Н У Х Т

Біотехнологічні студії НУХТ: наука у дії!

28 березня 2025

Біотехнологічні студії НУХТ: наука у дії!

Ви коли-небудь виділяли ДНК з бактерій власними руками? Визначали вітаміни у лікарських засобах? Перевіряли мікробіологічну чистоту повітря, води та ґрунту?

Учасники Біотехнологічних студій НУХТ не просто спостерігали за наукою – вони досліджували, експериментували та відкривали для себе справжню магію біотехнологій!

На кафедрі харчової хімії під керівництвом професорки Інни Попової та доценток Олени Майбороди і Тетяни Петренко юні дослідники аналізували вміст аскорбінової кислоти у фармацевтичному препараті та проводили якісне визначення вітамінів групи В і вітаміну С у розчині. Після проведених аналізів вони дізналися, чи відповідають препарати заявленим показникам виробників.

Низку досліджень провели учасники студій і на кафедрі біотехнології і мікробіології. Так, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак організувала для школярів експерименти з дослідження навколишнього середовища, і вони аналізували мікроорганізми, які можуть бути у повітрі, ґрунті і воді. Про особливості цього дослідження їм розповів старший викладач кафедри Віктор Удимович. Далі під керівництвом доцентки Оксани Скроцької виділяли ДНК з клітин бактерій – і це була справжня лабораторна магія!

А студентська рада факультету провела для учасників пригодницький квест «Таємниці університету: пригодницький квест коридорами знань». Після чого була невеличка наукова вікторина, переможці якої отримали подарунки від спонсорів студій – Корпорації «АРТЕРІУМ».

Попереду на учасників чекають інші заходи, адже Біотехнологічні студії НУХТ відбуваються протягом усіх днів весняних канікул. Дякуємо школярам за допитливість, ентузіазм і жагу до знань!

Опублікований: 28-03-2025
Читайте також:
Наші викладачі підвищили професійні компетенції автоматизації обліку з українським програмним продуктом

Протягом липня-вересня 2022 року на базі кафедри обліку і аудиту відбулося науково-практичне стажування завідувача кафедри Володимира Осмяченка та викладачів Навчально-наукового інституту економіки і управління, а також інших університетів із набуття професійних компетенцій автоматизації облікових та управлінських процесів з використанням українськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підвищили професійні компетенції автоматизації обліку з українським програмним продуктом 12 вересня 2022

Змістовне доповнення до професійної підготовки здобувачів

Здобувачі групи ХЕ-3-11 разом із своєю кураторкою, доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Мельник здійснили пізнавальну екскурсію до Національного музею медицини України, де ознайомилися з історією розвитку медичної науки в Україні – від найдавніших часів до сьогодення. Унікальна експозиція музею включає історичні фотографії, стар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Змістовне доповнення до професійної підготовки здобувачів 16 квітня 2025

Відзнакою Президента України нагороджений студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, учасник бойових дій Богдан Костюк нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції». Богдан завершує навчання в магістратурі за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Технології харчування». Державна нагорода заснована Указом П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнакою Президента України нагороджений студент факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 20 грудня 2018

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст»

23-24 травня 2019 року на базі кафедри готельно-ресторанної справи нашого університету за організаційної підтримки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (спеціалізації «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст» 24 травня 2019