно використовувати різні форми організації навчального процесу, серед яких участь здобувачів освіти у міжнародних вебінарах і гостьові лекції від досвідчених фахівців-практиків.

Так, здобувачі-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – гарант освітньої програми, професор Олег Кузьмін) днями долучилися до міжнародного вебінару «Navigating Food Safety Audits: Expert Tips and Best Practices», а також прослухали лекцію на тему «Методологія НАССР у забезпеченні безпечності харчових продуктів».

Головним спікером вебінару «Navigating Food Safety Audits: Expert Tips and Best Practices» виступив віце-президент з технічного обслуговування та безпеки компанії Ecowize North America, доктор наук, експерт із понад 30-річним досвідом у сфері безпеки харчових продуктів і сертифікований фахівець із систем HACCP, SQF, PCQI, Lean Six SigmaФренк Курто, CFS.

Під модерацією директорки редакції журналу «Food Safety Magazine» Адрієнн Блюм здобувачі ознайомилися з актуальними стратегіями підготовки до внутрішніх і зовнішніх аудитів, а також із важливістю командної взаємодії, ролі лідерства та формування культури безпечності на підприємстві.

Бакалаври отримали практичні знання щодо сучасних підходів до проведення аудитів у сфері харчової безпеки; організації процесів відповідно до міжнародних стандартів; інструментів для вдосконалення внутрішніх процедур контролю якості.

Лекцію «Методологія НАССР у забезпеченні безпечності харчових продуктів» на запрошення завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч прочитав фахівець з понад 20-річним досвідом у ресторанній сфері, шеф-кухар, консультант з HACCP, директор громадської організації «Ресторанна Гільдія», стейкхолдер освітньої програми Богдан Михайлов.

Здобувачі освіти ознайомилися з ключовими аспектами функціонування системи НАССР у закладах ресторанного господарства. Розглядалися питання щодо розроблення та реалізації програм-передумов, визначення відповідальних осіб, оформлення документації та забезпечення профілактичного підходу до управління ризиками. Окрема увага була акцентована на практичному досвіді впровадження системи у реальних умовах функціонування підприємств HoReCa, а також адаптації технологічних процесів до сучасних стандартів якості та безпечності.

Студенти поглибили знання щодо сучасних вимог до організації виробництва безпечної продукції, структури документації HACCP, принципів формування гігієнічного середовища на підприємстві та механізмів контролю якості.

Проведення таких занять у партнерстві з галузевими експертами сприяє ознайомленню з реальними викликами ресторанного бізнесу та підвищує зацікавленість студентів у впровадженні інновацій і стандартів у професійній діяльності.

Отриманий бакалаврами досвід є важливою складовою формування професійних компетентностей у галузі управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства й сприяє реалізації практико-орієнтованого підходу у межах освітньої програми.

Вдячні фахівцям за змістовні й корисні івенти. Окрема подяка стейкхолдеру освітньої програми «Технології харчування» Богдану Михайлову, який наразі боронить Україну у лавах ЗСУ, але знаходить можливість долучатися до підготовки високопрофесійних спеціалістів галузі.

Опублікований: 17-04-2025
Читайте також:
Визначено строки подання заяв про акредитацію у новому навчальному році

27 серпня на плановому засіданні Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти затвердило графік прийняття заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання освітніх програм від закладів вищої освіти у 2024/25 навчальному році. У новому навчальному році акредитуватимуться п’ять освітньо-професійних програм нашого університету. Нар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено строки подання заяв про акредитацію у новому навчальному році 29 серпня 2024

Креатив на заняттях із культури професійного мовлення та риторики

У рамках вибіркових навчальних дисциплін «Риторика» та «Культура професійного мовлення» фахівчині кафедри гуманітарних дисциплін, професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели креативне заняття для здобувачів І курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, присвячене 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Його мета...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креатив на заняттях із культури професійного мовлення та риторики 04 березня 2021

Олімпіада з біотехнології: розумні, сміливі, найкращі!

11 березня 2025 року кафедра біотехнології і мікробіології знову стала ареною для змагання найкращих студентів у сфері біотехнологій – відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Біотехнології та біоінженерія», який зібрав талановитих здобувачів вищої освіти, готових продемонструвати свої знання та інтелектуальну витривалість. В інтелек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Олімпіада з біотехнології: розумні, сміливі, найкращі! 13 березня 2025

Ознайомчо-виробнича практика третьокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій розпочалася на корпорації «Оболонь»

Під керівництвом доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кандидата технічних наук Романа Мукоїда студенти 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій в межах ознайомчо-виробничої практики відвідали ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболонь» – корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінерал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ознайомчо-виробнича практика третьокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій розпочалася на корпорації «Оболонь» 05 вересня 2019