Н У Х Т

Таємниці мікросвіту відкривають першокурсники-біотехнологи

25 березня 2021

Таємниці мікросвіту відкривають першокурсники-біотехнологи

Дріжджі – дивовижні представники живого мікросвіту. Вони одночасно є і найдавнішим біотехнологічним об’єктом, який вже тисячоліттями використовується у виробництві харчових продуктів, і першим еукаріотичним організмом, геном якого був повністю розшифрований у 1996 році. Не дивно, що цим одноклітинним грибам майбутніми біотехнологами приділяється особлива увага у рамках вивчення дисципліни «Біологія клітин».

Днями доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько для студентів 1 курсу денної форми навчання спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» прочитала відкриту лекцію «Морфологічні ознаки та практичне значення дріжджів».

У нинішніх реаліях, продиктованих епідемічною ситуацією, лекція була організована з використанням технічних можливостей платформи ZOOM.

До лекції були включені питання:

  • Морфологічні та культуральні ознаки дріжджів.
  • Екологія та практичне значення дріжджів.
  • Особливості ростових процесів і способи розмноження дріжджових організмів.
  • Характеристика деяких видів дріжджів, які мають найбільше практичне значення.

Лекторка у доступний спосіб донесла до студентської аудиторії поняття про позатаксономічний статус дріжджів, їх надзвичайно велике практичне значення та перспективи використання у біотехнологічних процесах.

Наприкінці лекції студенти вже традиційно мали можливість перевірити ступінь засвоєння прослуханого теоретичного матеріалу та ще раз закріпити його, даючи відповіді на запитання експрес-тесту.

Для кращого розуміння масштабів морфологічних характеристик дріжджових організмів лекторкою був продемонстрований і прокоментований короткий відеофрагмент, присвячений мікроскопічному дослідженню дріжджових клітин.

Запрошені на відкриту лекцію викладачі кафедри біотехнології і мікробіології відзначили вражаючий контакт із аудиторією, який лекторці вдалося налагодити, навіть, користуючись інтернет-зв’язком, і загальне позитивне враження від лекції.

Опублікований: 25-03-2021
Читайте також:
Відкрита лекція доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Євген Харченко прочитав відкриту лекцію з дисципліни «Оптимізація та статистичні методи аналізу в харчових технологіях. Модуль 1. Оптимізація технологічних процесів в зернових технологіях» для здобувачів першого року навчання освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 жовтня 2021

Ейчари відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки

Здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» разом із доценткою кафедри економіки праці та менеджменту Ліаною Мазник також побували на Міжнародному форумі харчової промисловості та упаковки. Вони ознайомилися із сучасними трендами щодо пакування, маркування та обладнання для харчової промисловості, прогресивними рецептурами хлібо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ейчари відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки 22 квітня 2024

Із технологіями органічної продукції  і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш відвідали одну з найбільших агропромислових виставок «Agro-2020», що працювала на території Експоцентру України (ВДНГ). У рамках «Agro-2020» відбулася масштабна спеціалізована виставка-ярмарок органічних продуктів і технологій «ORGANIC-2020», темат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із технологіями органічної продукції і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі 20 серпня 2020

У нас новий чемпіон України!

5-9 вересня 2022 р. у Львові на стадіоні «Динамо» проходив чемпіонат України серед юніорів зі стрільби з лука (IV ранг). Переможцем змагання став здобувач освіти за освітньо-професійною програмою  «Експлуатація і ремонт обладнання харчових виробництв» Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Ігор Табака (група ЕР-4). ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У нас новий чемпіон України! 19 вересня 2022