Н У Х Т

Поєднувати навчання та самоосвіту – можливо і корисно!

15 квітня 2024

Поєднувати навчання та самоосвіту – можливо і корисно!

Здобувачі освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» – палкі прихильники неформальної освіти. Четвертокурсниця Анна Косяк також вирішила розширювати свої знання завдяки самоосвіті. Під час зустрічей з гаранткою освітньої програми, к.б.н. Світланою Старовойтовою бакалаври ознайомилися з можливостями опанування паралельно з навчанням додаткових неформальних та інформальних курсів. Тому у сьомому семестрі навчання здобувачка вирішила спробувати свої сили у проходженні курсу «Мікроби, Віруси, Інфекції» від Тюбінгенського університету (Німеччина) спільно з Прикарпатським університетом ім. В. Стефаника (Івано-Франківськ, Україна) при Німецькому Бюро Академічних Обмінів (DAAD).

Програма була сповнена цікавих завдань, обговорень матеріалу, командних проєктів, дискусій, тестувань для закріплення знань наприкінці кожного семінару та в кінці семестру для виставлення підсумкового балу й отримання сертифікату.

Для студентки цей курс став у пригоді, оскільки її дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра тісно пов’язана з культивуванням і використанням мікобактеріальних культур для розроблення препарату для туберкулінодіагностики, тож здобувачці було дуже корисно поглибити знання технологій розроблення, здобути нові навички та закріпити вже набуті знання за час навчання в університеті.

У восьмому семестрі здобувачка обрала дисципліну вільного вибору «Технології пробіотиків і вакцин», яку викладає лекторка Світлана Старовойтова. Ця дисципліна охоплює традиційні та новітні технології виробництва медичних імунобіологічних препаратів, заснованих на використанні клітин мікроорганізмів й вірусів, що тісно пов’язано з темою дипломного проєкту студентки. І відповідно до Положення про порядок визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або iнформальної освіти в Національному університеті харчових технологій, Анні перезарахували отриманий сертифікат з курсу «Мікроби, Віруси, Інфекції» у рамках змістовного модуля 2 «Технологія вакцин» з дисципліни «Технологія пробіотиків і вакцин», що підтверджує не лише можливість здобуття неформальної освіти, а й підтримку студентів в освітньому просторі з боку університету.

Тому всім, хто ще вагається, але хоче спробувати власні сили у професійних курсах і використати час із користю, здобувачка рекомендує долучатися до різноманітних можливостей неформальної освіти, оскільки викладачі підтримують ініціативи самоосвіти з боку студентів, які розширюють їх можливості самореалізації в майбутньому.

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Стейкхолдери індустрії гостинності активно долучаються до освітнього процесу

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує перманентно залучати стейкхолдерів індустрії гостинності до освітнього процесу. У рамках вивчення навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» лекторка, доцентка Ольга Пушка організувала бінарну лекцію для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Гостьови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери індустрії гостинності активно долучаються до освітнього процесу 04 листопада 2022

Фахівці НУХТ оцінюють продукцію виробництв

Доцентка кафедри харчових виробництв Інституту післядипломної освіти НУХТ Галина Волощук взяла участь у засіданні Спеціалізованої Дегустаційної Комісії ВАП, на якому свою продукцію представили підприємства ТОВ «Київхліб» (м. Біла Церква) та Українсько-Іспанське ТОВ «Урожай». Всього на дегустацію було запропоновано 10 зразків нових видів хлібобулоч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці НУХТ оцінюють продукцію виробництв 01 червня 2023

Продовжують вивчати світові технології хлібобулочних виробів магістри: на черзі – ХАЛА

Здобувачі вищої освіти освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на дисципліні «Світові технології борошняних і кондитерських виробів» продовжують вивчати технології хлібобулочних виробів інших країн. На черзі традиційний виріб Ізраїлю – ХАЛА. Хала – єврейський традиц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують вивчати світові технології хлібобулочних виробів магістри: на черзі – ХАЛА 25 травня 2020

Визнання досягнень наших випускників – краща нагорода для нас

Надійний партнер кафедри біотехнології і мікробіології – Інститут молекулярної біології і генетики (ІМБіГ) Національної академії наук України поділився новиною щодо присвоєння звань старшого дослідника своїм співробітникам, серед яких, цілком передбачувано, і колишня студентка спеціальності «Біотехнологія», а нині – к.б.н., старша наукова співробіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визнання досягнень наших випускників – краща нагорода для нас 08 жовтня 2021