Н У Х Т

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені

30 серпня 2023

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені

Нова сторінка міжнародної співпраці – випускниця магістратури Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова продовжила навчання і успішно захистила магістерську роботу у Берлінському університеті прикладних наук.

Її науковими керівниками були доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету Наталія Кулик і професор Берлінського університету прикладних наук Стефан Юнге.

Тема роботи «Performance testing of new samples of stretch wrap film based on post-consumer recycled materials» («Випробування нових зразків стретч-плівки на основі вторинної сировини») є актуальною в умовах економіки замкненого циклу і необхідності перероблення використаної упаковки.

Комерційні зразки, які досліджувала Марія, були представлені на стенді компанії Dow Chemical під час виставки Interpack-2023. До речі, у цій же компанії – Dow Chemical – Марія проходила річне стажування, коли навчалася у нашому університеті.

Успіхи нашої випускниці на міжнародній арені засвідчують високий рівень підготовки фахівців з інжинірингу в НУХТ і підтверджують затребуваність таких фахівців не тільки в Україні, а й у світі.

Пишаємося Марією і дякуємо партнерам з Берлінського університету прикладних наук і особливо професору Стефану Юнге за підтримку українських студентів!

Опублікований: 30-08-2023
Читайте також:
Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів

11 грудня 20224 року на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної та заочної форм здобуття освіти. До складу екзаменаційної комісії увійшл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення магістрів з безпеки харчових продуктів 12 грудня 2024

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв отримала потужний проектний комплекс CREO

Якість підготовки сучасних молодих інженерних кадрів напряму залежить від уміння користуватись ними комп’ютерними проектними технологіями. Зокрема, велика увага приділяється володінню програмами групи тривимірних САПР. Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв та інженерна Компанія «ТЕХНОПОЛІС» уклали договір на безкоштовну по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв отримала потужний проектний комплекс CREO 22 травня 2018

Нові технології для харчування та зміцнення здоров’я: гостьова лекція від грецької науковиці

Продовжується плідна співпраця між нашим університетом і ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», викладачі кафедри технології харчових виробництв та ресторанного господарства якого люб’язно запросили викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобувачів старших курсів освітнього ступеня «бакалавр» с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові технології для харчування та зміцнення здоров’я: гостьова лекція від грецької науковиці 25 жовтня 2023

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії

Доцентка Тетяна Петренко 15 листопада 2023 року провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Хімія в харчових технологіях. Модуль 5. Фізична та колоїдна хімія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Тема лекції – «Загальна характеристика дисперсних систем, їх класифікація, властивості, методи одержан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії 16 листопада 2023