Н У Х Т

Поєднувати навчання та самоосвіту – можливо і корисно!

15 квітня 2024

Поєднувати навчання та самоосвіту – можливо і корисно!

Здобувачі освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» – палкі прихильники неформальної освіти. Четвертокурсниця Анна Косяк також вирішила розширювати свої знання завдяки самоосвіті. Під час зустрічей з гаранткою освітньої програми, к.б.н. Світланою Старовойтовою бакалаври ознайомилися з можливостями опанування паралельно з навчанням додаткових неформальних та інформальних курсів. Тому у сьомому семестрі навчання здобувачка вирішила спробувати свої сили у проходженні курсу «Мікроби, Віруси, Інфекції» від Тюбінгенського університету (Німеччина) спільно з Прикарпатським університетом ім. В. Стефаника (Івано-Франківськ, Україна) при Німецькому Бюро Академічних Обмінів (DAAD).

Програма була сповнена цікавих завдань, обговорень матеріалу, командних проєктів, дискусій, тестувань для закріплення знань наприкінці кожного семінару та в кінці семестру для виставлення підсумкового балу й отримання сертифікату.

Для студентки цей курс став у пригоді, оскільки її дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра тісно пов’язана з культивуванням і використанням мікобактеріальних культур для розроблення препарату для туберкулінодіагностики, тож здобувачці було дуже корисно поглибити знання технологій розроблення, здобути нові навички та закріпити вже набуті знання за час навчання в університеті.

У восьмому семестрі здобувачка обрала дисципліну вільного вибору «Технології пробіотиків і вакцин», яку викладає лекторка Світлана Старовойтова. Ця дисципліна охоплює традиційні та новітні технології виробництва медичних імунобіологічних препаратів, заснованих на використанні клітин мікроорганізмів й вірусів, що тісно пов’язано з темою дипломного проєкту студентки. І відповідно до Положення про порядок визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або iнформальної освіти в Національному університеті харчових технологій, Анні перезарахували отриманий сертифікат з курсу «Мікроби, Віруси, Інфекції» у рамках змістовного модуля 2 «Технологія вакцин» з дисципліни «Технологія пробіотиків і вакцин», що підтверджує не лише можливість здобуття неформальної освіти, а й підтримку студентів в освітньому просторі з боку університету.

Тому всім, хто ще вагається, але хоче спробувати власні сили у професійних курсах і використати час із користю, здобувачка рекомендує долучатися до різноманітних можливостей неформальної освіти, оскільки викладачі підтримують ініціативи самоосвіти з боку студентів, які розширюють їх можливості самореалізації в майбутньому.

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Креативний підхід до кожного гостя кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

День відкритих дверей на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відзначився індивідуальним підходом до кожного гостя. Викладацький склад кафедри під керівництвом професора Анатолія Соколенка завжди робить основний акцент на отриманні максимуму корисної інформації та позит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативний підхід до кожного гостя кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 02 грудня 2019

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості»

Останнім часом в Україні, як і всьому світі зростає популярність крафтових виробництв. Крафтовий продукт – це про відповідальність перед споживачем, клієнтом, про повагу та прагнення направити загальну культуру споживання до показника якості і значимості. Таке виробництво може пожвавити місцевий бізнес і стати своєрідним магнітом для розвитку туриз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» 26 жовтня 2023

Триває ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів триває ознайомлювально-виробнича практика для здобувачів ІІ курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Керівники практики, асистенти Юлія Звягінцева-Семенець, Віталій Пічкур і Марія Грицевіч провели консультації та роз’яснили здобувачам груп ТІ-2-6, ТІ-2-7, ТІ-2-8 вимоги до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 лютого 2020