Другий рік поспіль відбувається велика дегустація вин українських виробників для формування видання «Винний гід України» з метою ознайомлення споживачів і популяризації вітчизняних вин крафтових виноробів та промислових підприємств. Ця подія відбувається під патронатом мережі готелів «Reikartz Hotels&Resorts» за участю Асоціації сомельє України та корпорації «Укрвинпром». Цього року у дегустації бере участь професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Марина Білько, яка є членом дегустаційної комісії корпорації «Укрвинпром».
З 25 серпня протягом двох тижнів роботи спеціалісти оцінили понад 300 зразків тихих білих, рожевих, оранжевих і червоних вин, покладаючись лише на свої професійні навички. Дегустація відбувалася наосліп за 100-бальною шкалою, що рекомендована OIV, пляшки були зашифровані та сховані у темні щільні мішки.
Дегустатори відзначили позитивну загальну динаміку якості українських вин порівняно з минулим роком. Приємно, що з’явилося багато нових малих виробників із цікавими стилями вин. Незабаром будуть визначені медалісти, а результати опубліковані в новій книзі вже у листопаді. Українському вину – бути!