Н У Х Т

Приємний сюрприз від здобувачів заочної форми навчання кафедри технології оздоровчих продуктів

21 лютого 2022

Приємний сюрприз від здобувачів заочної форми навчання кафедри технології оздоровчих продуктів

З 14 по 17 лютого на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проєктів за освітнім рівнем «бакалавр» заочної форми навчання. На захист були представлені вісім дипломних проєктів, тематика яких охоплює найбільш актуальні питання різних галузей харчової промисловості, орієнтовані на виробництво продуктів оздоровчого призначення. Всі здобувачі отримали позитивні оцінки, в тому числі «відмінно» – 6 осіб, «добре» – 2 особи.

Такий високий рівень підготовки дипломних проєктів, презентаційні матеріали, кваліфіковані доповіді та відповіді на запитання приємно здивували членів екзаменаційної комісії, викладачів кафедри, усіх присутніх на засіданнях. Особливо схвальну оцінку отримали дипломні проєкти Дмитра Медушевського та Вадима Говорухи (наукова керівниця – доцентка Світлана Бажай-Жежерун), Валентини Самойленко (наукова керівниця – доцентка Алла Башта), Аліни Легкої (наукова керівниця – доцентка Надія Івчук).

Усі кваліфікаційні роботи виконаноі з використанням наукових розробок кафедри та інших науково-дослідних організацій, вони містять конкретні заходи щодо створення широкого спектру продуктів оздоровчої дії, функціональних інгредієнтів, продуктів спеціального призначення, дієтичних добавок тощо.

Кваліфікаційні роботи здобувачів заочної форми навчання містять усі визначені кафедрою розділи, основними з яких є аналітичний огляд літератури з питань створення в Україні і світі індустрії здорового харчування, вибір об’єктів і методів досліджень, оцінка якості продукції, технохімічний контроль сировини і готових продуктів.

Необхідно відзначити, що здобувачі-бакалаври добре орієнтуються в проблемах виробництва оздоровчих продуктів на хлібопекарських підприємствах,  кондитерських фабриках, молокозаводах, заводах безалкогольних напоїв.

Здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерії» 2022 року випуску показали достатній рівень теоретичної та практичної підготовки, мають необхідні знання для виробництва продуктів оздоровчо-профілактичного призначення, представлені ними кваліфікаційні роботи та презентаційні матеріали виконані з дотриманням усіх вимог, що поставлені випусковою кафедрою, і можуть служити основою для реальних проєктів отримання нових видів харчових продуктів.

Після завершення захисту кваліфікаційних робіт викладачі кафедри звернулися до бакалаврів із напутніми словами, побажаннями і щиро запросили всіх вступати до магістратури для навчання за освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». 

Опублікований: 21-02-2022
Читайте також:
Хімічний лекторій продовжує роботу

Днями відбулося чергове засідання хімічного лекторію, який відновив свою роботу після канікул. Нагадаємо, що цей пізнавальний захід для школярів й вступників кафедра харчової хімії проводить уже другий рік. Незважаючи на карантин і небезпеку усіляких вірусів, вже з самого ранку наші гості були готові до нової подорожі у хімічний Всесвіт. На почат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний лекторій продовжує роботу 13 лютого 2020

Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» під керівництвом доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексія Пилипенка 16 грудня 2024 року завершили монтаж і пусконалагоджувальні роботи теплового насосу на базі кондиціонеру Mitsubishi. Ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025 17 грудня 2024

Впевнені фінансові рішення тепер зможуть приймати наші здобувачі й викладачі

У Київському фаховому коледжі ресторанного господарства Національного університету харчових технологій відбулася фінансова гра «Життєвий капітал», у якій взяли участь викладачі, студенти та їх батьки. Спікеркою тренінгу виступила економістка з 38-річним стажем роботи з фінансами, сертифікована аудиторка, бізнес-тренерка і ведуча освітніх програм О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнені фінансові рішення тепер зможуть приймати наші здобувачі й викладачі 16 лютого 2021

Подорож профорієнтаційного десанту до самого серця столиці

Зовсім нещодавно профорієнтаційний десант кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) наніс ніщивний удар у самісіньке серце міста Києва, завітавши до середньої загальноосвітньої школи №78. «Навідником» у цій операції виступала к.т.н., доцент Аліна Сірик, котра і була ініціатором даної зустрічі. Вірними представниками Національного університету хар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож профорієнтаційного десанту до самого серця столиці 01 березня 2019