Н У Х Т

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені

30 серпня 2023

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені

Нова сторінка міжнародної співпраці – випускниця магістратури Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова продовжила навчання і успішно захистила магістерську роботу у Берлінському університеті прикладних наук.

Її науковими керівниками були доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету Наталія Кулик і професор Берлінського університету прикладних наук Стефан Юнге.

Тема роботи «Performance testing of new samples of stretch wrap film based on post-consumer recycled materials» («Випробування нових зразків стретч-плівки на основі вторинної сировини») є актуальною в умовах економіки замкненого циклу і необхідності перероблення використаної упаковки.

Комерційні зразки, які досліджувала Марія, були представлені на стенді компанії Dow Chemical під час виставки Interpack-2023. До речі, у цій же компанії – Dow Chemical – Марія проходила річне стажування, коли навчалася у нашому університеті.

Успіхи нашої випускниці на міжнародній арені засвідчують високий рівень підготовки фахівців з інжинірингу в НУХТ і підтверджують затребуваність таких фахівців не тільки в Україні, а й у світі.

Пишаємося Марією і дякуємо партнерам з Берлінського університету прикладних наук і особливо професору Стефану Юнге за підтримку українських студентів!

Опублікований: 30-08-2023
Читайте також:
Методи контролю і секретний продукт

Добігає кінця черговий навчальний рік. Посеред напружених залікових днів, коли всі на стресі і важко переключитись на легкий позитив, приємною несподіванкою стала динамічна та творча інтерактивна гра, яку під час лабораторної роботи з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв» провела для третьокурсників-бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи контролю і секретний продукт 14 червня 2023

Смак традицій у сучасних технологіях

У цьому навчальному році до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю G13 «Харчові технології» вперше введена нова дисципліна «Українські традиції у сучасних технологіях харчових продуктів», що має на меті поєднати багаті кулінарні традиції України зі сучасними підходами до виробництва харчових продуктів. На першому лаб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смак традицій у сучасних технологіях 30 вересня 2025

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» у межах дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» продовжують опановувати в домашніх умовах технології хлібобулочних і кондитерських виробів інших країн. Виконуючи лабораторну роботу «Техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 травня 2020

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи!

22 лютого 2018 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів вперше в історії Національного університету харчових технологій відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Технології аюрведичних харчових продуктів». Усі представлені до захисту кваліфікаційні магістерські робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи! 22 лютого 2018