Н У Х Т

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

27 лютого 2019

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Профорієнтаційна робота – один із головних пріоритетів діяльності колективу університету, якому надається всебічна підтримка з боку керівництва НУХТ.

25 лютого для виконання лабораторної роботи з дисципліни «Природничі науки» на кафедру технології молока і молочних продуктів завітали учні 10 класу київської гімназії ім. М.П. Драгоманова, які бажають отримати якісну освіту і здобути високий професійний фах у сфері харчових технологій.

Доцент  кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Галина Поліщук і заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Анастасія Пухляк прочитали вступну лекцію, в якій розповіли про розвиток молочної промисловості, особливості виробництва молочних продуктів і престижність професії технолога харчових виробництв.

Викладачі охоче відповіли на всі питання учнів щодо складу незбираного молока та продуктів його перероблення. Також учням були розвіяні так звані міфи щодо «небезпечного для здоров’я» сухого молока, «вмісту рослинних жирів» у вершковому маслі, «шкідливих» натуральних барвників, які використовуються у виробництві молочних продуктів, «вмісту консервантів» у молоці питному тривалого зберігання та ін.

Школярі дізналися багато нового для себе як споживачів щодо високої якості молочної продукції вітчизняних виробників.

Після дискусії відбулася лабораторна робота, на початку якої майбутнім вступникам доцент Анастасія Пухляк продемонструвала особливості роботи сучасних аналізаторів якості молочної сировини. У ході роботи за допомогою аналізатора молока, учнями були визначені температура, густина, масова частка жиру, сухий знежирений молочний залишок, білок та вміст води у незбираному молоці.

Професор Галина Поліщук розповіла про принцип роботи мікроскопа, за допомогою якого школярі вивчили мікроструктуру молока питного.

У ході роботи доцент Анастасія Пухляк розповіла про кислотність як один із важливих фізико-хімічних показників і продемонструвала, як методом титрування визначати титровану кислотність у молочній сировині.

Наостанок професор Галина Поліщук розповіла школярам про принципи органолептичних показників молочних продуктів, після чого було здійснене органолептичне оцінювання зразків молока питного.

У ході активної лабораторної роботи майбутнім вступникам була надана вичерпна інформація про умови вступу у 2019 році та про організацію наукової роботи та дозвілля студентів НУХТ. Крім того, школярі дізналися про бонусну програму, яка дозволяє учасникам Всеукраїнської олімпіади НУХТ отримати додаткові бали до загальної оцінки сертифіката ЗНО з одного відповідного предмета при розрахунку конкурсного бала в НУХТ в обсязі від 1 до 20 балів.

Учні дізналися, що у складі студентської родини нашого університету вони матимуть змогу отримати якісну вищу освіту та набути виробничий досвід під час належної практичної підготовки на провідних молокопереробних підприємствах в Україні та за кордоном. Вони  були запрошені на День відкритих дверей НУХТ, який відбудеться 2 березня 2019 р. та ознайомлені з програмою заходу.

Будемо раді бачити випускників шкіл у нашому славетному вищому навчальному закладі, який цього року відзначає 135-річницю з дня заснування!

 

Опублікований: 27-02-2019
Читайте також:
Інтерактивні методи викладання на практичному занятті викладача кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

22 жовтня 2019 року старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Алла Щеглова провела відкрите заняття з англійської мови для студентів-маркетологів 3 курсу. Тема практичного заняття – «Functional areas of a business organisation». Мета заняття - активізація та закріплення лексичних одиниць по темі, розвиток монологіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивні методи викладання на практичному занятті викладача кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 24 жовтня 2019

Учасники осіннього табору IBS Education завітали до нашого університету

30 жовтня до нашого університету завітали учасники осіннього профорієнтаційного табору IBS Education. IBS Education – освітня компанія, що спеціалізується на профорієнтації. Для того, щоб діти робили свідомий вибір майбутньої професії ще зі школи, фахівці компанії організовують на канікулах профорієнтаційні табори, а по вихідних днях – профорієнта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники осіннього табору IBS Education завітали до нашого університету 30 жовтня 2018

Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів

Кафедра біотехнології і мікробіології продовжує підводити підсумки та аналізує свою роботу за минулий рік – рік здобутків і перемог, досягнень і звершень студентів кафедри. Магістранти кафедри подали 11 робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2018/2019 н. р.: зі спеціальності «Біологія» – 2 роботи, зі спеціальності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів 15 січня 2020

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

28 березня для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася очікувана подія – представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю  «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» робота Віти Щербини «Удосконалення технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь» (керівник – професор, док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 березня 2019