Н У Х Т

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

01 жовтня 2018

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

У рамках святкування ювілею Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ провів наукову конференцію «Мікробіологія і вірусологія – сучасний стан та перспективи», до участі в якій були запрошені представники наукових установ, академічних інститутів та університетів, з якими співпрацює славетний ювіляр. Кафедру біотехнології і мікробіології нашого університету представляв молодий доктор технічних наук Віктор Стабніков, який виступив з доповіддю «Мікробний біоцемент – новий матеріал для інженерії довкілля та будівництва».

У роботі конференції взяли участь представники Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Інституту біології клітини НАН України, Одеського національного університету ім. І.І. Мєчнікова, Київського національного університету імені Тараса  Шевченка, Національного університету біоресурсів і природокористування, НТУУ «Київський  політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Масарикового університету (м. Брно, Чеська республіка).

Більшість доповідачів – це добре знані в Україні вчені, проте Віктор Стабніков, незважаючи на свій молодий вік, не розгубився серед цих «маститих» науковців і дискутував нарівні з ними, відповідаючи на велику кількість запитань.

Цей день представникам кафедри біотехнології і мікробіології запам’ятався не тільки великим інтересом аудиторії до доповіді Віктора Стабнікова, а й тою цікавістю, з якою присутні обговорювали поздоровлення кафедри ювіляру. За  багаторічну плідну співпрацю з нашим університетом колектив Інституту мікробіології і вірусології НАНУ нагороджений Почесною грамотою НУХТ, а директору – академіку НАНУ, доктору біологічних наук, професору Валентину Підгорському рішенням вченої ради університету присвоєне звання Почесного професора НУХТ із врученням відповідного атестату, а також вручений нагрудний знак «Подяка ректора».

Свято – святом, а й про роботу забувати не можна. Під час роботи конференції завідувач кафедри Тетяна Пирог домовилась з науковцями Інституту про те, що вони «візьмуть під своє крило» для виконання науково-дослідної роботи чергове нове поповнення – студентів-третьокурсників кафедри біотехнології і мікробіології.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ вітає співробітників Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ з 90-річним ювілеєм і бажає творчого натхнення, вагомих наукових здобутків та плідної співпраці!

Опублікований: 01-10-2018
Читайте також:
Шоколадний майстер-клас для наймолодших дебютантів VII Кулінарного конкурсу

Напередодні травневих свят наймолодші дебютанти VII Кулінарного конкурсу, студенти спеціальності 242 «Туризм» стали учасниками майстер-класу з приготування шоколадних цукерок. Подарунковий сертифікат від «Львівської майстерні шоколаду» першокурсники отримали за участь у наймасштабнішому кулінарному шоу факультету готельно-ресторанного та туристично...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шоколадний майстер-клас для наймолодших дебютантів VII Кулінарного конкурсу 26 квітня 2019

Здобувачі-експерти на IFFIP-2024

Здобувачі групи ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою відвідали у останній день роботи Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP, який працював 17-19 квітня 2024 р. у Міжнародному виставковому центрі. Дуже приємно, що більшість учасників форуму із розумінням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-експерти на IFFIP-2024 22 квітня 2024

Нові розробки та технології у ресторанному бізнесі: відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів

16 і 19 лютого 2024 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві», денної форми здобуття освіти. Кваліфікаційні роботи здобувачів були присвяче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові розробки та технології у ресторанному бізнесі: відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів 21 лютого 2024

Слухачі підготовчих курсів знайомляться з університетом

18 грудня  2021 року за сприяння співробітників підготовчого відділення Центру моніторингу та координації освітньої діяльності відбулася чергова зустріч слухачів підготовчих курсів із фахівцями структурних підрозділів університету. Цього разу перед слухачами восьмимісячних підготовчих курсів виступив представник кафедри електропостачання і енергом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі підготовчих курсів знайомляться з університетом 21 грудня 2021