Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей».
Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт» та інформаційний портал OrganicInfo.ua. Захід відбувся під патронатом Міністерства економіки України, за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві зі SAFOSO AG (Швейцарія) та проєкту «Німецько-українська співпраця у галузі органічного сільського господарства» .
Традиційно учасники заходу розглянули питання аналітики ринку харчових продуктів, інструментів і програм для посилення торгівлі органічними продуктами. Найбільша увага була приділена питанню значення органічних продуктів у реформі шкільного харчування. Спікери поділилися досвідом впровадження органічної їжі у закладах освіти Німеччини та Франції. Під час конференції відбулися дискусійні панелі щодо значення органічних продуктів у харчуванні дітей, проблем доступності та асортименту різних груп продуктів українського виробництва, готовності закладів освіти України брати участь у програмі впровадження органічного харчування для учнів.
Наші викладачі вдячні організаторам за надану можливість відвідати конференцію. Отримана інформація буде використана під час підготовки навчальних матеріалів дисциплін.