Н У Х Т

Методологія дослідницької роботи: здобувачі знайомляться зі сучасними інструментами

15 грудня 2023

Методологія дослідницької роботи: здобувачі знайомляться зі сучасними інструментами

Наука є невід’ємною складовою професійної діяльності викладачів та професійної підготовки здобувачів, яка спрямована на формування і реалізацію творчих здібностей. Опановувати методологію дослідницької роботи, що передбачає формування здатності до планування і виконання наукового дослідження здобувачі можуть також за рахунок відвідування конференцій, семінарів, і в тому числі гостьових лекцій.

Скориставшись чудовою можливістю, здобувачі кафедри технології молока і молочних продуктів освітнього ступеня «бакалавр» третього і четвертого курсів та освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» відвідали гостьову лекцію «Методи аналізу даних та їх роль у сучасних наукових дослідженнях».

Лектор, PhD is Genomics and Genetics, Institute Pasteur (Paris, France), провідний світовий спеціаліст Ростислав Макаренко висвітлив важливість застосування сучасних інструментів і методів для пошуку невидимих закономірностей і отримання важливої інформації. Адже, наука про дані – це міждисциплінарна область дослідження, яка має справу з величезними обсягами даних.

Отриманні знання здобувачі можуть застосувати під час реалізації освітніх програм «Харчові технології та інженерія» та «Харчові технології», поєднуючи науку і навчання шляхом реалізації дослідницької складової в обов’язкових і вибіркових компонентах дисциплін «Хімія та фізика молока і молочних продуктів», «Технології масла, молочних жирів та спредів», «Актуальні проблеми харчових технологій. Модуль 1», «Фаховий колоквіум», а також беручи участь у науковому гуртку «Молочна справа».

Опублікований: 15-12-2023
Читайте також:
Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін

3 грудня 2020 р. професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели онлайн-зустріч «Чому для навчання потрібно обрати саме Національний університет харчових технологій» із учнями випускних класів ЗОШ № 9 м. Києва. Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Учням, які перебували на навчанні в школі відпові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін 04 грудня 2020

Новий креативний підхід кафедри мехатроніки і пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки і пакувальної техніки взяла активну участь в організації традиційного осіннього Дня відкритих дверей. Запрошення були розповсюджені серед  загальноосвітніх навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, батьків зі всієї України. Під керівництвом завідувача кафедри Анатолія Соколенка колектив пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий креативний підхід кафедри мехатроніки і пакувальної техніки 07 жовтня 2019

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

На сучасному етапі розвитку харчової промисловості все відчутнішою стає проблема виробництва якісних і безпечних для життя та здоров’я людей продуктів харчування. Нині існуючі системи управління безпечністю харчових продуктів ґрунтуються на принципах НАССР. Всі суттєві небезпечні чинники, що визначила група НАССР під час проведення їх аналізування,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання 24 липня 2020

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи

Третьокурсники спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія», незважаючи на непрості умови та різні місця перебування, не втрачають можливості опановувати дисципліни, які є основою їх майбутнього фаху. Однією з таких дисциплін є «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв». Ця дисципліна є важливою у системі підготовки, тому що забезп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання правил GMP – перший крок до майбутньої виробничо-практичної роботи 06 червня 2022