Н У Х Т

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

01 жовтня 2018

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

У рамках святкування ювілею Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ провів наукову конференцію «Мікробіологія і вірусологія – сучасний стан та перспективи», до участі в якій були запрошені представники наукових установ, академічних інститутів та університетів, з якими співпрацює славетний ювіляр. Кафедру біотехнології і мікробіології нашого університету представляв молодий доктор технічних наук Віктор Стабніков, який виступив з доповіддю «Мікробний біоцемент – новий матеріал для інженерії довкілля та будівництва».

У роботі конференції взяли участь представники Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, Інституту біології клітини НАН України, Одеського національного університету ім. І.І. Мєчнікова, Київського національного університету імені Тараса  Шевченка, Національного університету біоресурсів і природокористування, НТУУ «Київський  політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Масарикового університету (м. Брно, Чеська республіка).

Більшість доповідачів – це добре знані в Україні вчені, проте Віктор Стабніков, незважаючи на свій молодий вік, не розгубився серед цих «маститих» науковців і дискутував нарівні з ними, відповідаючи на велику кількість запитань.

Цей день представникам кафедри біотехнології і мікробіології запам’ятався не тільки великим інтересом аудиторії до доповіді Віктора Стабнікова, а й тою цікавістю, з якою присутні обговорювали поздоровлення кафедри ювіляру. За  багаторічну плідну співпрацю з нашим університетом колектив Інституту мікробіології і вірусології НАНУ нагороджений Почесною грамотою НУХТ, а директору – академіку НАНУ, доктору біологічних наук, професору Валентину Підгорському рішенням вченої ради університету присвоєне звання Почесного професора НУХТ із врученням відповідного атестату, а також вручений нагрудний знак «Подяка ректора».

Свято – святом, а й про роботу забувати не можна. Під час роботи конференції завідувач кафедри Тетяна Пирог домовилась з науковцями Інституту про те, що вони «візьмуть під своє крило» для виконання науково-дослідної роботи чергове нове поповнення – студентів-третьокурсників кафедри біотехнології і мікробіології.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ вітає співробітників Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ з 90-річним ювілеєм і бажає творчого натхнення, вагомих наукових здобутків та плідної співпраці!

Опублікований: 01-10-2018
Читайте також:
На кафедрі міжнародної економіки відбувся круглий стіл

Уже 15-й раз кафедра міжнародної економіки провела засідання круглого столу, тема якого «Світові тенденції розвитку освіти». Захід був організований в рамках реалізації договору про науковий проект міжнародного співробітництва кафедри міжнародної економіки НУХТ із Казахським університетом економіки, фінансів та міжнародної торгівлі. Відкрила кругл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі міжнародної економіки відбувся круглий стіл 26 квітня 2018

Перший Київський медичний коледж – надійний партнер!

17 листопада наш університет знову відкриє свої двері всім охочим. Саме тому на кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ) спостерігається підвищена профорієнтаційна активність: студенти та викладачі в очікуванні знаменної події відвідують навчальні заклади, випускники яких вже наступного навчального року можуть поповнити ряди студентів НУХТ. Вони...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший Київський медичний коледж – надійний партнер! 15 листопада 2018

Із інноваційними технологіями виробництва познайомилися майбутні фахівці з експертизи харчових продуктів на підприємстві компанії «Люстдорф»

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали компанію «Люстдорф» – одного із лідерів українського молочного ринку, яка більше 15-ти років займається виробництвом високоякісни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із інноваційними технологіями виробництва познайомилися майбутні фахівці з експертизи харчових продуктів на підприємстві компанії «Люстдорф» 04 грудня 2018

Учні Технічного ліцею Шевченківського району Києва пересвідчилися, що біотехнологами не стають, а – народжуються!

Ні для кого не є секретом, що більшість зіштовхується з вибором своєї майбутньої професії у 16 років, щоб одразу ж прийняти рішення, яке обов’язково стане доленосним. Однак, чи можна уникнути небажаних помилок і пов’язаних з цим розчарувань? Звісно можна, навіть просто необхідно! Секретом цього чародійства з радістю діляться викладачі кафедри біоте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учні Технічного ліцею Шевченківського району Києва пересвідчилися, що біотехнологами не стають, а – народжуються! 07 травня 2018