Наука є невід’ємною складовою професійної діяльності викладачів та професійної підготовки здобувачів, яка спрямована на формування і реалізацію творчих здібностей. Опановувати методологію дослідницької роботи, що передбачає формування здатності до планування і виконання наукового дослідження здобувачі можуть також за рахунок відвідування конференцій, семінарів, і в тому числі гостьових лекцій.
Скориставшись чудовою можливістю, здобувачі кафедри технології молока і молочних продуктів освітнього ступеня «бакалавр» третього і четвертого курсів та освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» відвідали гостьову лекцію «Методи аналізу даних та їх роль у сучасних наукових дослідженнях».
Лектор, PhD is Genomics and Genetics, Institute Pasteur (Paris, France), провідний світовий спеціаліст Ростислав Макаренко висвітлив важливість застосування сучасних інструментів і методів для пошуку невидимих закономірностей і отримання важливої інформації. Адже, наука про дані – це міждисциплінарна область дослідження, яка має справу з величезними обсягами даних.
Отриманні знання здобувачі можуть застосувати під час реалізації освітніх програм «Харчові технології та інженерія» та «Харчові технології», поєднуючи науку і навчання шляхом реалізації дослідницької складової в обов’язкових і вибіркових компонентах дисциплін «Хімія та фізика молока і молочних продуктів», «Технології масла, молочних жирів та спредів», «Актуальні проблеми харчових технологій. Модуль 1», «Фаховий колоквіум», а також беручи участь у науковому гуртку «Молочна справа».