Н У Х Т

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

27 лютого 2019

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Профорієнтаційна робота – один із головних пріоритетів діяльності колективу університету, якому надається всебічна підтримка з боку керівництва НУХТ.

25 лютого для виконання лабораторної роботи з дисципліни «Природничі науки» на кафедру технології молока і молочних продуктів завітали учні 10 класу київської гімназії ім. М.П. Драгоманова, які бажають отримати якісну освіту і здобути високий професійний фах у сфері харчових технологій.

Доцент  кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Галина Поліщук і заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Анастасія Пухляк прочитали вступну лекцію, в якій розповіли про розвиток молочної промисловості, особливості виробництва молочних продуктів і престижність професії технолога харчових виробництв.

Викладачі охоче відповіли на всі питання учнів щодо складу незбираного молока та продуктів його перероблення. Також учням були розвіяні так звані міфи щодо «небезпечного для здоров’я» сухого молока, «вмісту рослинних жирів» у вершковому маслі, «шкідливих» натуральних барвників, які використовуються у виробництві молочних продуктів, «вмісту консервантів» у молоці питному тривалого зберігання та ін.

Школярі дізналися багато нового для себе як споживачів щодо високої якості молочної продукції вітчизняних виробників.

Після дискусії відбулася лабораторна робота, на початку якої майбутнім вступникам доцент Анастасія Пухляк продемонструвала особливості роботи сучасних аналізаторів якості молочної сировини. У ході роботи за допомогою аналізатора молока, учнями були визначені температура, густина, масова частка жиру, сухий знежирений молочний залишок, білок та вміст води у незбираному молоці.

Професор Галина Поліщук розповіла про принцип роботи мікроскопа, за допомогою якого школярі вивчили мікроструктуру молока питного.

У ході роботи доцент Анастасія Пухляк розповіла про кислотність як один із важливих фізико-хімічних показників і продемонструвала, як методом титрування визначати титровану кислотність у молочній сировині.

Наостанок професор Галина Поліщук розповіла школярам про принципи органолептичних показників молочних продуктів, після чого було здійснене органолептичне оцінювання зразків молока питного.

У ході активної лабораторної роботи майбутнім вступникам була надана вичерпна інформація про умови вступу у 2019 році та про організацію наукової роботи та дозвілля студентів НУХТ. Крім того, школярі дізналися про бонусну програму, яка дозволяє учасникам Всеукраїнської олімпіади НУХТ отримати додаткові бали до загальної оцінки сертифіката ЗНО з одного відповідного предмета при розрахунку конкурсного бала в НУХТ в обсязі від 1 до 20 балів.

Учні дізналися, що у складі студентської родини нашого університету вони матимуть змогу отримати якісну вищу освіту та набути виробничий досвід під час належної практичної підготовки на провідних молокопереробних підприємствах в Україні та за кордоном. Вони  були запрошені на День відкритих дверей НУХТ, який відбудеться 2 березня 2019 р. та ознайомлені з програмою заходу.

Будемо раді бачити випускників шкіл у нашому славетному вищому навчальному закладі, який цього року відзначає 135-річницю з дня заснування!

 

Опублікований: 27-02-2019
Читайте також:
Приємний сюрприз від здобувачів заочної форми навчання кафедри технології оздоровчих продуктів

З 14 по 17 лютого на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проєктів за освітнім рівнем «бакалавр» заочної форми навчання. На захист були представлені вісім дипломних проєктів, тематика яких охоплює найбільш актуальні питання різних галузей харчової промисловості, орієнтовані на виробництво продуктів оздоровчого признач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємний сюрприз від здобувачів заочної форми навчання кафедри технології оздоровчих продуктів 21 лютого 2022

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені

Нова сторінка міжнародної співпраці – випускниця магістратури Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова продовжила навчання і успішно захистила магістерську роботу у Берлінському університеті прикладних наук. Її науковими керівниками були доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені 30 серпня 2023

Кращі з кращих

Зустріч адміністрації факультету та гаранта освітньої програми зі студентами – подія для факультету біотехнології та екологічного контролю типова і регулярна. Власне, зазвичай, вона полягає у тому, що представники деканату та гарант розповідають про організаційні моменти навчального процесу, а студенти висловлюють свої побажання і пропозиції. Але ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі з кращих 26 січня 2023

Свято філології з візерунчастими акцентами

До гарного міста Чернівців шлях зазвичай довгий, але цікавий. Трохи в ньому дня і трохи ночі. Багато України і трохи Молдови. Трохи прози – і дуже багато поезії. Адже це Буковина, котра дала світові Гірську орлицю – Ольгу Кобилянську та численні її архітвори: «Землю», «Битву», «Царівну», «Людину», «Меланхолійний вальс», «Природу», «Матір Божу»… і, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято філології з візерунчастими акцентами 15 травня 2019